ByVaTon.com

Deerhound-uri din Scoția

Deerhound scoțian - © Roger Pilkington | Dreamstime.com

Westminster 2011 a revigorat considerabil interesul publicului pentru Deerhounds scoțian când a fost cel mai bun la show. Deși unii oameni confundă acești câini cu Wolfhound-ul irlandez, sunt cu adevărat două rase distincte. Aflați puțin despre istoria lor și despre felul de însoțitori pe care acești câini îl fac.

Despre deerhoundul scoțian

Istorie

Scottish Deerhounds sunt o rasă veche, iar originile lor au fost pierdute de-a lungul secolelor. Ceea ce se știe este că acestea sunt probabil legate de vechiul câine de lupi irlandezi, dar au fost selectiv crescuți pentru căprioare de vânătoare. Acești câini au fost foarte apreciați de șefii scoțieni și de nobilimea deopotrivă.

Descriere

Deerhound-ul se aseamănă cu un Wolfhound irlandez ușor mai rafinat, și există și o asemănare cu tipul de corp de tip greyhound. Bărbații stau între 30 și 32 de centimetri în medie, dar unii sunt chiar mai înalți. Femelele au în general o înălțime de cel puțin 28 inci. Greutatea acestor câini este de până la 110 de kilograme pentru masculi și 95 de kilograme pentru femei, dar cel mai important lucru este că greutatea fiecărui câine este proporțională cu înălțimea acestuia.

Stratul acestor câini este dur și dur în cea mai mare parte, deși este de obicei puțin mai silos pe cap. Acestea sunt cu siguranta nu "salon" caini, asa ca ar trebui sa arate putin cam dur si complet natural. Culorile tipice de acoperire includ:

  • Orice nuanță de gri
  • Brindle
  • Nuanțe de roșu
  • Red-Fawn

Semnele negre pe față și urechi sunt permise, dar marcajele albe sunt permise numai pe piept și picioare, iar cu cât albul este mai puțin alb, cu atât mai bine.

Personalitate

Istoria lungă a Deerhound-ului de a lucra îndeaproape cu oamenii îl face un mare partener. Veți auzi cuvântul "demn" folosit pentru a descrie această rasă destul de des, și se potrivește cu adevărat. Acești câini sunt grijulii, destul de liniștiți și, în mod surprinzător, nu sunt stânjeniți având în vedere dimensiunea lor mare. Ei fac tovarăși de familie foarte buni și în general sunt buni cu copiii.

Este important să înțelegeți că acești câini au instincte puternice de joc, așa că au nevoie de o curte complet împrejmuită pentru ca ei să poată să exercite. Ar trebui doar să le umblați pe leșuri, deoarece au tendința de a decola după veverițe, iepuri și alte cariere mici. Acest instinct se poate extinde și la alte animale mici din casă, deci țineți cont de asta.

InstruireChiar dacă acești câini sunt destul de inteligenți și, în general, sunt cooperativi, este mai bine să le ascultați ca niște cățeluși sau, ca majoritatea raselor mari, să încerce să preia conducerea în relația ta. Acesti caini, de asemenea, sa ia bine pentru a atrage coursing, si acest lucru poate oferi o priza pentru instinctele lor de vanatoare. Consultați-vă cu clubul local de canicule pentru a afla unde este oferită această activitate și cum să vă implicați.

Necesități de exerciții

Scottish Deerhounds sunt puternice și au o mulțime de energie, deci au nevoie de o plimbare zilnică bună la minim, iar o jogă este chiar mai bună dacă o poți gestiona.

Perierea

Deerhound-urile ar trebui să arate natural, deci nu este nevoie de multă îngrijire. Puteți să le periați o dată pe săptămână pentru a elimina blănurile și alte resturi. Este necesară o baie foarte mică. Puteți să vă spălați întotdeauna picioarele câinelui atunci când acestea sunt murdare și să rezervați băi întregi atunci când sunt cu adevărat necesare.

Acești câini au unghii foarte puternice, așa că păstrați-i ochii și le tăiați dacă animalele de companie nu le poartă în mod natural.

Probleme de sanatate

La fel ca majoritatea raselor mari, acești câini au o speranță medie de viață de opt până la zece ani. Cele mai frecvente probleme de sanatate cu care acesti caini se confrunta sunt balonat, probleme cardiace si cancer osos.

Este aceasta rasa pentru tine?

Această prezentare generală a Deerhound-ului scoțian vă oferă o idee generală despre ce să așteptați de la acești câini, însă singura modalitate de a vă asigura că acesta este câinele potrivit pentru dvs. este să vizitați un ameliorator și să vă petreceți timpul în jurul câtorva pui și adulți. Un crescător poate să vă spună ce înseamnă să trăiți zilnic cu Deerhounds și apoi puteți decide dacă cineva va fi potrivit pentru stilul tău de viață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com