ByVaTon.com

Adevărul despre remiberatele de aur cremă albă (alb)

Adrienne este un fost asistent de spital veterinar, formator de câini certificat, consultant de comportament și autor al "Brain Training for Dogs".

Sursă

Toata lumea stie ca retriverele de aur sunt frumoase caini binecuvantati cu haine lungi, stralucitoare, in umbra de aur - si au o comportare minunata de a booteaza.

Dacă ați văzut retrieverul de aur cremă de engleză sau un retriever de aur "alb", în reviste sau anunțuri, s-ar putea să vă întrebați ce este și unde puteți obține unul. Ce le face diferit de retrieverul de aur mediu pe care îl vezi în fiecare zi în America? Sunt aceeași rasă? Este singura diferenta culoarea blanii? În acest articol ne vom uita la unele diferențe și vom afla adevărul despre creatorii englezi de cremă de aur.

Retrieverii de aur din crem sunt retrăștători de aur?

Da. Este incorect să apelați un retriever de culoare auriu mai deschis cu un nume diferit. Uneori, crescătorii schimba numele lor pentru a truca cumpărătorii să creadă că acești câini mai deschisi sunt rare. Unii crescători le numesc în mod incorect "retrieverii de aur europeni rari, alți" retrieveri de aur importați din platină, sau "creatorii englezi de cremă de aur". Dar, indiferent de ceea ce sunt numiți, ei sunt recruți de aur - sunt recunoscuți ca atare de către autoritățile engleze și canadiene.

Adevarul

Un "retriever de aur cremă engleză" este în principiu un retriever de aur într-o nuanță de aur foarte palidă!

Catelul alb retriever
Cățelușul alb retriever | Sursă

Sunt Retrieverii de Aur american diferit de cei englezi?

Oarecum. Chiar dacă aurul american coboară din linii engleze importate în S.U.A. prin Canada, rasa a evoluat și sa dezvoltat diferit față de omologul său englez, deoarece a fost crescut conform standardului Kennel American, mai degrabă decât standardul Clubului Kennel din Marea Britanie. Să aruncăm o privire la câteva dintre diferențele.

Engleză Retriever Golden Retriever Golden Retriever

Engleză
american
Culoare
În general, mai ușoară
În general mai întunecate
Linia de sus
Nivel înclinat
Înapoi pantă jos
Cap
Capul mai larg
Profil mai strâns care se amestecă în craniu
Ochi
Echipe rotunde, de nivel
slanted
urechile
Nivel cu ochii
În spatele și chiar deasupra ochilor
Gât
Gât lung, proeminent. Curățați și deseori curățați.
Lungimea medie, musculară și neimprimată
Coadă
Nivel cu spate
Ușoară curbă în sus
Construit
Construcție mai accentuată și mai rezistentă
Leaner, aspect mai ușor
Înălţime
Bărbat: 22-24 in. Femaie: 20-22 in.
Bărbat: 23-24 de ani Femeie: 21,5-22,5
Durata de viata
12 ani
10-11 ani
Rata cancerului
38,8%
60%

Retreverii englezi varsă mai puțin?

Deoarece retriversii englezi au parul mai mic, veti observa mai putini pari in jurul casei, dar asta nu inseamna ca au scazut mai putin in comparatie cu omologii lor americani. Toți retriversii se aruncă la aceeași rată și de obicei aruncați cel mai mult în primăvară și toamnă.

Engleză Golden Retriever
Engleză Retriever de Aur | Sursă

Creierul sau alb-retrieverii de aur mai colorați sunt mai sănătoși decât cei mai întunecați?

Culoarea stratului nu are nimic de-a face cu sănătatea câinelui. Dar strămoșii ar putea avea un efect asupra sănătății.

 • Există cel puțin puține dovezi că, în medie, liniile genealogice ale limbii engleze sunt mai sănătoase.
 • Un studiu din 1998 a constatat că 61,8% din aurul american a murit din cauza cancerului, cum ar fi hemangiosarcomul, limfosarcomul, tumorile celulare și osteosarcom, în timp ce un studiu efectuat de British Kennel Club din 2004 a constatat că numai 38,8% dintre aururile provenite de la liniile de descoperire din limba engleză au fost afectate de cancer.
 • Studiile au constatat, de asemenea, că aururile de la liniile genealogice au avut o durată medie de viață de 12 ani și 3 luni, în timp ce aurul american a trăit o medie de 10 ani și 8 luni.
 • Aceste date nu înseamnă neapărat că un retriver englez este imun la cancer și nu va muri decât la o vârstă înaintată.
 • Există o mulțime de dovezi anecdotale cu privire la faptul că regizorii englezi au murit din cauza cancerului și au trăit vieți mai scurte decât se așteptau.
 • Starea de sănătate a câinelui dvs. va depinde de linii de reproducere bune, nu pe dacă este vorba de engleză sau americană, de culoare cremă sau de caramel.
 • Secretul sănătății și longevității este, în cele din urmă, o combinație a naturii și a genelor de hrană bună, plus o îngrijire optimă de către proprietarii responsabili.
Catelus alb de aur retriever
Catelus alb de aur retriever Sursă

Sunt retrii albi de culoare albă rare?

Nu. Cei care caută un retriever de aur "alb" sau "platină" vor fi dezamăgiți. În timp ce unele aururi pot apărea foarte luminoase în culoare, ele nu sunt de fapt albe. Culoarea alb nu apare genetic în această rasă. Orice anunț care oferă "catelusii rare de aur alb retriever" trebuie interpretat ca o înșelătorie! Termeni precum "alb", "platină", ​​"rară" sau chiar "cremă engleză" sunt cuvinte de marketing utilizate pentru a truca cumpărătorii să plătească mai mult pentru un retriever obișnuit cu o culoare mai ușoară.

Un "alb" de aur este, de asemenea, încruntat de către ambele cluburi britanice și americane de kennel. Orice cantitate de par de culoare deschisă este considerată o greșeală și va fi penalizată.

Cainii englezi de cremă de aur retriever au tendința de a se întuneca în culoare în timp ce cresc.
Cainii englezi de cremă de aur retriever au tendința de a se întuneca în culoare în timp ce cresc. | Sursă

Culorile Golden Retriever

 • Cremă
 • Lumina de Aur
 • De aur
 • Dark Golden

Culoarea cremului a fost adăugată la standardul englez în 1936. După ani de reproducere selectivă, aceste exemplare mai ușoare au primit numele de "Retrieveri englezi cremă de aur". Astăzi, aceste specimene de culoare deschisă se pot numi, de asemenea, regretătoare de aur englezești, retrieveri europeni de aur, regreți de aur blonzi, retrieveri de aur ușori, aur alb sau platini de aur.

Sursă

Cât de mult costă Cream (alb) de aur Retrievers?

Retrieverii de aur - indiferent de costul lor de culoare oriunde intre 500 $ si 2.500 $, in functie de locatie, reputatia crescatorului si daca catelul coboara din linii de campion.

Adopţie

Dacă adoptați un cățeluș de retriever de aur fără cleme de sănătate sau documente de origine, așteptați să plătiți în jur de 500 $ sau mai puțin. Orice dincolo de această gamă este o abatere.

Magazin de animale

În funcție de gradul de reputație al magazinului de animale de companie și de gradul în care catelul a fost crescut, prețul poate varia de la 500 la 1000 USD.crescător

Costul unui câine sănătos de la un crescător de reputație vă va oferi o sumă de 1.500-2.500 $. Câinii care coboară din linii de sânge campion vor fi la capătul superior al acestui spectru de prețuri.

Avertizare

Este un drapel roșu uriaș când un crescător încearcă să-și facă publicitate cățelușii de aur retriever ca "albi", "cremă" sau "rară". Un crescător reputat nu va promova culoarea, ci mai degrabă sănătatea și linia de sânge.

Lucruri de luat în considerare atunci când cumpără un "alb" Golden Retriever Puppy

 • Asigurați-vă că sunteți gata și că treceți prin lista de lucruri de știut înainte de adoptarea unui câine.
 • Câinii de culoare cremă - cîinii foarte galbeni, care îndeplinesc altfel standardul, sunt acceptați de către autoritățile engleze și canadiene, dar nu de către Kennel Club-ul american.
 • Nu credeți că există pretenții că un "retur" alb "sau" platină "va fi recunoscut ca un retriever de aur de către AKC, deoarece nu va fi cazul.
 • Fiți foarte sceptici în privința oricărui crescător care susține că retriversii de culoare crem sunt mai sănătoși, cu o durată mai lungă de viață sau mai valoroși decât un soi de culoare aurie mai închis.
 • Desi cainii englezi sunt putin genetic diferiti de cei americani, un caine de culoare crem nu este mai bun decat cel mai intunecat doar datorita culorii sale. Calitatea unui câine depinde de liniile sale genetice și de îngrijirea pe care o acordă.
 • Căutați o structură bună, un temperament bun, distanțe maxime și linii mari de descendență. Un ameliorator bun își prezintă conformația câinilor, testele de ascultare și testele de vânătoare și oferă o istorie a sănătății și longevității în liniile sale de descendență.
 • Un bun crescător vă va intervieva pentru a vă asigura că voi și mediul dvs. de origine vor fi potriviți pentru catelusul lor.
 • Un bun crescător vă va arăta părinții și vă va permite să socializați împreună cu cățelușul, precum și să urmăriți căsătoria să socializeze cu alți câini și cu alți oameni.

Există crescători de calitate și etică acolo. Depinde de tine să-ți faci temele să le găsești. Căutați crescătorii etici care respectă Codul de etică al Clubului de Retriever de Aur al Americii (GRCA).

Pui de rasă albă de aur
Pui de rasă albă de aur Sursă

Pot Golden-urile colorate în cremă să fie recunoscute oficial de către AKC?

Nu. În prezent, American Kennel Club permite înregistrarea numai pentru aur în următoarele culori standard: aur închis (cod de înregistrare 080), aur (cod de înregistrare 093) și aur deschis (cod de înregistrare 119). Mulți crescători își înregistrează albi sub categoria de aur deschis, ceea ce nu este corect.

Dacă găsești un producător de aur de culoare crem în Statele Unite, va fi o provocare pentru a obține titluri de conformație, deoarece această culoare este încruntată de către AKC. Este greu ca un câine de culoare crem să treacă un test american. Dacă un ameliorator american oferă aur de culoare crem și plătește un preț premium pentru ei, acesta este un steag roșu mare. S-ar putea să aveți de-a face cu un crescător neetic. Dacă rata medie pentru un retriever de aur este de 1.300-1.500 $, feriți-vă de crescătorii care încearcă să vândă un aur de culoare cremă pentru 2.800 de dolari pentru că nu veți obține documentația care să justifice acest preț foarte ridicat.

Recruite albe de aur
Recruite de aur alb | Sursă

Ce fel de Cluburi de Kennel din diferite țări spun despre Retrieversii colorați cu cremă

Atât Canada, cât și Regatul Unit acceptă o gamă mai largă de culori de blană în standardul de aur retriever decât cel al Kennel Club-ului american.

S.U.A.

Potrivit site-ului American Kennel Club, culoarea standard a blanului de aur este un "aur bogat, lucios de diferite nuanțe". In plus, clubul adauga ca "culoarea predominanta a corpului, fie extrem de palida sau extrem de intunecata, este indezirabila. O anumita latitudine ar trebui acordata catelului luminos a carui colorare arata promisiunea de a se adanci cu maturitate".

Canada

Pe de altă parte, Golden Retriever Club din Canada pare mai incluzând câini palioși. Ei afirmă că "gama acceptabilă de culoare din returul de aur este largă. În timp ce un aur mediu este întotdeauna corect, culoarea blănii poate varia de la cremă la aur de aramă mai închisă". Clubul adaugă că atât timp cât exemplarele se află în această gamă de culori, ele ar trebui judecate în mod egal.

REGATUL UNIT.

Clubul de Kennel din Marea Britanie pare să fie de acord cu standardul clubului canadian când vine vorba de haine de cremă. Acceptă un retriever de aur care este "orice nuanță de aur sau smântână, nici roșu, nici mahon".

Sursă

Scurt istoric al Retrieverilor de Aur american

Toți regizorii de aur, indiferent dacă sunt americani, canadieni sau englezi, au provenit din Scoția în 1868, unde au fost folosiți ca câini de vânătoare de către sportivi. Primele de aur au fost inregistrate la British Kennel Club in 1903. In acel moment, au fost enumerate ca aur de plat. Rasa nu a devenit populară în S.U.A până în anii 1920, când a fost prețuit ceva britanic, inclusiv rasele de câini. În 1932, Kennel Club-ul american a recunoscut oficial rasa.

Informații de la Golden Retriever: temperament și sănătate

 • Ei au nevoie de o mulțime de exerciții - câte o plimbare pe zi, cel puțin. Îi plac activitățile în aer liber, în special înotul.
 • În timp ce sunt activi în aer liber, aceștia sunt, de asemenea, calm în interior, făcându-i animale de companie ideale.
 • Sunt ușor de antrenat. Ei sunt oameni plăcuți și sunt extrem de inteligenți.
 • Sunt unul dintre ei cei mai buni caini pentru copii.
 • Ei sunt chiar temperați, bine compuși și extrem de credincioși.
 • Sunt animale sociale. Ei pot dezvolta anxietate de separare dacă sunt lăsați singuri pe perioade lungi de timp.
 • Ei se varsă profund, mai ales în toamnă și primăvară. Trebuie să le perii în mod regulat (cel puțin de două ori pe săptămână).
 • Ei vor avea nevoie de 3 mese pe zi ca un catelus și 2 mese pe zi ca adult. Fiecare masă ar trebui să fie cuprinsă între 1/3 și 1/2 dintr-o ceașcă de alimente uscate.
 • Retrieverii de aur sunt predispuși la cancer, displazie de șold, displazie la cot, cataractă și hipotiroidism.
 • Înainte de a obține un Retriever de Aur, asigurați-vă că sunteți conștienți de trăsăturile de mai sus și de grija pe care Golden Retrievers o au in mod special nevoie.
Sursă

Linia de fund

În cele din urmă, alegerea unui retriever bun de aur nu trebuie să se bazeze numai pe culoarea blanii, ci pe o combinație de factori, cum ar fi structura, temperamentul și sănătatea. Crescătorii de rasă pentru platină, cremă sau blănuri albe, deoarece scopul lor principal este de a crește steag rosu.

Când alegeți un câine bun, doriți să găsiți crescătorii care cresc pentru o bună sănătate și temperament și au linii excelente, nu crescătorii care cresc în principal pentru bani și priviri, sau cei care fac pretenții false doar pentru a atrage cumpărători.

Pui de rapiță de aur alb

surse

 1. American Kennel Club Golden Retriever Standard
 2. Golden Retriever Club din America (GRCA)
 3. Jennifer Holland, "Retroversii englezi vs. Retriverii americani", EnglishRetriever.com, 14 octombrie 2016. Accesat la 13 septembrie 2017.
 4. Summer Brooks Goldens, "Întrebări frecvente despre rasă". Accesat la 13 septembrie 2017.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com