ByVaTon.com

Airedale terrier

Fundal:

Airedale Terrier, numit și "regele terrierilor", a fost pentru prima dată crescut în Valea Airedale din Anglia. El a fost apreciat pentru abilitățile sale de vânătoare, de obicei vânătoare alături de câini. După ce câinele (adesea Otterhound) localiza un joc mic, Airedale îl va urmări și îl va recupera. De asemenea, Airedale ar fi adesea folosit pentru a preface jocul din proprietatea elitei sociale. 

Airedale este descendentă de Terrierul Negru și Tan, care a dispărut acum. Ch. Maestrul Briar este considerat tatăl zilei moderne Airedale. Doi fii ai lui Briar au avut, de asemenea, o influență importantă asupra rasei, în special în America.

Airedele au fost folosite ca câini de mesager în timpul celui de-al doilea război mondial, unde au fost considerați eroi de război. Datoriile lor au evoluat în cele din urmă de la transmiterea mesajelor, găsirea soldaților răniți și chemarea la ajutor. După încheierea datoriei militare, Airedale`s au fost folosite de poliție care avea nevoie de protecție în timpul patrulelor periculoase de noapte.

În America, Airedale a devenit favoritul președintelui: printre care Woodrow Wilson, Warren G. Harding și Calvin Coolidge. Harding avea chiar și un scaun făcut ca Airedale să poată să stea la întâlniri importante. 

Airedale a fost recunoscută de Clubul American de Kennel în 1888 și, în curând, a atins vârful de câine ca cel mai popular câine din registrul AKC. Numărul lui a scăzut de atunci.

Dimensionarea:

 • Greutate: 40 la 65 lbs.
 • Înălțime: de la 21 la 23 țoli
 • Coat: dur, dens și înțepător
 • Culoare: Tan și negru / bronz și grizzle
 • Speranța de viață: între 10 și 13 ani

Care este Airedale?

Airedale are o istorie impresionantă. El a fost un câine de vânătoare, un câine de companie și un câine de căutare și de salvare. Astăzi, slujba lui preferată ar putea fi să se joace cu copiii. Oricare ar fi capacitatea lui, Airedale vrea să fie câine de top. El nu va face bine cu animalele de companie care îi contestă autoritatea. El are, de asemenea, o înclinație puternică de a urmări animalele mai mici, săpa și coaja. 

Airedale va fi un paznic puternic și își va lua foarte serios îndatoririle în calitate de protector. El este îndrăzneț, puternic și independent, care poate face ca antrenamentul să fie frustrant. Este energic și jucăuș, astfel încât o mulțime de exerciții zilnice este o necesitate, mai ales dacă doriți să evitați distrugerea gospodăriei în timp ce vă aflați departe.

Haina lui necesită întreținere regulată: periajul de două ori pe săptămână și tăierea la fiecare două luni.

Sănătate:

Airedale este în general sănătos, dar orice rasă are potențialul de a dezvolta anumite condiții.

Acestea sunt toate condițiile pe care trebuie să le vegheați în Airedale:

 • Displazie de șold
 • Puncte fierbinți
 • Cancer
 • alergii


Puncte de ase:

 • Airedale este plin de pip și de energie. Ar trebui să aveți un spațiu în minte pentru exercițiile zilnice.
 • Airedale este extrem de versatil. Utilizați acest lucru în avantajul dvs. jucând jocuri noi și creative.
 • Airedale are tendința de a latra, sapa și alunga. O curte îngrădită ar putea să-l protejeze de pericole.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, trebuie să vizitați sau să-i sunați pe medicul veterinar - acestea sunt cea mai bună resursă pentru a vă asigura sănătatea și bunăstarea animalelor de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com