ByVaTon.com

Standard collie dur

Rough Collie

Dacă fată este ideea ta de câine perfect, afla mai multe despre standardul Rough Collie.

Standard Rough Collie

Standardul Rough Collie este un animal frumos de privit. Acesta este clasicul "Lassie" de tip Collie cu coama magnifică de păr care înconjoară capul și pieptul.

Collițele au capete lungi, plate, care se înclină grațios din cel mai larg punct de la urechi până la capătul nasului. Urechile sunt ținute erecte, dar se rostogolesc ușor peste vârfuri. Acești câini sunt de o construcție medie, proporționali proporționali și au cozi lungi, acoperite integral.

Dimensiunea variază de la 22 la 26 de inci de înaltă, cu o greutate de 50 la 75 de lire sterline, în medie. Femelele se încadrează în intervalul mai restrâns al spectrului, bărbații tinzând spre dimensiunile mai mari.

Acesti caini vin intr-o varietate de culori care includ:

 • zibelină
 • Sable merle
 • Sable și alb
 • Sable merle și alb
 • Alb-negru cu semne de culoare
 • Blue Merle
 • Blue merle și alb
 • Blue merle, bronz și alb
 • White merle
 • alb

Istoria rasei

Collii sunt o rasă veche foarte veche, atât de veche încât nimeni nu este în întregime sigur de originea lor. Este în general acceptat că dezvoltarea timpurie a avut loc în Scoția și Anglia. Prin majoritatea conturilor, un câine stud cunoscut sub numele de "Old Cockie" este în general acceptat ca fiind responsabil pentru aspectul actual al rasei.

Aceste zile Collies sunt mai probabil să fie câini de familie, mai degrabă decât de lucru efective de animale. Collies s-au bucurat de o dana in primele 20 de rase de caini conform statisticilor americane Kennel Club in ultimii ani.

Personalitate

Este greu să găsești o rasă de câini mai amicală, mai loială și mai distractivă decât un Collie. Acești câini fac tovarăși minunați de familie, deși și-au păstrat unele din instinctul lor de hrănire. Uneori, acest lucru duce la un pic de călcâi, în timp ce încearcă să vă convingă unde credeți că ar trebui să meargă, dar acest lucru rareori are ca rezultat vreun rău real și este ușor descurajat.

Collies sunt un pic de protecție a oamenilor lor, și, de obicei, verificați noii veniți înainte de a le accepta. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că nu sunt într-adevăr materiale de pază pentru câini. Acestea fiind spuse, acesti caini au de asemenea tendinta de a se intelege bine cu ceilalti caini si animale de casa din casa.

trainabilityInteligența și răbdarea lui Collie sunt legendare, iar acești câini sunt ușor instruiți pentru o varietate de activități. Acestea pot fi rupte destul de repede de la vârsta de trei luni și acceptă foarte bine pregătirea de ascultare. Principala preocupare este că nu ar trebui să fie instruiți folosind metode dure sau ton de voce. Acest lucru îi va face să renunțe la totul. Puteți să-i convingeți pe Collie să facă aproape orice vă cereți, dar nu puteți niciodată să vă bațiți pe nimic.

Collies fac, de asemenea, câini de serviciu minunați, acționând ca îndrumători pentru vedere sau cu deficiențe de auz și chiar servind ca câini de salvare. În plus, de multe ori fac câini de agilitate excelenți.

Perierea

Toată blana atât de abundentă pe Rough Collie necesită o bună atenție pentru a păstra sănătatea. Acești câini trebuie să fie periați până la nivelul scalpului cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână pentru a preveni formarea covorașelor. Șamponul trebuie să fie efectuat după cum este necesar, dar ar putea fi mai ușor să spălați spatele și șasiul de două ori pe lună și să rezervați o baie completă atunci când este cu adevărat necesar.

Vărsarea are loc de două ori pe an în primăvară și toamnă. În acest timp, periajul zilnic este necesar pentru a îndepărta părul mort înainte ca acesta să se înfășoare sau să plutească în jurul casei.

O alternativă netedă

Dacă te gândești că Rough Collie ar fi partenerul tău ideal, cu excepția tuturor îngrijitorilor, există o alternativă. Smooth Collie este practic același caine, dar cu un strat scurt, bine fixat, care necesită mult mai puțină întreținere. Acest lucru înseamnă că puteți petrece mai mult timp bucurându-vă de animalul dvs. de companie și mai puțin timp de scăldat și periaj.

Probleme de sanatate

Albastrul Merle și puiul Collie alb

Ca o rasa, Collies sunt la risc pentru mai multe probleme genetice de sanatate. Acestea includ:

 • Hip displazie: Aceasta este o boală degenerativă care afectează articulațiile șoldului câinelui, dar se găsește ocazional și în coate. Câinii se pot naște cu diferite grade de malformație articulară, dar problema devine rareori evidentă înainte de vârsta de un an.
 • Artrita canin: Această afecțiune este strâns legată de displazie și provoacă inflamații dureroase ale țesutului articular.
 • Atrofia retiniană progresivă (PRA): Această afecțiune duce la deteriorarea retinei, provocând în cele din urmă orbirea.

Limitarea oricăror probleme de sănătate, o dietă sănătoasă, îngrijirea veterinară de rutină și exercițiile moderate sunt tot ceea ce este necesar pentru a menține câinii în formă fizică bună. Durata medie de viață a unui Collie sănătos variază de la 12 la 15 ani.

Clubul Collie al Americii

Clubul Collie al Americii este o organizație dedicată promovării rasei și conservării bunăstării ei. Acest site oferă o istorie a rasei, precum și un cod de etică pe care crescătorii îl pot urmări. Orice persoană care dorește să devină membru poate trimite o cerere furnizată la site. După aprobare, se va datora o taxă de membru.

Mai multe informatii

 • American Kennel Club Collie rasă standard
 • Collie Rescue Inc.
 • Southland Collie Rescue
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com