ByVaTon.com

Schnoodle

Jucărie Schnoodle

Schnoodle este o rasă populară de designer. Un amestec de Schnauzer și Poodle, această rasă reunește unele dintre cele mai bune atribute ale ambelor rase originale. Gentle cu copii, acest câine este un companion afectiv și jucăuș pentru oamenii de toate vârstele. Dacă sunteți în căutarea unui câine de familie, luați în considerare un Schnoodle.

Schnoodle Breed

Schnoodle este o cruce între un Schnauzer și Poodle. Această rasă mixtă a fost cultivată activ de către crescători de peste 40 de ani. Schnoodles sunt cunoscuți a fi câini activi, plini de personalitate cu o durată lungă de viață, relativ puține probleme de sănătate și dispoziții blânde. Rasa este hipoalergenică și se potrivește bine într-o gospodărie cu alergii de companie. Acești câini socializează bine cu copiii și pot trăi în gospodării cu animale de companie multiple. O rasă inteligentă, acești câini pot fi instruiți și ca câini terapeuți și pot participa la cursuri de agilitate.

Aspect

Schnoodle aspectul variază în culori de blana și texturi de blană. Mulți dintre câini arată ca un amestec al ambilor părinți ai Schnauzer și Poodle. Cu toate acestea, influența schnauzorului este adesea dominantă în aspectul său.

Textura învelișului poate varia de la blănuri ondulate și matase, drepte și matase până la blănuri bine curbate. Cele mai multe straturi sunt fine în textură și nu seamănă cu blana grosieră sau dulce găsită în unele terieri. Panglicile bine curbate ale lui Schnoodle sunt mult mai moi decât buclele strânse ale pudelului. Bumbacul blanziu este mai raspandit. Haină este non-vărsat și întreținere scăzută. Poate fi usor ingrijita acasa.

Sunt posibile multe variații ale culorii învelișului. Culorile stratului de acoperire includ:

 • Negru
 • alb
 • Maro
 • Caisă
 • bronza
 • gri
 • Argint sau un amestec de gri și alb
 • Negru cu marcaje albe
 • Negru cu semne de culoare

Negru, negru cu marcaje albe, gri și argint sunt cele mai comune culori ale stratului.

Schnoodles au, în general, un corp pătrat cu o spate dreaptă, care poate ușor să se încline de la umeri la coadă și picior de pisică. Câinii își poartă coada dreaptă sau dreaptă în aer atunci când sunt activi și fericiți. Când câinii sunt nervoși sau tristă, își prind cozile. Capul are o lățime medie și se îngustează în jos spre bot. Botul este o lățime mai mică decât capul de bază, dar nu la fel de îngust ca botul lui Poodle. Ochii sunt de dimensiuni medii, rotunde sau ovale și maro închis. Urechile medii se îndoaie peste urechi într-o formă "V". Câinii ridică adesea una sau ambele urechi în mai multe poziții pentru a se exprima sau în timpul jocului. Dinții au o mușcătură de foarfecă. Câinii au o expresie generală de alertă.

Dimensiuni

Câinii sunt crescuți în jucărie, în miniatură și în dimensiuni standard. Înălțimea și greutatea fiecărei dimensiuni sunt după cum urmează:

 • Jucărie: 8-12 inci înălțime și cântărește 6 - 14 de lire sterline
 • Miniatură: înălțime de 12 până la 16 inchi și cântărește între 14 și 20 de lire sterline
 • Standard: înălțime de 16 până la 26 de inci și cântărește între 20 și 75 de lire sterline

Temperament

schnoodle


Schnoodles are temperamente blânde. Ei sunt foarte afectuosi si loiali familiei lor. Câinii sunt prietenoși cu oamenii pe care îi cunosc, dar pot fi prudenți de străini din cauza unei tendințe Schnauzer Watch Dog. Acești câini vor latra când va veni un străin.

Câinii sunt activi, inteligenți și curioși față de lumea din jurul lor. Cele mai multe schnoodle rămân jucăușe bine până la vârsta înaintată. În timp ce preferă o formă de joc zilnic, ei sunt, de asemenea, fericiți să se afle la picioarele proprietarului sau pe o tură.

Deși sunt activi, necesită doar exerciții minime. Urmând familia din jurul casei și o plimbare zilnică sau o joacă scurtă în curtea din spate este suficienta exercițiu. Câinii pot trăi fie în casă, fie în apartament.

Rasa se descurcă bine cu copiii de toate vârstele. Ei, de asemenea, socializează bine cu alți câini și animale, inclusiv pisici și animale de companie mici.

Sănătate

Schnoodles are în general o durată lungă de viață și poate trăi 15 ani sau mai mult. Rasa are puține probleme de sănătate. Problemele de piele sunt cea mai frecventă problemă de sănătate. Problemele tipice ale pielii care pot apărea în rasă includ:

 • Piele sensibilă: Acesta este cel mai frecvent tip de afecțiune a pielii.
 • Alergiile cutanate: Pielea toracică poate indica o alergie la alimentele câinilor sau ceva în mediu.
 • Seborrhea uscată: Seborea uscată provoacă mâncărimea și scalarea pielii. Apare în rasă mai des decât seboreea de ulei.
 • Ulei de seborrhea: Acest tip de seboree produce o piele grasă și mâncărime, cu scalare și un miros neplăcut.

Rasa are de obicei mai puține probleme de sănătate decât cele două rase-mamă. Cu toate acestea, câțiva câini sunt predispuși la maladii comune de Schnauzer și Poodle. Alte probleme de sănătate care pot apărea în rasă includ:

 • Sindromul comedonului Schnauzer: rasa poate moșteni sindromul comedo al unui părinte Schnauzer. Condiția provoacă papule sau puncte negre pe spatele câinelui.
 • Lăcărirea patelară: Câinii și câinii miniaturali pot fi expuși riscului de luxație patelară, ceea ce face ca glezna să alunece din loc datorită ligamentelor genunchioase.
 • Hiperlipidemia caninului: Unii câini moștenesc o tendință a părintelui Schnauzer față de nivelurile ridicate de grăsimi sau lipide din sânge, incluzând niveluri crescute de colesterol și trigliceride.

consideraţii

Schnoodles au personalități puternice și sunt foarte protejați de familiile lor. Chiar daca cainii sunt blanzi prin natura lor, ei pot manifesta si agresiuni fata de straini si de alte comportamente de caini de paza fara o antrenament adecvat. Formarea timpurie și socializarea sunt recomandate pentru a preveni probleme comportamentale, cum ar fi lătratul excesiv sau păzirea bolului pentru alimente. Standard Schnoodles necesită instruire timpurie pentru a evita problemele de agresiune și poate fi puțin reticent în a accepta formarea. Miniatură este cea mai bună alegere pentru o familie cu copii mici. Jucătorii și câinii standard pot funcționa mai bine în casele cu copii mai mari.

Concluzie

Schnoodles fac caini de familie grozavi din cauza temperamentului lor blând și a capacității de a se încadra în mai multe moduri de viață. În timp ce tendințele câinilor de ceas ale rasei nu vor face apel la toată lumea, această rasă iubitoare și loială are multe de oferit pentru multe familii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com