ByVaTon.com

Pisica britanica shorthair

British Shorthair Cat

British Shorthair este una dintre cele mai mari pisici din Marea Britanie si una dintre cele mai populare rase din Marea Britanie. Citiți mai multe despre British Shorthair Cat în profilul nostru de rasă.

Istoria britanicului Shorthair Cat

Pisica britanică Shorthair provine din pisici domestice cu pisici scurte, ținute în Marea Britanie, care au inclus descendenți ai pisicilor domestice aduse în Marea Britanie de către romani. Pisica britanică Shorthair a fost dezvoltată ca o rasă la sfârșitul anilor 1800 și a fost mai târziu trecută la alte rase, inclusiv albastrul rus și a fost pentru prima dată cunoscută sub numele de British Blue, fiind redenumită pisica britanică Shorthair în anii 1950.

Caracteristicile pisicilor British Shorthair

Pisica britanica Shorthair are o fata rotunda cu obraji plini si nas scurt. Ochii sunt mari și rotunzi, urechile sunt mici și rotunjite. Corpul pisicilor British Shorthair este compact, cu un piept adanc, larg. Picioarele sunt scurte și puternice cu labe rotunde, iar coada este groasă. Haina este scurtă și densă.

Culoarea pisicilor British Shorthair

Pisica British Shorthair este văzută într-o varietate largă de culori, inclusiv alb, negru, albastru, roșu, cremă, liliac, ciocolată, broască țestoasă și multe altele. Odată cu adăugarea de pisici de culoare albă britanică de scurtă durată pot fi și pisici bi și tri-colorate. Modelele văzute în pisica britanică Shorthair includ tabby, culori reperate și vârf.

Dimensiunea pisicii britanice Shorthair

Pisica British Shorthair este o pisica de dimensiuni mari.

Caracterul pisicii britanice ShorthairPisica britanică Shorthair este o pisică hardy, afectivă, loială, calmă, răbdătoare, blândă și liniștită. Ele pot fi jucaus, dar pot fi și leneși uneori.

Durata de viata a pisicilor britanice de scurta durata

Durata de viață a pisicilor British Shorthair este de 14-20 de ani.

Cerințele britanicului Shorthair Cat

Pisicile British Shorthair nu au cerințe speciale.

Boli moștenite ale pisicilor britanici de scurtă durată

Cu toate ca majoritatea pisicilor britanice sunt sanatoase, o boala ereditara care este cunoscuta ca apar in rasa este boala de rinichi polichistica (PKD), care in mod obisnuit prezinta la varsta de 7 ani si duce la insuficienta renala. Pisicile pot fi examinate pentru boală înainte de apariția simptomelor, prin urmare pisicile trebuie scanate pentru PKD înainte de reproducere și sunt crescute numai dacă sunt returnate rezultate negative.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com