ByVaTon.com

Akita

Știai că prima Akita a fost adusă în Statele Unite de Helen Keller în 1937? Deși această rasă nu este la fel de comună ca Labrador Retriever, ea a cunoscut o creștere a popularității în ultimii douăzeci de ani.

Dacă intenționați să adăugați o Acita la domiciliu, aflați mai multe despre această rasă excepțională înainte de a vă decide dacă este cea potrivită pentru dvs.

Originea rasei

Akita este cea mai mare dintre toate rasele originare din Japonia. Ca și vărul său mai mic, Shiba Inu, aparține unui grup de câini care au un strămoș tip comun Spitz.

Aspectul general

Akita este un câine mare și puternic. Tipul corpului este doar în afara conturului, cu un cap triunghiular și urechi mici înălțate. Ochii par a fi bine poziționați în craniu, dar privesc cu strălucire și ar trebui să afișeze o inteligență dură.

Această rasă are și alte două caracteristici destul de distinctive. Coada este purtată curbată peste spate, iar picioarele sunt așezate pe pat pentru înot.

Culorile originale ale rasei japoneze sunt de culoare albă, roșie sau brindle, însă astăzi standardul American Kennel Club declară că orice culoare este acceptabilă. Haină este suficient de groasă pentru a sta pe capăt și se scurge aproximativ două ori pe an.

masculii

 • Înălțime: 26-28 țoli
 • Greutate: 75-120 de lire sterline

femelele

 • Înălțime: 24-26 țoli
 • Greutate: 75-110 de lire sterline

Viața cu o Akita

Dispoziţie

Un câine de pază natural, se va desemna în general ca gardian al familiei. Este ferm loial și afectuos față de oamenii cu care trăiește și are reputația de a fi bun cu copiii familiei. Akitas se îngrijorează de străini și de alte animale de companie, prin urmare, niciodată nu le lasă nesupravegheate cu nici una. Persoanele fizice se ocupă cel mai bine cu animale de casă unice, deoarece tind să fie agresive față de alți câini, în special de membrii propriului sex.Realizați că membrii acestei rase au, în general, personalități foarte dominante, deci proprietatea nu este pentru cei timizi. Este nevoie de un caracter destul de puternic pentru a împiedica câinii ăștia să își asume poziția Alpha în relația canin / uman. Akitas sunt perfect capabili să se gândească singuri, deci să decidă asupra propriului lor mod de acțiune. Acesta este exact ceea ce vor face dacă nu stabiliți o poziție dominantă sănătoasă încă de la început.

Deși câinii mari, Akitas, sunt relativ calmi și, în timp ce aceștia beneficiază de o activitate zilnică, aceștia nu necesită același exercițiu ca un setter irlandez sau un pointer german scurt.

Instruire

Inteligența este un semn distinctiv al acestei rase, ceea ce face ca pregătirea să devină o activitate ușoară odată ce te-ai stabilit ca lider al pachetului. Ele sunt, de asemenea, animale extrem de curate și se iau cu ușurință la spargere. Instalațiile tutore ale acestei rase le fac să fie naturale pentru pregătirea de protecție, deși proprietarul mediu de animale de companie va găsi probabil că nu este necesară o instruire suplimentară.

Probleme de sănătate

Akitas sunt rezistente, dar rasa nu este fără cota de probleme fizice.

Preocupările pentru sănătate care trebuie conștiente includ:

 • Atrofia retiniană progresivă - o boală degenerativă care cauzează orbire.
 • Boala hipotiroidă - o afecțiune care duce la probleme de piele și stare generală de rău.
 • Canpina și displazia cotului - O boală degenerativă a articulațiilor.
 • Entropion - o afecțiune care determină pleoapa să se rostogolească spre interior, ducând la ochi de scurgere.
 • Degenerativă mielopatie - O formă de boală de inimă.

Concluzie

Deci, e acesta câinele potrivit pentru tine? Sunt câini foarte inteligenți, curați și loiali, dar au nevoie de o proprietate foarte activă pentru a-și găsi poziția corespunzătoare în unitatea de familie.

Dacă puteți oferi îndrumare fermă, dar iubitoare și o mulțime de companioni unu-la-unu, atunci o Akita ar putea să facă într-adevăr un partener foarte bun. Pe de altă parte, dacă aveți deja alte animale de companie și un program aglomerat, această rasă nu ar fi probabil potrivită pentru stilul tău de viață.

Linkuri externe

 • Clubul Akita al Americii
 • American Kennel Club
 • Societatea de salvare Akita din America

Link-uri conexe

 • Chineză Shar-Pei
 • Ascultarea câinilor
 • Echipament de instruire pentru câini
 • Probleme de agresiune și Ordin de ambalaj
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com