ByVaTon.com

Devon rex

Istorie
Un văr de Cornish Rex, primul Devon Rex, a fost un pisoi feral pe nume Kirlee, care a fost găsit în fața unei mină de tabăra abandonată din județul Devon din Marea Britanie. Și, ca Cornish Rex, Devon Rex este prietenos, ieșind și incredibil de jucăuș! 

De fapt, din cauza straturilor lor similare, primul Devon a fost considerat un Cornish Rex. Totuși, testele genetice s-au dovedit altfel. De asemenea, există unele diferențe notabile în aspectul dintre Cornwall și Devon Rex. Cornul are o haină uniformă, în timp ce 
Devon Rex are bucle strâmte. De asemenea, urechile de la Devon sunt mari, dar au scăzut în cap, în timp ce urechile din Cornwall sunt așezate înalte pe cap. 

Importat în Statele Unite la sfârșitul anilor 1960, Devon Rex este una dintre cele mai populare rase de pisici din America. 

Cat de fapte
Există multe de știut despre Devon Rex:

 • Termenul "Rex" se referă la haina neobișnuit de curată a Cornish. De ce Rex, totuși? Termenul a intrat în modă atunci când regele Albert al Belgiei a intrat în câțiva iepuri cu părul curat, într-un spectacol de iepure. Ei nu au îndeplinit standardul rasei, dar au fost frică de mânie pe rege, judecătorii au acceptat iepurii și au scris "Rex" (latină pentru rege) alături de numele iepurilor de pe foile de scor.
 • Devon Rex se spune că seamănă cu un pixie din cauza urechilor mari, a ochilor mari și a personalității jucăușătoare.
 • Greutate: 5-10 lire


Ce le place?
Există puține pisici mai prietenoase decât Devon Rex. Entuziasmul său pentru viață este de neegalat și îi place să fie în mijlocul tuturor și să atragă atenția ca un burete. Devonul este inteligent, acrobat și clovn, ceea ce înseamnă că îi place să joace și este greu să treacă peste el. Capabil să amuze și să se distreze ore întregi, îi place să se joace! 

Devon Rex se descurcă foarte bine cu alte animale și copii și este atât un partener de călătorie extraordinar datorită adaptabilității sale, cât și unei pisici de terapie excelente, deoarece îi place să fie ținută și atinsă. 

Devon Rex este o rasă foarte sănătoasă și bine muscată de pisică, cu doar câteva probleme de sănătate cunoscute:

 • Cardiomiopatia hipertrofică, o formă de boală cardiacă
 • Herceptin miopatie, care afectează funcția musculară
 • Pulverizare luxantă
 • Arsuri din cauza lipsei de par


Bun pentru tine?
Dacă un Devon Rex sună distractiv, ai dreptate! Dar există întotdeauna câteva lucruri de luat în considerare atunci când primiți un nou animal de companie în casa dumneavoastră. Iată câteva lucruri de luat în considerare:

 • Devon Rex NU este hipoalergenic. Dacă aveți alergii, aceste pisici le pot agrava pentru că ele produc celule de piele moarte sau moarte (deși nici o pisică nu este mai bună sau mai rău decât alții pentru persoanele cu alergii). 
 • Blana lui Devon Rex necesită îngrijire foarte mică. De fapt, este mai bine să rămâi departe de periajul stratului lui Devon Rex de cele mai multe ori, deoarece firele fine sunt delicate și pot fi deteriorate. Băile ocazionale sunt cu adevărat toate nevoile lui Devon Rex.
 • Dragostea lui Devon Rex pentru atenție le poate face uneori puțin exigente. Nu le place să stea singuri de mult timp, așa că dacă lucrezi ore îndelungate sau familia ta nu se află în jurul valorii de mult, e mai bine să faci un partener pentru un Devon.
 • Arsurile solare! Lăsând un Devon afară pentru perioade lungi de timp poate duce la arsuri neplăcute datorită lipsei părului. Dacă sunteți în căutarea unei pisici pur în aer liber, priviți în altă parte.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, trebuie să vizitați sau să-i sunați pe medicul veterinar - acestea sunt cea mai bună resursă pentru a vă asigura sănătatea și bunăstarea animalelor de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com