ByVaTon.com

Flăcări de foame vs păduchi - cum le spui separat?

Atât puricele, cât și păduchii sunt ectoparaziți supuși sângelui, care trăiesc atât pe animale, cât și pe oameni. De multe ori primesc întrebări din partea cititorilor care întreabă principalele diferențe dintre purice și păduchi. Deci, astăzi, voi acoperi tot tema importantă a Bute Bites vs Lice și caracteristicile care le-au distanțat. De asemenea, vă voi arăta câteva dintre cele mai bune modalități de a trata acasă acești paraziți.

Fleas vs Lice - Care este diferența?

Ambii purici și păduchii sunt insecte fără flăcări. Ele sunt echipate cu gura de perforare care le permite sa muste prin pielea umana sau animala si sa suga sange. Inflamarea fulgerului poate fi dureroasă și poate provoca mâncărime, umflare și dermatită alergică la purici. Paduchii de șoareci provoacă simptome similare și pot provoca erupții cutanate. Mai mult, ambii paraziți pot fi vectori ai bolilor pe care le pot transfera de la o gazdă la alta. Iată caracteristicile lor individuale:

puricii

Flăcările au un corp aplatizat care îi face să alerge rapid prin părul gazdei. Ele sunt, de asemenea, echipate cu gheare care le permit să se mențină gazdei. Ei au oa treia pereche de picioare care sunt foarte puternice și le permit să sară de la gazdă la gazdă. Blefele necesită mese de sânge pentru a-și finaliza diferitele etape ale ciclului de viață, dar pot lăsa, de asemenea, gazda pentru câteva zile pentru a pune ouă sau pentru a se îmbina. Gazdele tipice de purici sunt animale cum ar fi câini, pisici, porci, șobolani și șoareci, dar în absența acestor gazde se pot hrăni cu oameni. Flăcările sunt vectori ai ciumei bubonice, iar germenii de antrax pot fi de asemenea prezenți în salivă. Șansele de a dezvolta antrax cresc atunci când germenii se freacă sau se zgâri în pielea gazdei.

Vâscurile de fulgi

Injecțiile de filare apar de obicei ca umflături roșii, roșii. Umflarea și mâncărimea pot deveni extrem de inconfortabile. La animalele tinere precum puii și pisoii, puricii pot provoca, de asemenea, simptome de anxietate. Excesul de mâncărimi poate duce, de asemenea, la dermatită alergică la purici și poate deveni chiar și anemie la animalele mai slabe.

păduchii

Corpurile păduchilor, precum puricii, sunt de asemenea comprimate dorsal, ceea ce le permite să se miște ușor prin părul gazdei. La fel ca puricii, păduchii au gheare care să țină corpul gazdei. Dar aici se află asemănările dintre purici și păduchi. Paduchii își petrec întreaga viață pe corpul gazdei și nu părăsesc gazda, ca puricii, pentru ouă. Ouăle, care sunt numite nits, se găsesc în nișe și sunt particule ovale gălbui care sunt atașate la arborele de păr al gazdei. Pădurile călătoresc de la o gazdă la alta prin contact direct strâns.

Paduchi de urechiPisicile de ureche duc la mâncărime și iritații extreme. În mod obișnuit, păduchii se găsesc în zonele scalpului și pubian la oameni. Înțepăturile de păduchi, atunci când sunt zgâriate, pot dezvolta infecții secundare ale pielii, care sunt mai greu de tratat. Acestea se pot transforma chiar în răni pline de puroi. Paduchii sunt, de asemenea, vectori ai unor boli cum ar fi tifosul si febra recidiva europeana. Excreta de păduchi se poate, de asemenea, freca în zonele mușcate ale scalpului, cauzând infecții grave.

Deci cum îi spui Fleas și Liceii?

  • Injecțiile de foame la om apar de obicei în grupuri neregulate de câteva zeci sau mai multe. Există, de asemenea, un punct central înconjurat de un inel eritematos. Expunerea cronică la mușcăturile de purici poate provoca urticarie care se caracterizează prin prurit sever. Infestarea fulgelor este, de asemenea, concentrată pe membrele inferioare, picioarele și picioarele și, de asemenea, în jurul zonei în care îmbrăcămintea este strânsă, cum ar fi talpa etc. O infestare cu purici de purici poate fi recunoscută prin mărci pe haine și paturi. Acesta este sângele nedigerat ejaculat de purici.
  • Pădurile păducă pot provoca decolorarea albăstră a pielii la om, în timp ce mușcăturile capului sunt pustule și pot provoca blistere pe cap, scalp și gât. Pielea persoanelor care continuă să păstreze păduchi de corp este de obicei întărită și întunecată.

Tratament

Vâscurile de fulgi

Mâncărimea mușcăturilor de purici poate fi controlată cu ajutorul antihistaminelor, corticosteroizilor sau al cremelor sau lotiunilor de calamină care calmează. Pentru a scăpa de purici, trebuie să aspirați casa și să pulverizați covoarele, crăpăturile și mobilierul cu pulberi anti-purice sau spray-uri. Tratați toate animalele infectate cu medicamente anti-purice aprobate de permetrin sau alte medicamente veterinare. Veți avea nevoie, de asemenea, să vă spălați toate hainele și așternutul pentru animale de companie în apă caldă, detergent sau înălbitor.

păduchii

Bătarea regulată și spălarea părului reprezintă cea mai bună metodă de prevenire a păduchilor. Utilizați șampoane de păduchi pentru a scăpa de ouă. Un pieptene fine poate fi folosit pe tot parul pentru a scăpa de păduchi și nits. De asemenea, puteți folosi uleiuri și loțiuni (Prioderm) pe scalp pentru a îneca păduchii și șuvoi. Pentru a controla păduchii de corp, praful de păduchi de praf în haine, așternuturi și peste tot în organism. Aplicarea regulată a acestor produse este necesară pentru a preveni reinfestarea. De asemenea, trebuie să restricționați contactul cu persoanele infectate. Spălați toate hainele, lenjeria de pat, prosoapele și pieptenii în apă clocotită pentru a scăpa de păduchi și ouă.

Concluzie

Există multe specii de purici și păduchi. În timp ce unii dintre ei nu provoacă nici o boală, mușcarea lor poate fi o problemă serioasă. Sper că acest ghid vă ajută să înțelegeți diferențele dintre mușcăturile de purici și păduchi și că vă ajută să luați o decizie în cunoștință de cauză cu privire la prevenirea și controlul acestora. Mult noroc!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com