ByVaTon.com

De ce câinii de păsări sunt animalele de companie perfecte pentru familie

Fotografia este asigurată de Raúl Hernández González pe Flickr, licențiat sub Creative Commons
Fotografia este asigurată de Raúl Hernández González pe Flickr, licențiat sub Creative Commons

Câinii de câmp sunt adesea descriși ca multum in parvo ("mult în puțin") sau "un câine întreg lotta" care, în ciuda dimensiunilor mici, însumează personalitatea uimitor de mare a PUG.

Pugs are un aspect ciudat, sunt predispuse la expresii foarte comice și la un temperament uniform. Acestea sunt, de asemenea, extrem de inteligente, ceea ce face ușor de a vedea de ce pugs sunt o alegere populară pentru un animal de companie de familie sau o singură persoană care caută un companion fermecător.

Pug-urile sunt cele mai potrivite pentru persoanele care au o mulțime de timp și dragoste pentru a da ca rasa prosperă pe afecțiunea umană. Pugs sunt exuberant, alertă și arată o mare afecțiune pentru proprietarii lor și toți ceilalți! Îi place să fie îmbrăcați și bătuți și uneori pot deveni geloși sau tulburați atunci când afecțiunile sunt dedicate altcuiva.

Pugs sunt ideale pentru familiile cu copii, deoarece sunt în general răbdători cu copii și iubesc să joace jocuri. Forma gurii îi împiedică să muște în mod eficient, ceea ce le face în mod rezonabil inofensive.

Pugle sunt printre cele mai blânde și pasive ale tuturor raselor. Ei vor tolera înfrânarea unui copil, nu sunt cunoscuți ca sânii sau mușcăturile și sunt destul de protectori pentru familie și acasă. Cu toate acestea, ele sunt destul de fragile, în special ca puii, și ar trebui să fie supravegheate și supravegheate atunci când joacă.

În medie, Pugs trăiesc în jur de 12 ani, însă se știe că trăiesc mult dincolo de durata lor medie de viață, cu o îngrijire și o alimentație corespunzătoare.

Fiicele mele iubit pug
Fiicele mele iubit pug "James"
Portretul prințesei Ekaterina Dmitrievna Golitsyna de Louis-Michel van Loo (1759) Wikipedia
Portretul prințesei Ekaterina Dmitrievna Golitsyna de Louis-Michel van Loo (1759) Wikipedia

Istorie

În timp ce experții sunt de acord că aceasta este una dintre cele mai vechi rase din lume, nimeni nu este sigur exact cât de vechi. Unii susțin că vrăjitorii erau versiuni de Pekingese și au fost crescuți ca însoțitori pentru suveranii chinezi în timpul dinastiei Shang (1600-1046 î.Hr.). Ei erau cunoscuți sub numele de "Lo-Chiang-Sze" sau "Foo" câinii de foi ceramice sau leii de pază, cu ochii lor proeminenți proeminenți)

Documentele chinezești antice afirmă că în jurul anului 700 î.Ch. existau caini de tip Pug în China în timpul lui Confucius. Confucius face, de asemenea, referire în scrierile sale la un tip de "câine scurt de gură".

Alții cred că pugsul este de fapt un mic tip de mastiff sau bulldog francez.

În timpul secolului al XVI-lea, mugurii au fost aduși în Europa de compania olandeză East India Company. Ei au devenit câine de aristocrați și regalitate și au fost considerați a avea un statut ridicat în rândul câinilor de câini. PUG a devenit câinele oficial al Casei de Orange din Olanda după ce a salvat viața lui William Tăcerea, Prințul de Orange, în 1572, când spaniolii și olandezii erau în război. Pug a alertat pe William la apropiații spanioli și a reușit să evadeze nevătămat.

De asemenea, Pug a fost un favorit în Franța în timpul Napoleonicilor. Soția lui Napoleon Bonaparte, Joséphine, avea numele ei numită Fortune, care îi trimitea mesaje ascunse familiei sale în timp ce era închisă la închisoarea Les Carmes. Se presupune că Fortune a bătut pe Napoleon când sa urcat în pat în noaptea nunții cuplului.

Pug Puppy Pic prin amabilitatea lui Jerod Killick de pe Flickr, licențiat sub Creative Commons
Pug Puppy Pic prin amabilitatea lui Jerod Killick de pe Flickr, licențiat sub Creative Commons

În lucrările de artă din secolele XVIII și XIX, mugurii au apărut, de obicei, cu picioare și nasuri mai lungi decât pug-urile moderne și cele mai multe urechi tăiate. Pugetul modern a apărut probabil după 1860, când un nou val de pugsuri au fost importate direct din China. Acești pumni aveau picioare mai scurte și un nas modern. Cultura urechilor a fost scoasă în afara legii în 1895.

Pugs a ajuns în țările occidentale în secolul al XIX-lea. Pugs au fost unul dintre cei mai vechi câini de rasă pură care urmau să fie păstrați în Australia (Societatea Agricolă din NSW înregistrează doi pugs expuși în 1870), iar American Kennel Club a recunoscut rasa în 1885.

Aspectul Pug Unic

În timp ce pugturile care apar în picturile din secolul al XVIII-lea tind să fie lungi și slabe, pugul modern are un corp compact, pătrat, cu piept profund și mușchi bine dezvoltați.

Capul este scurt, greoi și mare comparativ cu corpul. Pugs are o structură osoasă relativ mare și piele rid. Pugs au două forme distincte pentru urechi, "rose" și "button". Urechile "Rose" sunt mai mici decât urechile standard cu "buton" și tind să fie pliate cu marginea din față a părții laterale a capului. Astăzi crescătorii preferă urechile stilului "buton".

Pugs picioarele sunt mici, dar puternice, picioarele sunt destul de drepte și sunt stabilite bine sub corp. Coada este curbată cât mai strâns posibil peste șold, cu o coadă dublă curbată considerată perfecțiune.

Poate că trăsăturile cele mai îndrăznețe ale puglilor sunt ochii lor întunecați mari, care ies în evidență de pe fața lor încrețită, înțepenită, oferindu-le o expresie animată și curioasă.

Pugle au straturi netede, lucioase, în patru culori principale - negru, căpșuni, cais și argint. Cele două tipuri majore sunt negre și negre, dar sunt muguri cu mătăsuri brindle și un pug alb de culoare albă, care își face haina de reproducere.

Contrar credintei populare, PUG-urile varsa tone de par, ceea ce face ca ingrijirea si curatarea sa fie obisnuite.

Fotografia este asigurată de sufocarea soarelui pe Flickr, licențiată sub Creative Commons
Fotografia este asigurată de sufocarea soarelui pe Flickr, licențiată sub Creative Commons

Pugs sunt distractiv să aibă în jurul valorii

Fiind cautatori de atenție, mugurii îi place să joace jocuri cu tine, vor alerga și sară în jurul casei și se vor îmbrăca cu bucurie și vor parada în jurul locului, de aici și numele de clovni ai regnului animal.

Cu toate acestea, nivelul de energie al unui pug poate varia foarte mult. Acestea pot fi atât energetice și foarte relaxate, iar starea lor de spirit se va schimba în funcție de împrejurimile lor.În timp ce se află într-o situație de energie înaltă, acești câini vor fi foarte activi și jucăuși. Pugs sunt foarte curiosi si iubesc sa exploreze noile imprejurimi si sa descopere lucruri noi. Cu toate acestea, într-o setare mai subțire, pugs va tinde să fie mai moale. Îi place să-și ia mult timp și un pug tipic va petrece o mare parte a zilei de dormit, până la 14 ore pe zi! Acest lucru poate fi un mare beneficiu pentru persoanele care muncesc și trebuie să-și lase puga acasă pe parcursul zilei. Pugs se dezvoltă în atenție, astfel încât vor fi bucuroși să vă vadă când veți ajunge acasă, dar de obicei vor fi mulțumiți când vor rămâne singuri.

Fotografie de curtoazie Creative Commons de Rick Harris
Fotografie de curtoazie Creative Commons de Rick Harris
Această fotografie este folosită de Creative Commons de către Istolethetv pe Flickr
Această fotografie este folosită de Creative Commons de către Istolethetv pe Flickr

Pugs sunt încăpățânați, dar foarte inteligenți

Pugs sunt cunoscute a fi foarte incapatanat uneori si pot par sa aiba o minte proprie. Am văzut mulți oameni care se plâng de faptul că câinii lor de puf sunt "atât de nevoiași" și exigenți (nu spre deosebire de un mic copil). Doar amintiți-vă că pugs sunt crescuți ca câini de jucărie sau câini de companie care prosperă în atenție și place să fie în jurul valorii de oameni. La fel ca un copil mic, pugs poate fi fixat cu ceva "dorit" și ei pot face un tam-tam până când nu-l! Cu toate acestea, nu disperați, pugs sunt câini inteligenți, deci cu răbdare și formare fermă de ascultare acest lucru nu va fi o problemă pentru totdeauna.

La fel ca majoritatea căței și câinilor, mugurii doresc să mestece lucruri în jurul casei, ceea ce poate fi o problemă.

Un cuvânt de avertizare: Nu lăsați niciodată computerul laptop-ului să se așeze pe canapea deschisă, deoarece puful tău adorabil ar putea mesteca toate cheile de pe tastatură și vei termina cu o factură de reparare costisitoare pentru a le înlocui pe toate (aceasta este o poveste adevărată!). Problema de mestecare poate fi rezolvată cu ușurință, oferindu-vă o mulțime de jucării de mestecat și stocând obiecte prețioase în siguranță!

Din fericire, mugurii sunt foarte inteligenți și se învață rapid atunci când vine vorba de lucruri care îi interesează sau le excită. De exemplu, imaginându-vă cum să obțineți cel mai bine atenția sau cum ajungeți la produsele alimentare lăsate pe bancă. Inteligența lor merge mână în mână cu încăpățânarea lor, așa că va trebui să ai răbdare. Cu suficientă pregătire fermă, acești câini vor ști ce elemente le-ar fi în afara limitelor și vor deveni animale de companie responsabile.

Fotografie de curtoazie de m anima pe Flickr, licențiată sub Creative Commons
Fotografie de curtoazie de m anima pe Flickr, licențiată sub Creative Commons

Păstrăvii ăștia?

Unii oameni vă vor spune că pugs nu latră. Adevărul este că ei coacă, dar de obicei nu foarte mult. Pugs sunt, în general, câini foarte liniștiți. Când ei latra s-ar putea suna mai mult ca un sunet de yodeling sau vor face mici "yip" atunci când acestea sunt foarte entuziasmat.

Uneori pugs poate fi destul de tare, scoarță și face zgomot, mai ales atunci când există un străin sau un nou vizitator la casă. Deși nu este considerat cel mai mare câine de ceas din lume, datorită naturii lor prietenoase, pugsul poate fi foarte protejat de proprietarii lor.

Gadget Pug - Wikimedia Commons
Gadget Pug - Wikimedia Commons

Pugs Do Snore și Sneeze

Datorită micilor lor nasuri și fețelor plate, mugurii au o istorie de a face zgomote ciudate. Aproape toți Pugs sforăie și în timp ce unii consideră că acest lucru este cu adevărat drăguț și fermecător, alții ar putea găsi enervant, deci luați acest lucru în considerare atunci când alegeți un pug pentru următorul vostru companie.

PUG, cum ar fi buldogul englez Pekinski, englezul și terrierul Boston, au fost crescuți pentru a avea capcane și nasuri relativ scurte, rezultând că gâtul și pasajele de respirație sunt adesea subdimensionate sau aplatizate. Pugs au un palat moale alungit care poate să iasă în aer și să interfereze cu inhalarea aerului în plămâni. În consecință, pugs tind să snort foarte mult, dar atâta timp cât pug dvs. respiră fără probleme, snorting este destul de normal.

Când sunt excitați, mugurii sunt predispuși să "înnegrească strănutul", unde vor sufla repede și vor snorta și pot face un sunet ciudat. Acesta este un tip de reflex al gagului cauzat de lichid sau resturi prins sub gură și iritând gâtul. Episoadele "Reverse stranut" nu sunt, de obicei, dăunătoare pentru puf și nu necesită tratament. Îți poți ajuta pomul, masându-i gâtul sau acoperind nasul, pentru a-l încuraja să înghită pentru a elimina iritarea. Dacă strănutul se oprește, spasmul sa terminat. Nu vă faceți griji că vă lăsați câinele acasă singuri. Snezul invers nu este o problemă gravă, iar episodul se va termina cel mai probabil pe cont propriu.

Desigur, dacă strănutul inversat devine o problemă cronică mai degrabă decât o întâmplă ocazională, trebuie să vă consultați cu Vetul.

Câinii care au un nas lung pot regla temperatura corpului, permițând umezelii să se evapore din limba și pasajele de respirație. Pugs au mai multe canale de respirație compacte, ceea ce le face dificilă reglarea eficientă a temperaturii prin evaporarea din limbă. În consecință, pușcașii nu trebuie excesiv exersați sau permiși să se supraîncălzească. Ei au nevoie de multă apă și umbră în condiții fierbinți și, în mod ideal, ar trebui să fie păstrate în interior la o temperatură confortabilă când este extrem de fierbinte sau rece afară.

Îngrijirea Pugs

Deși Pugs sunt considerate a fi destul de sănătoase, există unele lucruri speciale să ia în considerare atunci când vine vorba de sănătatea câine pug.

Una dintre acestea este pielea zbârcită a câinelui. Datorită naturii sale, pliurile pielii sunt predispuse la infecții. Pugs are o incidenta mare de acarieni de piele (adesea numit mange), mai ales atunci cand sunt inca catelusi, asa ca asigurati-va ca va pastrati pugul bine ingrijit si bathed proper.Take o grijă deosebită pentru a curăța între riduri pentru a elimina orice murdărie sau resturi care ar putea determina bacteriile să se dezvolte și să se consulte cu medicul Vet dacă infecția persistă.

Fiind predispuși la probleme de respirație, mugurii nu ar trebui să aibă voie să depășească greutatea.

Pugs LOVE alimente și va mânca fericit mai mult decât este bun pentru ei. Fiind un câine interior, sunt predispuși la lene și vor deveni rapid obeze dacă nu vor fi exersați în mod regulat. Dieta unui pug ar trebui să constea dintr-un aliment de înaltă calitate, de bună calitate pentru câini de la un furnizor de reputație sau recomandat de veterinar. Se recomandă o mâncare uscată de calitate bună și conservă mai puțin.

Cu o dieta adecvata, alergiile, chinurile si alte conditii de sanatate pe care le pot suferi pugarii, deseori se vor clarifica in mod natural. Dacă preferați să vă pregătiți propria hrana pentru câini, puteți găsi pe internet câteva rețete minunate pentru hrana pentru câini de casă. Echilibrează cantitatea potrivită de proteine, legume și boabe pentru un puf sănătos. Includeți carnea cu conținut scăzut de grăsimi, broccoli, fasole și morcovi (pentru valoarea lor nutrițională) și orez brun. Luați în considerare adăugarea unei vitamine multiple sau a unui supliment pentru a vă asigura că puful obține toate vitaminele și mineralele de care are nevoie. Puteți chiar să faceți propriul tău cimbru de casă. Hrănirea pufurilor de mâncare mai mici de două ori pe zi va încuraja rutinele de hrănire regulate și va ajuta digestia.

Așa cum am menționat mai devreme, mistreții sunt foarte sensibili la căldură și umiditate ridicată, așa că nu lăsați câinele afară într-o zonă fără umbre sau apă. Dacă pugul tău se supraîncălzește, poate avea dificultăți de respirație.

Ochii proeminenți ai mătăsii pot fi, de asemenea, o preocupare pentru sănătate și ar trebui să fie menținute curate și umede. Ochii de ochi nu sunt foarte bine protejați și acest lucru poate duce la vătămări și complicații. Feriți-vă de tufișuri de trandafiri și de pisici. Verificați frecvent ochii pentru tăieturi sau ulcerații și luați câinele la Vet imediat dacă vedeți probleme în acest domeniu.

Poate cățeluiește ochii sau este un mit?

Pugs ochii au fost cunoscute pentru a "pop" din cauza traume grave și există unele rapoarte despre acest prejudiciu fiind cauzată de tuse sau strănut, deși acest lucru nu este comună.

Am citit recent o postare de la un proprietar de pug. Puiul ei mic încearcă să iasă pe ușa din față cu un grup de pugs mai în vârstă. Toți alergau și catelusul a fost bătut în fața ușii. A lovit foarte tare partea ușii și ... ochiul lui a ieșit afară. L-au urcat la medicul veterinar care a reușit să-l pună înapoi și sa vindecat perfect, astfel încât această condiție este tratabilă dacă acționezi repede.

Baby Pug Pic prin curtoazia lui Ward Kadel pe Flickr, licențiat sub Creative Commons
Baby Pug Pic prin curtoazia lui Ward Kadel pe Flickr, licențiat sub Creative Commons
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com