ByVaTon.com

Pirenele mari

Pyrenees Mountain Dog

Marea Pirinei este un companion admirabil, dar nu este o rasă pentru toată lumea. Aflați ce au de oferit acești câini și tipurile de provocări pe care vi le prezintă cu ei.

Istoria și scopul marilor Pirineii

Marea Pirinei, cunoscuta si cainele de munte din Pyrenees, este un caine de lucru vechi, al carui scop era sa pazeasca efectivele de animale de la pradatori. De fapt, Pirineii erau luptători atât de puternici încât ar fi putut fi folosiți chiar și ca câini de război. Deși urme ale strămoșilor rasei au fost înregistrate în aproape 2000, acești câini au devenit într-adevăr stabiliți cu nobilimea Franței în jurul secolului al XVII-lea.

Descriere generala

Pirineii este un câine maiestuos, construit atât de mare și puternic, încât se potrivește cu istoria sa de lucru. Acești câini sunt în primul rând albi, dar pot avea umbre de bronz, roșu maro și gri. Aceste culori suplimentare nu trebuie să acopere mai mult de o treime a corpului pe specimenul ideal. Haina este foarte densă și destul de rezistentă la orice fel de vreme. De asemenea, servește pentru a proteja câinii atunci când se luptă cu prădătorii în câmp.

Mărimea rasei este impresionantă, dar stratul dublu se adaugă la această percepție. În medie, Marea Pirinei stau în jur de 30 de centimetri înălțime și cântăresc între 90 și 100 de lire sterline. Ele sunt musculare, dar foarte echilibrate. Capul este în formă de pană, cu ochi bogați în culoare închisă și urechi. Haină este mai lungă și mai densă pe gât și pe piept, cu margini mai lungi de-a lungul corpului inferior și coadă. Coada este transportată joasă, afară sau peste spate, așa cum dictează dispoziția câinelui.

Personalitate

Pirineii sunt, în general, câini calm, observând tot ce se întâmplă în jurul lor. Această stare de concentrare de alertă le servește bine pe teren. Sunt blând și afectuos de membrii propriei familii, dar nu sunt la fel de toleranți față de străini și alte animale. Deși fac bine tutori pentru copiii din familia lor, câinii trebuie să fie crescuți cu acei copii ca puii pentru a fi aclimatizați în mod corespunzător.

Atunci când este provocat, Pirineii sunt absolut neînfricați și vor merge la mari eforturi pentru ai proteja pe cei pe care îi simt că sunt în sarcina sa. Loialitatea este o trăsătură cheie pentru această rasă.

Instruire

Cu o astfel de putere și o atitudine uneori încăpățânată, formarea timpurie este esențială pentru a face ca acești câini să fie însoțitori buni. Este în natura lor să stăpânească roostul dacă pot, iar asta include încercarea de a-și susține dominația asupra îngrijitorilor lor. Prin urmare, câinii ar trebui să participe la cursurile de socializare a catelusilor pentru a învăța obiceiurile de bază și apoi să continue formarea de ascultare imediat ce sunt suficient de bătrâni. Va fi necesară consolidarea acestei instruiri pe toată durata vieții câinilor, pentru a menține așteptările comportamentale consecvente. Dacă te relaxezi, câinele tău o va lua ca o invitație de a se ocupa de el însuși.

ExercițiuOrice câine de lucru mare necesită o bună afacere pentru a rămâne fizic și echilibrat mental, sau pot apărea probleme comportamentale. Cu excepția cazului în Pyrenees este folosit ca câine de lucru pe teren, este necesar să-i ofer un exercițiu zilnic. Aceasta poate include plimbări lungi, pline de jogging și chiar un joc rău de fetch. Când sunt stimulați fizic și psihic, acești câini sunt mult mai compuși în restul timpului.

Perierea

Această haină densă a rasei necesită periaj regulat pentru ao menține în stare bună și pentru a îndepărta părul înrădăcinat, în special în timpul vărsării anuale în fiecare primăvară. Înghițirea unui câine atât de mare poate fi dificilă, deci este mai ușor să folosiți un șampon uscat, după cum este necesar, și să rezervați băi întregi atunci când câinele este cu adevărat murdar.

Sănătate

Câini mari de rasă

În medie, Marea Pirinei trăiesc între opt și zece ani. La fel ca multe rase mari, ele sunt predispuse la displazia de șold, deci este important să urmăriți greutatea lor în timpul anilor de dezvoltare și să evitați obezitatea pentru a minimiza stresul articulațiilor.

Această rasă a fost dezvoltată pentru climatul mai rece, astfel încât câinii trebuie protejați împotriva căldurii extreme. Ele sunt, de asemenea, predispuse la dezvoltarea de puncte fierbinți pe pielea lor.

Alte probleme de sănătate întâlnite în această rasă includ, dar nu se limitează la:

  • Bloat, o răsucire și inflamație dureroasă a stomacului, care este de obicei fatală
  • Entropion, o condiție în care pleoapele se rostogolesc
  • Atrofia retiniană progresivă, o afecțiune care cauzează orbire
  • Degenerativă mielopatie, o boală spinală
  • Limfomul, un tip de cancer
  • Cancer osos

Marea Rescue în Pyrenees

Cerințele de îngrijire a unui câine atât de mare împreună cu problemele de sănătate au lăsat un număr din ce în ce mai mare de Pyreneeni care au nevoie de salvare. Vizitați Marele Pirinei din America pentru a afla mai multe despre situație.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com