ByVaTon.com

Cainii renumiti din istorie

Close-up de un câine

Unii dintre cei mai influenți și renumiți câini din istorie și-au lăsat amprentele de paie pe și în jurul evenimentelor mondiale. Imaginați-vă doar experiențele asistate de câinele lui Adolf Hitler, Blondi. Gândiți-vă la intriga din jurul lui LaDiablo, în timp ce ea a contrabandat dantelă scumpă, ascunsă sub haina ei, în trecut, ofițeri vamali furioși. Câinii marchează istoria atâta timp cât au fost cei mai buni prieteni ai omului.

Cum cainii renumiti din istorie au schimbat viata

"De câte ori are soarta unui bărbat, sau chiar a unei națiuni, atârnată de gulerul unui câine", întreabă dr. Stanley Coren, în prima frază din "Pawprints of History: Dogs and Course of Human Events". Dr. Coren este profesor de psihologie la Universitatea British Columbia și a scris peste 100 de cărți despre relațiile dintre oameni și câini. Unii câini au schimbat cu adevărat cursul istoriei umane.

Laika

Primul pas al lui Neil Armstrong pe suprafața lunii ar fi putut fi stimulat în parte de către Laika, un băiat dulce-răcit de la Moscova. Atât Războiul Rece, cât și cursa spațială dintre Statele Unite și Rusia au fost la înălțimea lor la 3 noiembrie 1957, când Rusia a lansat Laika în spațiu la bordul Sputnik 2. Statele Unite au rămas în urma Rusiei înainte de călătoria lui Laika în spațiu, a semnalat națiunea de a-și intensifica jocul.

Laika a fost poreclită Muttnik prin presă și a devenit rapid unul dintre cei mai renumiți câini din istorie. Din păcate, ea a murit din cauza căldurii și stresului chiar înainte de a reintra în orbita pământului.

Charlie

Un terrier galez numit Charlie ar fi putut fi arma secretă care a schimbat cursul crizei rachetelor cubaneze. Președintele John F. Kennedy a trimis-o câinelui în acea zi fatală din 1962. El a stat în mijlocul camerei de război pline de tensiuni, plin de tensiune, pentru mângâierea câinelui care ședea ascultător în poală. Observatorii au spus că se pare că sa relaxat și, după momente care se simțeau ca niște ore pentru cei care așteaptă comanda sa, el a spus că este gata să "ia niște decizii". Aceste decizii au dezechilibrat conflictul.

joc de dame

Richard Nixon sa aflat în apă fierbinte în 1952, când a fost acuzat că a acceptat 18.000 de dolari pentru contribuțiile la campania ilegală. În ceea ce a devenit cunoscut sub numele de "discursul damei", Nixon a deturnat atenția din numerar, admițând că a acceptat ca un cadou un cocker spaniel numit Checkers. El a vorbit despre cât de mult copiii i-au iubit pe câine și au anunțat sfidător că indiferent de ce credeau că familia va păstra Damele. Discursul și-a ridicat ratingurile în sondajele politice, și-a extins cariera, iar cei de la Checkers au devenit celebru.

Apollo

Doar 15 minute după ce jeturile s-au prăbușit în World Trade Center la 11 septembrie 2001, Apollo, membru al Departamentului de Poliție din New York, K9 Unit, a fost la fața locului. Apoi au urmat mai mult de 300 de câini, căutând semne de viață și ajutând salvatorii să scoată oamenii din moloz.

Riva și Salty

Momente înainte ca World Trade Center să se prăbușească, Riva și Salty i-au condus pe proprietarii orbi să scape de 71 de zboruri de tren plini de fum, în siguranță.

BaltoAnul a fost 1925, iar o epidemie de Diptheria a furat în Nome, Alaska. Un grup de huskii siberieni, condus de Balto, a transportat serul de salvare pe un tren periculos de 650 mile de la Anchorage la Nome.

Peritas

Alexandru cel Mare a trait o altă zi, datorită câinelui său, Peritas. În timpul unui atac al lui Darius III al Persiei, războinicul a fost acuzat de un elefant și sa confruntat cu o moarte aproape sigură. Elefantul a fost deviat atunci când Peritas a sărit în aer și a mușcat fața. Alexandru a început să creeze imperiul care a devenit baza civilizației occidentale.

Jofi

Chow numit Jofi a fost un vizitator frecvent la biroul lui Sigmund Freud. El a crezut că câinele a mângâiat pacienții și a facilitat procesul de psihoterapie.

Urian

Când Henric al VIII-lea a vrut să divorțeze pe Catherine de Aragon, el ia trimis pe Cardinalul Wolsey să-și ceară cauza în fața papei Clement al VII-lea. Papa și-a întins degetul pentru ca cardinalul să se sărute. În locul sărutului pe care se aștepta să îl primească, câinele cardinalului, Urian, își bătea degetul. Divorțul a fost respins, iar Henry a întemeiat Biserica Angliei pentru a-și putea da divorțul.

Câinele pescarului

Dacă nu pentru câinele nenumit al unui pescar, Napoleon Bonaparte se poate întâlni cu un alt tip de Waterloo. Napoleon a fost exilat în 1815 pe o insulă numită Elba. Când a fugit de pe insulă, a căzut din nava lui în mări brute și a fost salvat de câinele pescarului.

PEP

Dacă toată muzica a liniștit fiara sălbatică, Richard Wagner`s Plimbarea Valkyries ar putea suna destul de diferit. Wagner a interpretat muzica pentru Cavalier King Charles spaniel, Peps, și a păstrat sau a aruncat pasaje pe baza reacției câinelui.

Imaginați-vă ce ar fi trebuit să fi fost cel care stătea alături, și care iubea necondiționat, oamenii care au modificat cursul istoriei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com