ByVaTon.com

De ce are cainele meu un nas uscat?

Dog nas uscat
Dog nas uscat | Sursă

Noduri uscate la câini

Câinele dvs. are un nas uscat și vă îngrijorați? Dacă da, nu ești singur. La spitalul veterinar la care lucram, aveam mai mulți clienți îngrijorați de nosele companionului lor - într-adevăr, îmi amintesc că scriu în cartea de numire "nasul uscat" ca simptom principal pe o bază destul de frecventă. Uneori, din curiozitate, după ce am pus la dispoziție dosarul câinelui după programare, mi-ar lua un vârf rapid pentru a vedea ce diagnosticare sa dovedit a fi. În majoritatea cazurilor, acești câini cu nas uscat au primit o notă curată de sănătate, însă au fost găsite anumite probleme când s-au găsit anumite probleme. Deci, după ce am presupus inițial că proprietarii au fost probabil prea îngrijorați și, cel mai probabil, i-au risipit banii într-o vizită veterinară inutilă, am început să mă gândesc că, în general, nu doare niciodată să fie prea precaut.

Întrebarea principală, deși rămâne, este un nas uscat la câini un semn al unei probleme potențiale? Poate nivelul de umiditate al nasului câinelui dezvăluie cu adevărat că ceva nu este bine? Adesea atribuim un nas rece și umed ca un semn al unui câine sănătos. Nu sunt sigur unde a început totul, dar se pare că există o puternică convingere că un nas uscat este un semn sigur că animalul este bolnav. Într-adevăr, acesta este principalul motiv pentru care am primit atât de multe convorbiri telefonice de la proprietarii în cauză care planifică o întâlnire veterinară în primul rând. De multe ori mi-au spus: "Câinele meu are un nas uscat, mi-e teamă că este bolnav". Deci, este un nas uscat o adevarata indicatie a sanatatii proaste? Citiți mai departe pentru a afla ce spun experții despre acest lucru.

O poveste despre nasul umed

Știați? Stanley Coren, în cartea sa "Ce știu câinii", menționează modul în care câinele a primit nasul tipic umed. Practic, o poveste populară spune că în timp, când lumea a fost inundată, doi câini au fost purtați pe Arca lui Noe. Când câinii se plimbau în chivot într-o zi, au descoperit o scurgere care provoca apariția rapidă a apei. câine a alergat pentru ajutor, în timp ce celălalt câine a decis să conectați nasul în gaură pentru al împiedica să scape. Când Noe și fiii lui au sosit, câinele era în durere și gâfâia pentru respirație. Cu toate acestea, datorită acestui câine a fost împiedicat un dezastru major. După ce se întâmplă, câinii au fost binecuvântați cu nasuri reci și ude, ca o insignă de onoare dată de Dumnezeu, ca să-și amintească acest act eroic!

Ce face nasul câinelui umed?

Mulți oameni susțin că conceptul de nas uscat, bolnav de câini bolnavi este un mit, dar așa cum am menționat mai înainte, din mai mulți clienți care au programat întâlniri pentru nasul uscat al câinelui, mai mulți câini au ajuns într-adevăr bolnavi și necesitând tratament. Prin urmare, nu aș fi prea repede să resping un nas uscat, doar pentru că așa și așa susține că este o poveste veche a lui Wive, care este greu să moară. Adevărul este că, așa cum multe lucruri din viață, există variabile. Pentru a înțelege mai bine nasul uscat la câini este util să înțelegeți mai bine dinamica din spatele umidității pe nasul câinelui.

Ce face nasul câinelui umed? Dacă dețineți un câine, cel mai probabil sunteți familiarizat cu acel sentiment rece și umed pe care-l primiți pe măsură ce câinele dvs. umblă după ce vă sniffing și faceți "contactul cu nasul" cu pielea. Există mai multe explicații posibile pentru nasul umed. Câinele dvs. nasul poate fi umed, deoarece câinele dvs. va linge ocazional, și, prin urmare, îl menține hidratat și rece. O altă explicație extraordinară vine de la medicul veterinar Marty Becker, care explică faptul că lacrimile sunt produse în mod continuu pentru a lubrifia ochii, iar excesul de lacrimi se scurge prin conducta nazolacrimală, rezultatul final al ieșirii fundului nasului. Ceva similar cu ceea ce se întâmplă atunci când cineva strigă și simte nevoia de a-și sufla nasul. Mai mult, există convingerea că nasul umed al câinelui îl ajută să urmărească mai bine mirosul. Practic, după cum câinele miroase, el va ridica umiditatea din pământul din jur, iarbă. Aceste picături de apă minuscule poartă un miros, ajutându-l în cele din urmă să fie la fel de bun ca și în mirosurile de urmărire.

Licking ține un câine` title=
Linsul păstrează un nas ud al câinelui | Sursă

Deci face nasul câinelui uscat?

Deci este un nas uscat un semn de sanatate proasta? Nu neapărat, dar așa cum am menționat, există circumstanțe care trebuie să fie conștiente de faptul că un câine care are un nas uscat este complet sănătos - și același lucru este invers, adică presupunând că un câine cu un nas ud este sănătos. Înapoi la spitalul de animale pentru care am lucrat, îmi amintesc un veterinar care comparase nasul câinelui cu buzele noastre și cum buzele noastre sunt adesea uscate, în funcție de cât de uscat este climatul sau de mediul din casele noastre. Aceasta mi se părea o explicație eficientă. La urma urmei, la fel ca și câinii să-și lingă nasul, ne lingem buzele adesea și acest lucru adesea ajută la reducerea acelui sentiment uscat pe care-l primim acum și apoi.

Mediul

Să aruncăm o privire mai întâi la factorii de mediu care ar putea cauza nasul câinelui să se usuce. Prin urmare, nasul uscat al câinelui poate fi rezultatul trăirii într-un mediu uscat al locuinței, a dormit lângă o sursă de căldură sau pur și simplu culcat la soare. În cazul în care câinele dvs. iubește snoozing lângă soba din lemn, șemineu sau în apropierea orificiilor de încălzire, suspectați căldură uscată ca o cauză a nasului său uscat. Dacă sunteți îngrijorat de acest nas uscat și simțiți-vă că se datorează mediului înconjurător, puteți folosi întotdeauna un remediu pentru a menține umed. Veterinarul Barbara Royal sugerează frecarea pe un unt de Shea sau ulei de cocos.

Lipsa de linsUnii proprietari de câini sunt îngrijorați de faptul că nasul în mod obișnuit ud al câinelui se răsucește după un somn bun. Faptul este că, cel mai probabil, în timpul nopții câinele a avut puține sau nici o ocazie să-și lingă nasul la fel de frecvent ca în timpul orelor de trezire. În cazul în care câinele se trezește cu un nas uscat și apoi pe tot parcursul zilei nasul său este umed, cel mai probabil, lipsa de lins este cauza.

alergii

Gândiți-vă că oamenii sunt singurii care suferă de ochi uscați și pasaje nazale uscate? Mai gandeste-te! Rover poate dezvolta, de asemenea, un nas uscat din cauza alergiilor sezoniere sau de la expunerea la materiale plastice sau coloranții asociate și substanțele chimice utilizate în fabricarea jucăriilor din plastic, a alimentelor și a bolilor de apă. Oțelurile din oțel inoxidabil sau ceramice pot fi o opțiune mai bună pentru acești câini.

Deshidratarea și Febră

Dacă câinele este deshidratat, corpul său va consuma mai mult din apa sa internă, provocându-i nasul să se usuce. Adesea, o febră poate fi o cauză a deshidratării și a unui nas uscat consecutiv. Totuși, singur, un nas uscat, cald nu este un bun indicator al febrei la câini. Pentru a vedea dacă câinele dvs. are într-adevăr febră, ar trebui să-i luați temperatura rectală dacă vă simțiți bine. Acest ghid privind febra câinilor poate fi de ajutor: cum să iei temperatura câinelui. De asemenea, puteți spune dacă câinele dvs. este deshidratat, trăgând pielea peste umeri și înapoi într-un cort și verificându-i elasticitatea. Când un câine este bine hidratat, pielea se ridică rapid, într-un câine care este deshidratat, va fi lent în revenirea în poziția sa normală sau, mai rău, va rămâne în poziția ridicată. Dacă suspectați deshidratarea, vă rugăm să vă vedeți medicul veterinar imediat, deoarece câinele dvs. poate avea nevoie de fluide injectate sub piele.

Deci, nasul uscat al unui caine este un indicator sigur al sanatatii? Steven Marks, DVM, profesor asociat clinic de ingrijire critica si medicina interna la Colegiul de Medicina Veterinara de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, spune ca nu. El afirmă: "Umiditatea nasului câinelui dvs. nu este un indicator al sănătății." Semnele mai sigure de a se baza pe simptome sunt: ​​nu mănâncă, nu bea sau se comportă anormal.

Disclaimer: acest articol nu este un substitut pentru sfaturile profesionale veterinare. Dacă câinele dvs. este bolnav sau care acționează anormal, vă rugăm să consultați medicul veterinar.

Alexadry © toate drepturile rezervate, nu copiați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com