ByVaTon.com

Utilizați ulei de măsline pentru pielea uscată a câinelui

Uleiul de măsline și câinele

Mulți câini dezvoltă din când în când pielea uscată. Deși este important să aflați ce provoacă uscarea, un pic de ulei de măsline poate ajuta la ușurarea disconfortului și poate oferi o hidratare foarte necesară.

Completați câinele dvs. cu ulei de măsline

Există multe motive pentru care un câine dezvoltă o piele uscată. Uneori se datorează unei boli care stau la baza, alteori se poate datora climatului sezonier. Poate fi chiar cauzată de o deficiență alimentară. Pielea uscată nu este dificil de observat - are tendința de a părea palidă și puțin gălbui sau fulgi. În comparație, pielea sănătoasă strălucește ușor și nu există fulgi de piele pe scalp sau în blană.

Uleiul de măsline oferă o soluție naturală sigură pentru pielea uscată. În câinele natural, autorul și medicul veterinar Deva Khalsa recomandă hrănirea câinilor cu ulei de măsline virgin presat la rece, deoarece conținutul de acizi grași și vitamina E poate ajuta la menținerea hidratării pielii. Ea recomandă adăugarea zilnică de oriunde de la o linguriță de linguriță de lingură de ulei la alimentele de companie. Cantitatea pe care o folosiți depinde de mărimea câinelui și de gradul de uscare a pielii, deci este mai bine să consultați medicul veterinar cu privire la cantitatea corectă de hrană pentru câine. Dându-i prea mult ar putea cauza scaune libere.

Utilizarea uleiului de măsline ca un hidratant topic

Pentru o ușurare ușoară, puteți aplica ulei de măsline direct pe pielea animalului de companie, deoarece pătrunde adânc în hidratare. Vet Info recomandă adăugarea a cinci până la zece picături de ulei la aproximativ o cană de apă și apoi folosiți-vă mâinile pentru a masura amestecul în pielea animalului de companie ori de câte ori pare uscat. Este, de asemenea, o idee bună să ștergeți excesul de ulei din haina lui cu un prosop de hârtie. Puteți folosi acest tratament de câte ori o dată pe zi, până când pielea câinelui dvs. arată din nou sănătoasă. După aceea, tratamentele ocazionale ar trebui să fie suficiente pentru a-și menține pielea hidratată.

Când trebuie evitată utilizarea uleiului de măslineUtilizarea uleiului de măsline direct pe pielea câinelui poate fi bună pentru el, dar există o situație în care doriți să o evitați. Potrivit dr. Jane Laura Doyle intr-un articol publicat la Dogs Natural, nu trebuie sa folositi ulei de masline pe pielea animalului dumneavoastra daca are leziuni deschise sau rani. Acest lucru se datorează faptului că uleiul are proprietăți antiinflamatorii și simte că poate interfera cu procesul natural de vindecare al organismului. Puteți totuși să aplicați uleiul pentru a oferi o ușurare pentru pielea sa uscată în alte zone - evitați să aplicați ulei în orice loc în care zgârierea sa a rupt pielea.

Consultați medicul veterinar

O piele puțin uscată poate să nu pară o afacere mare, dar uneori este un semn de ceva mai grav. Acest lucru este valabil mai ales dacă alimentarea cu ulei de măsline sau aplicarea pe pielea câinelui nu are efectul dorit. Potrivit Vet Info, unele dintre conditiile de sanatate care stau la baza pielea uscata ca un simptom includ:

  • Probleme hepatice
  • Probleme tiroidiene
  • alergii
  • Tulburări autoimune
  • paraziţi
  • infecţii

Dacă pielea câinelui nu se îmbunătățește și dezvoltă pierderea parului sau orice alte simptome neobișnuite, ar trebui să-l examinați pe medicul vostru pentru a diagnostica cauza principală a afecțiunii și asigurați-vă că primește un tratament adecvat.

Verificați pielea câinelui în mod regulat

Pielea uscată este mai ușor de tratat dacă o tratați când o observați pentru prima oară. Părțiți blănurile animalelor de companie cel puțin o dată pe săptămână pentru a căuta pielea și fulgii și pentru a începe să utilizați uleiul de măsline imediat după cum este necesar. Dacă animalul dvs. de companie are frecvente bătăi de piele uscată, cereți medicului veterinar să vă ajute să vă dați seama de ce.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com