ByVaTon.com

Gândindu-te la un taur gros? Lucruri importante de luat în considerare!

Obținerea unui pit bull trebuie să fie o decizie luată cu atenție

Fotografie a taurului Pit.
Fotografie a taurului Pit. | Sursă

Decizia de a adăuga un pit bull pentru familia ta ar trebui să fie o decizie de gândire

Cu un prieten de-al nostru, cumpărăm recent un cățeluș în vârstă de patru săptămâni, prima mea reacție a fost aww, cât de drăguță! După ce am privit mai mult, totuși, am ajuns să cred că decizia de a deveni proprietar și părinte al unui taur pit ar trebui să fie o decizie foarte bine gândită și una care nu se bazează doar pe "cât de drăguț!"

Toate catelusii si bebelusii incepe ca mici creaturi dragute, care sunt greu pentru multi oameni sa reziste! Catelusul ăsta este în continuare alimentat de o sticlă, ceea ce ma determinat să cred că probabil că nu ar fi trebuit să fie vândută la o vârstă fragedă. După cum se dovedește, ea a fost cumpărată de la un ameliorator care a fost doar în reproducerea acestor câini pentru profit. În mod normal, un catelus trebuie să aibă opt săptămâni înainte de a fi vândut sau adoptat.

Luați în considerare ambele părți ale argumentului înainte de a lua o decizie

În cazul prietenei noastre, ea a citit doar lucruri de pe Internet care spuneau că taurii de pit au dobândit o reputație nedreaptă și că fac câini minunați de familie. Ea a citit despre cum cresc câinii mari, dacă sunt bine iubiți și tratați bine. Ea crede că dacă sunt ridicate, vor fi bine.

Să te uiți și să crezi că o singură parte a argumentului nu este într-adevăr cea mai bună cale de a intra într-o decizie de această magnitudine. Este mai bine să luați în considerare și cealaltă parte. Sunt oameni care au fost fie mușcați sau atacați, fie amândoi, fie cine știe cineva care are. Ei spun o poveste destul de diferită. Unii dintre acești oameni au fost răniți grav sau chiar uciși de ceea ce credeau că este un animal de familie minunat. Am auzit povesti de la cei care au spus că câinele lor pur și simplu "a lovit" înainte de a le ataca.

Cred că este ca și formatorii de animale care lucrează în grădini zoologice sau în spectacole care folosesc animale. Când luați în considerare faimosul spectacol Siegfried și Roy din Las Vegas, ei au crezut că știu foarte bine animalele pe care le-au lucrat zilnic și că atacul nu se poate întâmpla sau cel puțin că șansele erau foarte mici. În cazul lor, sa întâmplat și Roy a fost atacat vicios de un tigru în octombrie 2003, terminând cariera de pereche.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl cunoașteți este că acestea sunt animale. Chiar dacă au devenit domesticiți și ne împărtășesc casele cu noi, au încă acel instinct de animale din interiorul lor, ceea ce nu cred că va fi vreodată scos din ele. Chiar și oferindu-le dragoste și tratarea lor bine nu poate lua instinctul animal de bază care a fost crescut în ele de secole. Atenție este recomandată, chiar și în cazul animalelor de companie de familie pe care credeți că le cunoașteți foarte bine. Atunci când animalele de companie sunt aproape de copii sau copii, de exemplu, ei ar trebui să fie întotdeauna supravegheați de către un adult din motive de siguranță.

Ce cauzează rănirile groaznice atunci când se întâmplă un atac?

Cel mai mare lucru care provoacă vătămări oamenilor sau animalelor este modul în care taurii se folosesc instinctiv atunci când se mușcă. Se numește uneori metoda de apucare și de agitare. Ei au fălci foarte puternice și au o aderență foarte puternică asupra oricărui lucru pe care l-au luat cu dinții. Ele țin elementul și îl scutură ca pe o instinctă. Când vine vorba de oasele și țesuturile moi ale oamenilor sau animalelor, acest lucru cauzează răni extreme, care sunt cunoscute sub numele de mauling.

Lucrurile care fac rănile și mai rău sunt trăsăturile pe care pitbuli le au ca urmare a geneticii. Ei apucă ceva cu o tenacitate care este aproape de neegalat în lumea animală. Stingerea stilului de rechin vine într-o secundă aproape de forța și tenacitatea prăbușirii taurului pit. Când un taur gros este implicat în menținerea obiectului pe care la mușcat, adesea prezintă un nivel foarte ridicat de toleranță la durere, făcându-i mai ușor să continue să atace chiar și atunci când cineva încearcă să-i oprească.

Într-un fapt foarte sobru, cel puțin 50% din cei care au fost atacați de un taur de pit au fost proprietarii câinelui sau un membru al familiei proprietarilor. Acesta este un exemplu destul de puternic de a te gândi că-ți cunoști foarte bine animalul, dar când natura o preia, poate fi de neoprit. Am citit undeva că nu poți "iubi" instinctul natural dintr-un taur pit. Le puteți ridica într-un mediu cald, iubitor, doar pentru a avea ceva în interiorul câinii într-o zi.

Există, de asemenea, proprietari de pit bull care au avut succes în a-și deține câinele pentru durata medie de viață a câinelui, care este de aproximativ 14 ani, fără probleme. Cred sincer că ar putea fi doar norocul remizului în tipul de catelus pe care îl primiți. Cred că genetica joacă un rol în faptul că câinele pe care îl primiți va fi bine comportat și un animal de familie exemplar. Lucrul pe care trebuie sa-l consideri inainte de a obtine unul este, vrei sa iei acea sansa si speranta pentru cel mai bun?

Luați în considerare atât costurile financiare cât și costurile de timp

Pitorii trebuie să fie socializați la o vârstă fragedă și din ceea ce am citit, ei trebuie să fie din nou socializați când devin vârsta unui adolescent. Lecțiile de ascultare sunt un lucru extrem de recomandat atunci când decideți să dețineți un taur de pit. Am citit, de asemenea, că taurii de groapă sunt extrem de inteligenți și învață repede, făcând pregătirea de ascultare pe care o obții pentru ei foarte eficientă.

Trebuie, de asemenea, să stabiliți la o vârstă fragedă că sunteți liderul pachetului. Trebuie să puteți aplica disciplina și codurile de comportament acceptabil sau să fiți pregătiți pentru consecințe potențial neplăcute. Ei trebuie să știe că ești responsabil, de la catelus.O altă importanță importantă este faptul că groapa medie are nevoie de exerciții zilnice datorită nivelurilor ridicate de energie. Acest lucru poate varia în funcție de temperamentul câinelui. Media, cu toate acestea, este de aproximativ o oră de exercițiu la trei ore pe zi. Trebuie să fiți dispuși să faceți acest tip de angajament. Dacă trăiți un stil de viață de cartofi pe canapea și ideea dvs. de mers pe jos câinele este de mers pe jos 1/2 bloc și înapoi acasă din nou, taur pit nu s-ar putea face bine. Ei pot deveni frustrați, ceea ce poate duce la probleme.

Cheltuielile veterinare sunt date. Ar trebui să obțineți taurul de carieră spayed sau sterilizat, și, eventual, micro-cioplit în scopuri de identificare. Și, bineînțeles, trebuie să aibă toate fotografiile recomandate de medicul vostru veterinar.

De asemenea, trebuie să vă gândiți la cheltuielile alimentare. Pit taurii pot deveni câini destul de mari și pot avea un apetit foarte sănătos. Cu părul foarte scurt pe care îl au, îngrijirea nu este de obicei o problemă, iar vărsarea nu este, de obicei, o problemă.

O cheltuială pe care mulți potențiali proprietari nici măcar nu o cunosc este aceasta. Dacă vă decideți să închiriați o casă sau un apartament în viitor, este posibil să nu puteți închiria un loc dacă intenționați să vă mutați cu un taur pit. Depinde de locul în care vă decideți să închiriați și de regulile existente pentru proprietatea de închiriere. Într-un alt aspect important, dacă dețineți o casă, trebuie să spuneți companiei care vă asigură asigurarea că ați adus un taur în casa dvs.

Compania de asigurări va crește, în mod normal, ratele de asigurare a proprietarilor de locuințe atunci când vor afla despre noul animal de companie. Acest lucru se datorează faptului că taurii de groapă sunt considerați a fi un risc ridicat. Aceasta este, în cazul în care societatea de asigurări de proprietari chiar acoperă cheltuielile de taur pit.

În unele cazuri, societatea de asigurări va face ca proprietarul să semneze acte care să ateste că asigurarea nu va acoperi daunele cauzate de bull (de exemplu, cheltuielile medicale și de judecată ale celor care sunt vătămate sau cheltuielile de judecată în caz de leziune a animalului de companie al unei alte persoane sau ucis). Dacă se întâmplă acest lucru, dumneavoastră, ca proprietar al pitului, veți prelua toată responsabilitatea financiară dacă animalul dvs. vătămă sau ucide o persoană sau un animal.

Pe de altă parte, dacă păstrați-vă un secret că ați adăugat un taur pit în casa dvs. și compania de asigurări aflate în legătură cu aceasta, ei vă pot anula politica și ați putea avea dificultăți în obținerea unei alte politici. Este important să verificați politicile companiilor de asigurări și să le cunoașteți. A fi conștient este mai bine decât să fii orbită mai târziu dacă se întâmplă ceva.

Luați decizia după o atenție deosebită

Nu sunt un expert în tauri. S-ar putea să fi făcut greșeli în scris, chiar dacă am încercat să fie cât mai exact posibil.

Cred că decizia de a aduce un bull pit în casa ar trebui să fie o decizie foarte atent luată în considerare, și nu una care este făcută pe un capriciu sau un sentiment de "cât de drăguț, vreau unul", modul în care unul dintre prietenii noștri au decis sa-si faca catelusul de taur.

Cred că proprietarii unui pitcher trebuie să știe la ce intră. Dacă sunteți un proprietar de câini cu experiență și sunteți dispus să investiți timpul și efortul în formarea câinelui dvs. pentru a fi un mare cetățean, atunci probabil veți fi bine.

Dacă, totuși, sunteți un proprietar de câine neexperimentat sau chiar un proprietar de prima dată, am încercat să acopăr câteva lucruri de gândit înainte de a lua decizia. Există informații despre cele mai bune rase de câini pentru tipul dvs. de personalitate. Cainii cei mai buni sunt cei care se potrivesc bine cu proprietarii si cu temperamentele lor. Cred că este întotdeauna mai bine să luați o decizie înțeleaptă și bine gândită.

Autor Bio

Am fost scriitor independent începând cu anul 2010 pentru site-uri precum HubPages, Textbroker, BlogMutt și Conținut constant. De asemenea, am fost scriitor de ziare pentru un ziar de liceu și am scris articole de revistă pentru o revistă de muzică country numită Neon Rainbow din septembrie 2001 până în iunie 2003.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com