ByVaTon.com

Cea mai bună vârstă este să cureți un câine

Vet câinele deținut la examenul medical

Câinii ajung la maturitate sexuală când au vreo șase luni. Dacă doriți să împiedicați reproducerea, ar trebui să alegeți să neutralizați înainte de această etapă importantă.

Decizia de a efectua procedura

Deși nu este recomandabil să efectuați procedura pe un catelus nou-născut, cel mai bine este să aveți grijă ca operația să fie efectuată înainte ca animalul să atingă maturitatea sexuală. Alte considerente includ:

  • Odată ce puii de sex masculin au vârsta de opt săptămâni, probabil că testiculele lor au coborât complet, ceea ce este o condiție necesară pentru efectuarea operației. Potrivit ASPCA, stingerea și sterilizarea pot să apară încă din opt săptămâni.
  • ASPCA recomandă, de asemenea, programarea procedurii de sterilizare înainte ca puii să ajungă la vârsta de șase luni, pentru a evita problemele de comportament asociate cu neuterarea. Rasa specifică și sănătatea / maturitatea fizică a catelului pot juca, de asemenea, un rol în determinarea vârstei celei mai potrivite pentru a neutera.

Preocupări legate de castrarea câinilor

Mulți oameni sunt preocupați de faptul că, dacă au câinele lor cuteat prea repede, procedura va avea un impact negativ asupra personalității și dezvoltării fizice. Medicul veterinar vă poate ajuta să atenueze orice temeri pe care le aveți. Există, de asemenea, un mit îndelung că alergătorii câini de sex masculin îi vor face să nu mai fie tovarăși jucăuși. Chiar dacă acest mit a fost perpetuat de ani de zile, pur și simplu nu este adevărat. Playfulness-ul este pur și simplu o parte a naturii canine. Câinele dvs. este probabil să rămână jucăuș pe tot parcursul vieții sale, indiferent dacă acesta este sterilizat.

Motive pentru uciderea prematură

Cateii de câini de la o vârstă fragedă pot de fapt să mențină câtorva câini în calea unor modele de comportament negativ. Problemele pot include:

  • Unii bărbați prezintă un comportament agresiv odată ce devin maturi sexuali.
  • Marcarea teritorială poate fi o altă problemă problematică care poate apărea la câinii care nu au fost sterilizați.
  • Câinii care au trecut maturitatea sexuală au mai multe șanse de a scăpa de îngrășare și de a călători în cartier, ceea ce poate duce la lupte.

În unele cazuri, curățarea timpurie poate împiedica aceste tipuri de comportamente să devină parte a naturii unui câine. Cu toate acestea, nu este garantat să se remedieze sau să se prevină toate problemele posibile de comportament. Formarea corectă este cea mai bună descurajare pentru comportamentele nedorite.

Cum pot să fiu sigur că câinele meu este gata să fiu sterilizat?

Dacă vă cumpărați câinele de la un crescător, veți ști exact cât de vechi este noul animal de companie atunci când îl aduceți acasă. Acest lucru poate fi foarte benefic când se iau decizii când trebuie să programați procedura de sterilizare. Crescătorul poate fi o sursă excelentă de informații despre cel mai bun mod de a avea grijă de tipul particular de câine pe care ați decis să-l adăugați în gospodăria dumneavoastră.

Dacă câinele dvs. vine de la un crescătorDacă nu intenționați să vă reproduceți puicuța, discutați cu crescătorul despre gândurile sale despre momentul cel mai potrivit pentru a vă îngriji de a fi cumpărat. Reproducătorii de crescători sunt familiarizați cu considerentele de sănătate și de personalitate pentru rasa specială pe care o ridică, astfel încât crescătorul dvs. ar trebui să vă poată informa dacă există recomandări specifice pentru rasa câinelui dvs.

Dacă câinele tău este o salvare

Desigur, nu toată lumea își cumpără câinele de la un ameliorator. Dacă adoptați un câine vagabond sau salvați un animal dintr-un adăpost, nu veți avea avantajul de a ști exact cât de vechi este animalul dumneavoastră. Când aduceți acasă un catelus de lire sterline, este puțin probabil să știți cât de mare va fi când va fi crescut. În această situație, poate fi chiar dificil de a judeca vârsta câinelui în funcție de mărimea sa, deoarece nu aveți standarde de dimensiune pentru comparație. Din fericire, cele mai multe adăposturi au grijă de neutering înainte de a permite animalelor de companie să fie adoptate, dar nu uitați să le întrebați.

Neuterarea unui câine mai în vârstă

Veterinar care examinează retrieverul de aur în birou

Ce se întâmplă dacă câinele dvs. are mai mult de șase luni și vă gândiți să îl steriliți? Acest lucru se poate face cu siguranță, deși, în general, este mai bine să aveți o intervenție chirurgicală când este mai tânăr. Motivele de a aștepta până când un câine este mai în vârstă înainte de a-l cariera poate include:

  • Vrei să-ți crești câinele
  • Dimensiunea mică a câinelui tău
  • Preocupări speciale privind anestezia, în special dacă animalul dvs. de companie a fost bolnav

Noi cercetări arată că pot exista câteva avantaje pentru sănătatea câinelui dvs. atunci când îl sterilizează după ce a ajuns la maturitatea sexuală. Acest studiu a fost efectuat cu ajutorul Retrieverilor de Aur, așa că consultați medicul veterinar cu privire la cele mai recente informații cu privire la posibilitatea ca câinele dvs. să beneficieze de castrarea după vârsta de 12 luni.

Cea mai bună vârstă de a crăpate un câine mai în vârstă va varia în funcție de rasa animalului dumneavoastră și de starea de sănătate specifică. Un animal de companie senior poate dezvolta boli de inima, boli de rinichi sau alte afectiuni care ar putea face anestezia mai riscanta, asa ca este mai bine sa aveti o interventie chirurgicala electiva in timp ce animalul tau este inca tanar. Cainii mai in varsta au mai multe sanse de a avea complicatii dupa sterilizare, cum ar fi umflarea si sangerarea in scrot, dureri crescute sau cresterea probabilitatii de a linge la incizii lor. Puteți să scăpați aceste riscuri prin faptul că aveți animalul dvs. de casă sterilizat înainte de vârsta de șase luni.

Căutați consultanță pentru experți

Din fericire, medicul veterinar vă poate ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză cu privire la vârsta cea mai bună pentru a vă alimenta animalul individual. Când vă duceți catelul la medicul veterinar pentru a-și completa fotografiile, discutați despre preocupările dvs. cu privire la vârsta cea mai bună pentru al neutraliza. Indiferent dacă câinele dvs. este o rasă mixtă sau o rasă mixtă, medicul veterinar profesionist este cea mai bună resursă pentru toate tipurile de informații de îngrijire a sănătății.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com