ByVaTon.com

Purice de hârtie - toate despre aceste insecte mitice

Carne de vită - Totul despre aceste insecte miticeTitlul articolului în sine arată că nu există nici un fel de purici de hârtie, acarieni de cablu, acarieni de hârtie sau păduchi de covor. Toate acestea sunt creaturi mitice sau imaginare. Cu toate acestea, oamenii care lucrează în medii de birou cu cantități uriașe de documente, sub formă de mesaje poștale, fișiere sau documente, tind adesea să sufere de mâncărime, ceea ce îi determină să creadă în existența puricilor de hârtie.

Ce sunt puricele de hârtie?

Pălării de hârtie sunt bug-uri mitice de birou. În ciuda unei căutări ample, acestea nu se găsesc niciodată, dar acest lucru nu împiedică lucrătorii din birouri să se simtă mâncărimi. Mulți au tendința de a arăta semne și simptome, cum ar fi roșu sau coapse pe piele, ca urmare a faptului că ei cred că locul lor de muncă să fie puternic infestat cu bug-uri. De multe ori, acest lucru conduce la utilizarea de substanțe chimice sau pesticide inutile, care nu dau rezultate pozitive.

Deci, ce provoacă mâncărime la locul de muncă?

Minunatele senzații de tip "pinprick" din birou sunt foarte reale și nu sunt imaginate. Chiar și medicii au tendința de a le distinge greșit ca mușcături de insecte. Cu toate acestea, adevărații vinovați sunt particule mici în aer care provoacă ciupirea pe pielea muncitorilor. Acestea apar de obicei din:

  1. Izolația din orificiile de ventilație sau din tubulatură care sunt acoperite de obicei cu fibră de sticlă
  2. Noi sau uzate fibre de țesături din lenjerie de birou, inclusiv covoare și covoare
  3. Părți minucioase de hârtie care nu sunt vizibile pentru ochi, dar există totuși datorită ruperii sau ruperii hârtiei.
  4. Praful în spațiile de birouri închise duce la alergii care provoacă mâncărime. Acest lucru se datorează în principal producției de histamină din sânge

Flee de hârtie: Cum să eliminați problema?

Dacă pe pielea muncitorilor există plângeri frecvente privind problemele legate de piele sau aspectul mușcăturilor de insecte, este necesar să contactați imediat conducerea clădirii sau menajera. Dacă este necesar, consultanții profesioniști de exterminare a dăunătorilor trebuie să fie chemați să investigheze și să elimine infestațiile, dacă există. De multe ori, spațiile de lucru ar putea avea bug-uri de pat, purici sau acarieni care ar putea provoca mușcăturile. Cu toate acestea, utilizarea foggerilor și a spray-urilor dăunătoare trebuie evitată cu strictețe, deoarece acestea tind să aibă efecte indelungate de lungă durată, cum ar fi probleme respiratorii, alergii la ochi etc.Condițiile neigienice datorate lucrărilor de întreținere necorespunzătoare conduc, de asemenea, la acumularea de praf pe suprafețele de lucru. Acest praf devine nemișcat atunci când mobilierul este mutat, covoare vechi sunt rupte, sau fișiere mari praf sunt mutate dintr-o locație în alta. Persoanele alergice la praf tind să experimenteze zgârierea, ceea ce îi determină să creadă în existența puricilor de hârtie.

Dacă nu există dovezi fizice privind activitatea dăunătorilor, următorul pas este să verificați sursele de particule din aer. Acestea includ fragmente de izolație, fragmente de covoare noi sau uzate sau covoare, praf de hârtie din cutii de carton și așa mai departe. Aerul uscat din birou transformă, de asemenea, fragmentele în particule cu încărcătură electrică statică sau bucăți de tip splinter care tind să fie confundate cu erori.

Cel de-al treilea pas important este de a lua măsuri corective, cum ar fi hidratarea mediului, precum și pielea lucrătorilor. Curățarea frecventă cu o cârpă umedă, spălarea și șamponarea covoarelor în mod regulat și / sau aspirarea acestora cu ajutorul unui filtru HEPA pot duce la menținerea prafului stabilit mai degrabă decât în ​​aer. Dacă este posibil, pot fi instalate purificatoare de aer sau umidificatoare pentru a asigura o ușurare temporară în anumite circumstanțe.

Lucrătorii ar trebui, de asemenea, să fie educați despre puricii mitici de hârtie. În acest fel, pot utiliza rutine de îngrijire / protecție a pielii care pot reduce la minimum iritația. În general, un dermatolog va recomanda hidratante sau detergenți pentru a minimiza iritarea pielii. Unele alte măsuri de precauție, cum ar fi pulverizarea spray-urilor anti-statice pe scaunele de birou și pe ciorapii din nailon, pot, de asemenea, să descurajeze "activitatea" puricilor de hârtie mitic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com