ByVaTon.com

Artrita reumatoidă canină

Labradorul bolnav care se odihnește pe o pernă

Artrita reumatoidă la artrita este o afecțiune destul de rară, dar dureroasă, suferită de unele animale de companie. Aflați mai multe despre această afecțiune cronică, cum să-l observi și ce poate face medicul veterinar pentru a ajuta un canin afectat.

Despre poliartrita reumatoidă

Artrita reumatoidă în artrita (CRA) este o afecțiune cronică care provoacă durere articulară și eventuală deformare. Este cauzat în principal atunci când sistemul imun identifică greșit unele dintre proteinele organismului ca materie străină. Sistemul imunitar produce apoi anticorpi cunoscuți ca factori reumatoizi care se leagă cu proteina identificată greșit pentru a crea complexe imune. Aceste complexe se acumulează în articulații și cauzează inflamația clasică asociată cu artrita.

Există, de asemenea, o legătură cu virusul malware în unele cazuri. Urmele acestui virus au fost găsite în articulațiile unor animale afectate. Anticorpii cu factori reumatoizi pot ataca, de asemenea, aceste urme de virus și pot cauza leziuni ale țesutului articular și ale oaselor învecinate.

Simptomele CRA

Există o serie de simptome produse de CRA.

 • Articulații dureroase
 • Umflarea articulațiilor
 • Deformarea articulară severă în cazurile avansate
 • Pierderea musculara in cazurile pe termen lung
 • Intermitent febră
 • Rigiditate
 • șchiopătat
 • Pierderea poftei de mâncare

Aceste simptome pot apărea în aproape orice combinație și par să vină și să meargă. Un câine este de obicei afectat în mai multe articulații, iar durerea și rigiditatea pot părea de fapt să treacă de la o parte la alta, în funcție de locul în care factorii reumatoizi sunt cei mai concentrați într-o anumită zi.

Atingerea unei diagnosticeDiagnosticarea unui caz de artrită reumatoidă poate fi dificilă. Veterinarii pot căuta factori reumatoizi în probele de sânge, dar factorii nu sunt întotdeauna prezenți în cazul în care câinele nu are în prezent un flare în sus. Veterinarul depinde mai mult de un examen fizic pentru ai ajuta să-i diagnosticheze un caz, iar acesta include examinarea strictă a articulațiilor piciorului pentru a verifica durerea, căldura și umflarea. Veterinarul poate examina, de asemenea, probe de fluid sinovial din articulații pentru a verifica aspectul de nor și o subțiere mai mare decât consistența normală, ambele indicând CRA.

Ajutor pentru un câine afectat

Planul de tratament pentru CRA variază de la un câine la altul și poate lua o serie de ajustări pentru a găsi un curs de tratament care oferă cea mai mare ușurare.

 • Steroizii pot fi utilizați pentru a reduce inflamația.
 • Medicamentul de durere este administrat în multe cazuri.
 • Pot fi utilizate și supresoare imuno, dar prezintă și provocări suplimentare deoarece infecțiile secundare au ocazia de a se menține.
 • Hidroterapia poate fi, de asemenea, utilă pentru a crește mobilitatea câinelui, deoarece funcționează articulațiile în condiții fără greutate.
 • Tratamentul cu masaj delicat poate fi de asemenea util, deoarece crește oxigenul în țesuturi.
 • Modificările dietetice pot fi, de asemenea, în ordine dacă un câine afectat este supraponderal. Reducerea greutății reduce, de asemenea, cantitatea de tensiune pe îmbinări.
 • Suplimentarea cu glucozamină și condroitină poate contribui, de asemenea, la creșterea producției de cartilagiu în garniturile deteriorate.
 • Injecțiile de aur s-au dovedit utile în unele cazuri.

Ca proprietar de animale de companie, puteți oferi, de asemenea, un pat de câine ortopedice. Paturile sunt realizate din spumă de înaltă densitate care oferă mai multă pernă decât un pat convențional pentru câini. Multe dintre aceste paturi sunt dotate cu căldură și caracteristici de masaj pentru un plus de confort. Un astfel de pat micșorează stresul asupra articulațiilor și, de fapt, poate ușura creșterea câinelui după repaus.

Nu există nici un remediu pentru poliartrita reumatoidă, astfel încât gestionarea simptomelor este cu adevărat cea mai bună pe care veterinarii o pot face pentru un animal afectat. Cu grijă, răbdare și afecțiune, un câine poate trăi ani de zile după diagnosticul inițial.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com