ByVaTon.com

Creșterea câinilor pentru începători

Chihuahua cu gunoi
Aflați semnele de muncă ...

Căutați informații despre creșterea câinilor pentru începători? Veți găsi ce trebuie să știți aici.

Un cuvânt despre creșterea câinilor pentru începători

Așa cum este definit în scopul prezentului articol, creșterea câinelui este un captivant care reunește un bolț și o cățea în timpul porțiunii fertile a ciclului de căldură al cățea, pentru ca animalele să se îmbine și să producă un gunoi.

Nici o reproducere nu ar trebui să fie făcută ușor. Există mii, dacă nu milioane, animalelor nedorite care au nevoie de o casă iubitoare stabilă, astfel încât orice reproducere ar trebui să aibă o atenție deosebită înainte de a decide să procedeze.

Glosar de termeni de reproducere a câinilor și de sarcină

Există foarte mulți termeni pe care îi veți auzi în timpul oricărei discuții despre creșterea câinilor. Unele pot fi deja familiare, dar aici este o listă de termeni și definiții comune care vor ajuta pe orice începător să înțeleagă mai bine întregul proces.

Căţea - Acest termen corect pentru un câine de sex feminin.

Baraj - Aceasta este denumirea dată mamei unei așternuturi.

știft - Studul este câinele mascul care efectuează reproducerea pe cățea.

Sire - Aceasta este denumirea dată tatălui gunoiului.

Gunoi - Acest termen se aplică unui grup de cățeluși care se nasc din aceeași sarcină.

Ciclul de căldură - aceasta este perioada activă a ciclului de reproducere al cățea. Se caracterizează printr-o evacuare sângeroasă, eliberarea ouălor pentru fertilizare și o perioadă de dorință activă de a se reproduce.

ovarele - Acestea sunt organe de reproducere care eliberează ovulul pentru fertilizare în timpul ciclului de căldură al cățea.

ouă - Acesta este termenul obișnuit pentru celulele reproducătoare care sunt create atunci când ovulul este eliberat din ovare și este fertilizat prin spermă. Un ovul fertilizat este cunoscut ca un zigot și se dezvoltă într-un embrion odată ce se implantează în peretele uterin.

spermă - Acestea sunt organisme minime produse de bărbatul care fertilizează ouăle târfă și livrează ADN-ul studenților.

vulva - Aceasta este deschiderea spre tractul reproductiv al cățea. Vulva se umflă considerabil la începutul ciclului de căldură și apoi se înmoaie pentru a facilita creșterea.

Penis și testicule - Acestea sunt organele de reproducere ale studului concepute pentru a produce și a elibera sperma.

Gestaţie - Acest termen se aplică întregii perioade de sarcină.Pui - Acesta este un termen folosit pentru a descrie un nou-născut.

montă - Acesta este actul de naștere și, de asemenea, este pur și simplu cunoscut sub numele de "muncă".

Cutia de culegere - Aceasta este o cutie pregătită în care cățea dă naștere. Poți să cumperi o cutie de hrănire comercială sau poți să-ți creezi unul dintr-o cutie de carton, o piscină pentru copii mici sau folosind planuri pentru a construi unul din lemn.

Contracțiile - Acestea sunt spasme ale uterului care sunt proiectate pentru a propulsa pupa de-a lungul canalului de nastere spre livrare.

Pungă de apă - Aceasta este membrana subțire, dar durabilă sau "sacul de naștere" care înconjoară fiecare catel în utero. Aproape toți puii sunt născuți în acest sac de protecție, care trebuie spart imediat după nașterea puilor sau se va sufoca.

Cordon ombilical - Acesta este cordonul care este atașat între abdomenul unui pui și placentă. Trebuie să fie tăiată după nașterea puiilor, fie de către mama care mestecă cordonul, fie prin tăierea cu foarfece sterilizate.

Uter - Acesta este un organ în care embrionii se atașează și se dezvoltă pe tot parcursul sarcinii.

placenta - Acesta este organul care atașează fiecare embrion peretele uterin. Aceasta susține creșterea și dezvoltarea fiecărui puști prin furnizarea de oxigen și nutrienți și, de asemenea, prin transportul deșeurilor prin cordonul ombilical. Cand un catelus se naste, cordonul ombilical este inca atasat placentei. Placenta poate fi livrată împreună cu puilor sau poate dura câteva minute mai mult pentru a fi livrată cu următoarea contracție.

Creșterea liniilor - Acest termen se referă la o reproducere planificată între membrii familiei folosită pentru a asigura calitățile dorite în descendenți. Răsăriturile de linii includ reproduceri între granparent / nepoț, unchiul / nepoata, matusa / nepotul frate / jumătate sora și rase cu rude mai departe.

Endogamie - Acestea sunt creșteri între indivizi apropiați, inclusiv mama / fiul, tatăl / fiica și fratele / sora plină. Astfel de rase sunt de obicei nedorite și pot produce defecte congenitale la pui.

supraîncrucișării - O creștere între doi câini care nu au legătură.

Cravată - Acest termen este folosit pentru a descrie umflarea lângă baza penisului câinelui, care leagă temporar câinele de cățea în timpul actului sexual. Pe măsură ce se dezvoltă umflarea, mușchii târâți se fixează în jurul ei pentru a ține organul în poziție. Acest lucru ajută la asigurarea unei livrări adecvate a materialului seminal și, deși nu este absolut necesar pentru producerea unei așternuturi, crește șansele de fertilizare.

Metode de reproducere

Metoda naturală

O reproducere naturală are loc între șeful și cățea cu interferențe umane puțin sau deloc. Bărbatul montează cățea din spate și începe să se împerecheze cu ea. Spermatozoizii sunt livrați în principal în timpul perioadei de "cravată", dar unele sperme pot fi livrate înainte de acel moment. Spermul va călători mai adânc și se va întâlni cu ovulul pentru fertilizare sau se va atașa la peretele uterin și va aștepta semnalul chimic / hormonal care îi va permite să știe că ovulul a fost eliberat. Ei se vor îndrepta apoi spre ovul într-un efort de a fi primul care să-i fertilizeze. Odată ce sperma fertilizează un ou, nu mai poate penetra nici un alt spermatozoid. Ouăle fertilizate se implantează apoi la intervale de-a lungul coarnei uterine, unde vor continua să se dezvolte până la momentul livrării.

Inseminare artificiala

O reproducere artificială poate fi efectuată ori de câte ori o reproducere naturală este fie imposibilă, fie nedorită. Un veterinar colectează sperma de la un bărbat și utilizează o seringă echipată cu un cateter pentru a livra sperma la uterul femeii. Cateterul este filetat în vulvă, în timp ce se iau grijă să se evite vezica urinară. Spermii sunt apoi expulzați încet, iar cățea este ținută liniștită timp de aproximativ o oră pentru a ajuta sperma să ajungă la destinație. Dacă totul merge bine, fertilizarea va avea loc și se va dezvolta un gunoi.

graviditate

Indiferent de metoda de reproducere utilizată, perioada de gestație durează aproximativ 63 de zile, dă sau durează câteva zile. Livrarea se poate întâmpla la 58 de zile de gestație, dar puii născuți la această vârstă devreme pot fi ușor prematura și sunt, de obicei, identificați prin tonul pielii strălucitoare al labei lor fără blană. Atâta timp cât acestor pui li se oferă oportunități ample de a îngriji, majoritatea supraviețui destul de bine.

Acestea sunt elementele de bază ale creșterii câinilor pentru a ajuta orice începător să înceapă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com