ByVaTon.com

Simptomele arsurilor solare, tipurile, tratamentele, remediile naturale de la domiciliu, prevenirea și protecția solară

Arsurile solare de la câine pot avea un efect asupra pielii animalului. Dacă expuneți la raze ultraviolete directe fără protecție la protecția solară, câinele dvs. poate ajunge la cancer de piele care suferă. Mai jos vom explora simptomele și tipurile de arsuri ale câinilor. De asemenea, discutăm despre câini care sunt cel mai susceptibili la arsuri, tratamente pentru arsuri la câini, remedii la domiciliu și sfaturi de protecție.

Câinii se pot arde de soare?

Animalele de companie iubesc vremea caldă. Ei se vor bucura de basking în vremea caldă. Proprietarii de animale de companie s-au întrebat cel mai adesea dacă pielea animalelor este la fel de vulnerabilă ca a lor. În special, câinii pot avea arsuri solare? Deși nu este prea comună, arsurile solare ale câinelui se întâmplă, iar efectele sale sunt la fel de rele pe ele ca și noi.

Câine arsuri solare

Există zone specifice ale câinelui care sunt cele mai susceptibile la arsuri solare. Acestea sunt:

 • Nasul
 • pleoapele
 • Underbelly
 • În jurul duzei
 • Sfaturi pentru urechi.

În plus, există câini specifici care sunt mai vulnerabili la arsurile solare decât ceilalți. Câinii cu blană care sunt câini de culoare deschisă, cu câini sau câini care au fost rase și câini albi sunt printre ei. Cainii cu picioare scurte sunt, de asemenea, predispusi la arsurile solare pe burta, deoarece sunt aproape de reflexiile razelor solare de la sol. Acestea includ rase precum:

 • ogari
 • Boxerii
 • Dalmațienii
 • Caini chinezi crescuti
 • Weineramers
 • pitbulls

Simptomele și tipurile de arsuri ale câinelui

Cum arata arsurile solare? Observând cum arată pielea câinelui vă poate ajuta în identificarea arsurilor solare ale câinilor. Deși simptomele expuse vor varia în funcție de severitate, există unele simptome evidente ale arsurilor solare ale câinilor. Acestea includ:

 • Pielea arată piele
 • Plăci albe.
 • Roșeață și sensibilitate la ochii și urechile câinilor și
 • Cruste și nas uscat de câine.
 • Picioarele urechii uscate, crăpate sau curbate.
 • Creșterea constantă a locurilor vulnerabile și bâzâitul în timp.

În cazul în care arsurile solare ale câinelui sunt severe, ar putea duce la pierderea părului. În plus, expunerea prelungită la soare va duce la probleme agravate ale pielii, cum ar fi infecțiile și ulcerul pielii. În cele mai grave scenarii, ar putea provoca cancer de piele în cele din urmă. Există diferite tipuri de arsuri solare, așa cum este discutat mai jos.

Superficială Parțial Grosimea arsuri soare câine

În cazul în care câinele are doar pielea caută roșu fără blistere, acestea sunt arsuri superficiale cu grosime parțială. Acestea implică stratul superior al pielii și sunt echivalente cu arsuri de gradul I la om.

Grosimi parțiale adânci

Acestea afectează stratul de suprafață al câinelui și se extind mai adânc pe stratul inferior. Este echivalentul uman al unui al doilea grad ars. Spre deosebire de om, totuși, nu pot fi văzute blistere. Cu toate acestea, ați putut vedea prin arsuri la straturile de dedesubt.

Arderea completa a grosimii

Echivalentă cu arsurile de gradul trei, arsurile cu arsuri de câine cu grosimea completă sunt destul de grave. Pătrunde prin toate straturile de piele și poate chiar afecta țesuturile situate sub stratul final al pielii.

Tratamentul arsurilor solare

Tratamentul oferit câinilor după ce suferă o arsură de soare depinde de severitate. Pentru arsurile care implică suprafețe mari, câinele poate fi ras.

Arsurile solare superficiale sunt tratate prin spălare cu clorhexidină sau iod. După aceasta se aplică o cremă topică și câinele este trimis acasă cu instrucțiuni suplimentare despre cum să aibă grijă de el.

Arsenalele solide arse parțiale, pe de altă parte, necesită spitalizare. Câinele va primi tratament local și va avea lichide intravenoase pentru hidratare. Uneori poate fi necesară bandajarea.

Arsurile solzoase cu grosime totala sunt rare, dar atunci cand se intampla, acestea necesita un tratament detaliat. Acestea vor include pansamentele zilnice și o ședere în spital până când câinele va fi bine. În cazul în care câinele are mai mult de 15% arsuri, ar putea fi nevoiți să suporte grefe de piele.

Câinele arsoare ușoare pentru câini

Asa cum am spus mai devreme, tratamentul arsurilor arse de caini depinde de gradul de afectare a pielii. Pentru a evalua dacă câinele dvs. are nevoie să vadă un medic veterinar, urmăriți dacă pare să fie în durere și dacă există piele ruptă. În cazul în care arsurile nu au ajuns la aceste și numai roșeață și durere este evident, utilizați remedii acasă pentru arsuri solare ușoare câine pentru a calma pielea. Mai jos vom discuta despre ce să punem pe arsuri solare pentru a facilita vindecarea rapidă.

1. Aloe VeraAloe vera ajută la tratarea inflamației și inflamării pielii. Este un remediu perfect acasă pentru arsurile solare ale câinilor. Pur și simplu rupeți o frunză proaspătă de aloe și stoarceți gelul. Răspândiți-o pe pielea însorită și repetați de trei ori pe zi.

2. Witch Hazel

Datorită proprietăților sale antiseptice și astringente, hazelul vrăjitorie ajută la calmarea și facilitarea vindecării rapide. În plus, se va răci pielea inflamatorie și inflamația ușoară. Aplicați o hazelă cu o cârpă curată sau o bumbac în zona afectată, cel puțin de două ori pe zi, până când pielea rănită de soare ar vindeca.

3. Ulei de vitamina E.

Acest lucru este cunoscut pentru a ajuta la regenerarea rapidă a celulelor pielii, precum și la repararea celor deteriorate. În plus, uleiul poate ajuta la prevenirea cicatrizării arsurilor. Luați o capsulă de ulei de vitamina E și rupeți-o. Scoateți uleiul și lăsați-l pe urechi, arsurile solare, burta sau orice altă parte afectată.

4. Deasupra produselor Counter

În cazul în care remedii de origine de mai sus nu sunt disponibile, ați putea opta pentru peste contra produse destinate să calmeze arsuri soare câine. În cele mai multe cazuri, pielea câinelui va fi uscată și astfel produsul trebuie să aibă proprietăți de hidratare. Acestea vor ajuta la hidratarea pielii și restabilirea sănătății. Produsele care conțin calendula, aloe vera și arborele de ceai ar fi un mare pariu.

Câinii au nevoie de protecția solară

Cainii de piele la fel ca pielea umană este cel mai bine protejată împotriva arsurilor solare. Acest lucru va ajuta la prevenirea deteriorărilor rezultate din razele ultraviolete. În acest caz, câinii au nevoie de protecție la soare și puteți pune protecție solară pe un câine?

Cainii au nevoie de protectie fata de razele ultraviolete ori de cate ori se afla in aer liber. Acest lucru este valabil mai mult pentru câinii care iubesc plajă. Cainii cu pete coapte, cei care pierd parul, rasele fara par si cei care sufera de alergii au nevoie de ingrijire deosebita si ar trebui, prin urmare, sa fie protejati prin utilizarea de protectie solara pentru caini, deoarece sunt mai vulnerabili.

Pentru a vă asigura că protecția solară funcționează, alegeți întotdeauna o marcă special concepută pentru utilizarea de către animalele de companie. Căutarea recomandărilor de la medicul vostru poate ajuta la alegerea celor mai bune. Epi Pet Sunscreen este unul care vă poate ajuta să vă păstrați cainele protejat de arsuri.

O întrebare frecventă adresată în forumurile online este: "Pot câinii să utilizeze produse de protecție solară umane?" Deși nu se recomandă, acest lucru poate fi folosit ca o ultimă soluție. Cesar`s Way recomandă utilizarea de protecție solară umană, care este în siguranță pentru copii sau una destinată ecranului sensibil dacă nu vă puteți pune mâna pe protecția solară destinată câinilor.

Precauție:

 • Evitați sălile de protecție solară cu oxid de zinc ca ingredient în ele, deoarece acestea ar putea fi toxice pentru câini. Verificați întotdeauna eticheta înainte de achiziționare.
 • Faceți întotdeauna o zonă de testare a câinelui dvs. pentru a vă asigura că nu va avea o reacție. Puneți produsul pe o suprafață mică și observați pielea, precum și comportamentul câinelui. În cazul în care nu există nicio reacție, continuați și aplicați-o pe zonele vulnerabile și expuse.

Cum să vă protejați câinele de arsurile solare

În plus față de acordarea câinelui dvs. unei aplicații de protecție solară, există sfaturi suplimentare de siguranță pe care le puteți aplica pentru a vă asigura că nu are arsuri solare. Discutați mai jos sunt câteva modalități de a vă proteja câinele de arsurile solare.

Protejați ochii câinelui de arsurile solare

În timp ce s-au spus multe despre protejarea pielii câinelui, ochii au nevoie și de protecție solară. Aceasta deoarece acestea tind să fie un loc comun pentru melanom.

câine ochi protectie solara arsuri
Câini de protecție pentru ochi

Utilizați ochelari de soare pentru a vă păstra ochii în siguranță de razele UV dăunătoare.

Evitați rasul câinelui

Dacă câinele dvs. are părul lung, permiteți-i să-și păstreze părul. Acesta va acționa ca un strat de protecție și va proteja câinele împotriva radiațiilor UV. Pentru a scapa de firele de par, folosiți o greblă.

Imbracaminte de protectie solara

În unele cazuri, unii câini pot reacționa la protecția solară. În astfel de cazuri, utilizarea de îmbrăcăminte de protecție la soare poate ajuta la protejarea acestora împotriva razelor UV. Îmbrăcați-le în îmbrăcăminte de culoare deschisă, pentru a bloca razele, asigurându-vă în același timp că sunt destul de reci. Acest lucru este valabil mai mult pentru câini cu subțire departe.

Construieste-i un Shade

În cazul în care câinele îți place să petreacă timp în aer liber în curte, îl poți construi la umbră. Astfel se va bucura de a fi in aer liber in acelasi timp obtinandu-se protectia necesara impotriva razelor UV.

Limitați expunerea câinelui la razele UV

În cazul în care trebuie să vă plimbați câinele, nu o faceți atunci când razele sunt cele mai puternice. În schimb, mergeți câinele devreme dimineața sau seara. Pentru a proteja câinii în timp ce vă aflați în interior, țineți draperiile închise când este luminos afară.

Referințe

 • Calea lui Cesar: Dogul are nevoie și de protecția solară
 • Cuteness: Cum să recunoașteți și să tratați arsurile solare la câini
 • Cum functioneaza Stuff: Remedii naturale pentru caini cu dureri inghinale si arsuri solare
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com