ByVaTon.com

Câine care nu mănâncă sau nu bea apă - ce să facă?

Câinele nu mănâncăDacă observați dvs. câinele nu mănâncă sau apa potabila, cainele dvs. este probabil bolnav. Alte simptome de câine bolnave includ o schimbare a nivelului de activitate, diaree, vărsături și aparent mizerabil. În cazul unui a bolnav de vărsături, câinele dvs. nu mănâncă poate însemna că câinele își urmează propria sa înțelepciune naturală sau ar putea fi un semn de gravitate. Un câine care nu mănâncă mult pentru o zi sau două nu este nimic de alarmat. Dar un câine care nu mănâncă pentru mai mult decât atât ar trebui să vadă un veterinar.

Problemele de sănătate ale câinilor care nu se rezolvă într-o zi sau două ar trebui, cu siguranță, să fie aduse în atenția unui medic veterinar. Dacă simptomele câinilor apar brusc și sunt extreme, inclusiv febră, nu așteptați. Câinele are nevoie de îngrijiri medicale.

Dacă locuiți într-o zonă în care există căpușe, câinele ar putea avea boala Lyme. Cainii cu boala Lyme apar rigidi si aproape lamai. Poate că au febră. Dacă boala Lyme este diagnosticată și tratată devreme, prognosticul este bun. Lăsat netratat, Lyme poate provoca leziuni permanente ale articulațiilor și ale organelor.

Câinii au fost cunoscuți pentru a ingera substanțe chimice de uz casnic care le otrăvesc, inclusiv lucruri ca antigelul! Aceste substanțe chimice comune vă pot ucide câinele. Este necesară atenția medicală.

Un câine cu rabie poate să nu prezinte simptome pentru o perioadă, chiar luni. Câinele poate fi letargic, febril, poate refuza să mănânce și poate observa unele schimbări în comportament. Pe măsură ce rabia progresează, câinele va deveni foarte agresiv. Dacă suspectați rabia, trebuie să apelați controlul animalelor și să nu încercați să vă ocupați singur de câine.

Pancreatita la câini poate provoca, de asemenea, stres și dureri abdominale severe. Consumul redus de fibre și consumul ridicat de grăsimi contribuie la pancreatită. Incidența inflamației pancreasului crește imediat după sărbătorile majore când proprietarii de câini bine intenționați își împărtășesc mesele de vacanță cu animalele lor de companie!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com