ByVaTon.com

Probleme de îngrijire a câinilor și tranchilizante

Adright

Probleme de îngrijire a pisicilor și tahilizante

Întrebarea vizitatorului

  • Soacra mea mi-a dat recent pula de un an, pentru că nu mai poate să o ia de plimbare. Acest mic câine de două kilograme a fost ținut într-o canisa mică la crescători pentru primele opt sau nouă luni ale vieții sale, înainte ca soacra mea să o ia.

De când am avut-o, ea a devenit foarte socială și este un copil dulce iubitor. Dar ... haina ei a fost o mizerie teribilă, așa că am dus-o la groomerul meu care a avut grijă de vechiul meu câine de oaie engleză de ani de zile. Mi-a sunat curând și mi-a spus că această fetiță dulce sa transformat în Cujo în momentul în care a început să lucreze cu ea. Nu putea so mângâie. Așa că am adus-o acasă și am încercat-o. A fost adevărat, în clipa în care i-am arătat o pensulă, ea se înnebunește, mușcă și se desprinde din brațele mele.

Așa că m-am dus la veterinar și mi-a dat tranchilizante să o liniștească. A trebuit să-i dau doi și să o dau complet înainte să o pot prinde complet. Acum întrebarea mea este că va trebui să fac asta pentru totdeauna sau există o cale să o obișnuiești cu peria și cuțitele? O va face droguri la fiecare două luni să o rănească? Trebuie să fie tăiată și o voi menține cât mai scurtă posibil pentru a limita timpurile în care ea trebuie sedată, dar aș prefera să învețe să se bucure de îngrijirea ei. Vă rog să mă ajutați. Sunt atât de îngrijorat.

Multumesc ~~ Shelley

Expert răspuns

Bună ziua Shelley,

Vestea bună este că cea mai grea parte este deja în spatele dvs. și a animalului dvs. de companie, îngrijirea inițială. După ce a fost rănită de atâta vreme, doare să aibă acele covorașe periate și tăiate. Acum, că are un nou început, puteți începe să vă antrenați Pudla pentru a accepta îngrijirea. Gândește-te la ele în aceleași rânduri ca și un bătrân.

Veți avea nevoie să o obișnuiți încet cu peria, pentru că se pare că se teme chiar și de vederea acesteia. Pentru a face acest lucru, alegeți o perie moale de peri care va funcționa suficient de bine pe un strat scurt tuns. Puneți câinele în poală, îndreptându-vă spre dvs. și începeți să-i mângâiați blând-o până când devine foarte relaxată. Pensulă să fie aproape de mână, dar din vedere. Când pare a fi gata să adoarmă, trece încet la perie și continuă să stropească încet, ca și cum tocmai l-ai mâncat. Dacă își dă seama de întrerupere și devine supărată, întoarce-te la mângâierea ei cu mâna și o liniștește liniștit. Odată ce este calmă, puteți încerca din nou peria.

Tunsul este o altă problemă și ar trebui abordată complet separată de periaj. Îi sugerez să-i întorc și să-i las să alerge câteva minute la un moment dat ca să-i ajuți să se obișnuiască cu zgomotul care probabil o înspăimântă. Atunci când dă dovadă de obișnuință cu obișnuința de a deveni obosită, poți să progresezi să-i dai peste ea cu partea mașinilor de tuns apăsată împotriva ei, nu a lamei de tăiere, ca să se obișnuiască și să simtă vibrațiile. Du-te încet și nu o faci mai mult decât un accident vascular cerebral sau două, apoi opriți-le și laudă-o pentru că a fost atât de bun, chiar dacă nu a fost. Ideea este să o liniștiți că nu i se va întâmpla nimic rău. Sperăm că, în timp, puteți progresa la tăierea unor cantități mici de haina ei la un moment dat, iar ea va încheia acceptarea procesului ca un fapt al vieții.

Aceasta nu va fi o cura peste noapte, dar dacă sunteți persistent, foarte amabil și răbdător, ar trebui să faceți progrese. Câinele dvs. nu poate fi niciodată complet confortabil să fie îngrijit, dar există, de asemenea, o bună șansă că ea poate fi, sau cel puțin mult mai ușor de gestionat decât ea este acum.

Personal, nu mă simt confortabil cu acordarea de tranchilizante cîinilor mici, deoarece este prea ușor să le dau un supradozaj, așa că prefer metoda de antrenament pe care tocmai am descris-o. De ce nu încercați acest lucru pentru o vreme înainte de a apela la medicamente. S-ar putea să găsiți că nu veți avea nevoie de el până la urmă.~~ Kelly

Urmare

Dragă Kelly,

Mulțumesc mult pentru răspunsul dvs. ... După cum se dovedește, ceea ce ați sugerat este exact ceea ce am făcut. Dar când o am complet relaxată și trec la peria mică de pisici pe care o am, ea știe imediat și se supără. Așa că m-am întors și mai departe. Încerc să mă schimb de la mângâierea ei cu palma mâinii, pentru ao mângâi ușor cu vârfurile degetelor. Pielea ei începe imediat să se târască și ea se îndepărtează, întorcându-se și privindu-mi mâna cu suspiciune. Nu pare să aibă probleme de piele și nu-mi dau seama de ce este atât de sensibilă. Dar, de vreme ce o țin foarte mult, continuă să fac asta, iar ea pare să fie puțin mai bună decât ea. Ar fi mai bine dacă am încercat un pieptene în loc de o pensulă? (Cred că peria moale este mai bună, dar o poți încerca - Kelly)

Am incercat, de asemenea, sa folosesc foarfece pentru ao tunde, dar ea este la fel de violenta fata de ei, ca si perii si taietoare. Încep să mă întreb dacă a fost abuzată în timp ce era îngrijită ca un cățeluș, și acesta este rezultatul. Dar oricare ar fi cazul, nu voi înceta să încerc. Și promit să fiu mereu răbdătoare și iubitoare față de ea. E imposibil să te superi cu ea, este doar o fetiță speriată de care mă îngrijorez. Și medicamentele vor fi ultima soluție ... Am împărtășit preocuparea dumneavoastră de supradozaj.

Vă mulțumesc foarte mult pentru recomandarea dvs. ~ ~ Shelley

Răspuns

Shelley,

Cred că sunteți pe drumul cel bun. Pudelul dvs. poate avea o experiență traumatizantă înainte de a veni la dvs., pe baza reacțiilor sale foarte puternice, dar, după cum ați spus, se pare că vă acceptă unghiul picându-vă puțin mai bine, astfel încât să păstrați lucrarea bună. Va fi nevoie de mult timp să o faceți prin asta, dar instinctul tău este bun și-ți cunoști câinele mai bine decât oricine. Vă rugăm să reveniți cu mine în următoarele câteva luni și să ne anunțați cum progresează.

~~ Kelly

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com