ByVaTon.com

Sfaturi privind microcipurile pentru câini

câine alerga

Atunci când o veveriță dă peste calea câinelui sau ușa este deschisă doar puțin prea largă, puii pot să zboare în noapte și găsirea lor din nou poate fi o provocare. În timp ce etichetele de identificare pot reuni un câine pierdut cu părinții săi înfricoșători, gulerele pot aluneca, aluneca și chiar se desprind, lăsând câinii neidentificați. Microcipurile au fost proiectate pentru a ajuta, deoarece oferă o formă de identificare sub piele care durează de zeci de ani. Nu toate microcipurile sunt însă create egale, iar lucrul unui proprietar începe doar după implantarea cipului.

Microchip de bază

Un microcip este un dispozitiv de identificare a frecvenței radio (RFID) care este implantat sub piele. Chipul real este de aproximativ mărimea unui singur boabe de orez și stochează o mulțime de informații, inclusiv numele și informațiile de contact ale producătorului de cipuri, precum și o serie de numere unice care identifică acel animal de companie. Cipul este proiectat să comunice cu un scaner de mână, care poate afișa informațiile conținute în interiorul cipului.

Implantarea unui chip

Microcipurile sunt proiectate să se potrivească printr-un ac mare, făcând implantarea rapidă și ușoară. Câinii de mari dimensiuni ar putea să nu simtă nici măcar că acele se strecoară în pielea lor și ar putea fi capabili să rămână trează când are loc împușcătura. Câinii mai mici, pe de altă parte, pot găsi un ac mare mult mai intimidant și dureros și ar putea avea nevoie de anestezie pentru a trece prin procedură.

Microchipurile se introduc între lamele umerilor unui câine și, de obicei, este imposibil ca oamenii să se simtă cu degetele. Ca rezultat, nu există nici o modalitate de a spune dacă un câine are sau nu un microcip fără a folosi un scaner. O inspecție vizuală sau un test tactil probabil nu va furniza deloc indicii.

Punerea unui Chip de utilizat

Când un câine apare într-un adăpost sau birou veterinar și nici un proprietar nu este în apropiere pentru a-și asuma responsabilitatea, este obișnuit ca personalul să ia un scanner și să caute un cip. S-ar putea ca acel scanner să cadă peste corpul câinelui, deoarece chipurile se mișcă uneori de la locurile lor de injectare în alte locuri pe corpul animalului.

Atunci când cipul este văzut, personalul poate apela producătorul de cipuri și cere informații. În mod ideal, acest număr va corespunde unui fișier detaliat care conține numele și informațiile de contact pentru clinica care a plasat cipul, precum și numele și informațiile de contact ale proprietarului.

Învățământ de bază

Mulți oameni cred în mod eronat că jetoanele le vor reuni în mod magic cu animalele lor de companie dacă nu iau nici un alt pas, dar majoritatea jetoanelor conțin doar numele veterinarului sau adăpostului care a plasat cipul. Cu excepția cazului în care proprietarii înregistrează acest cip, animalul de companie nu ar putea să-l facă acasă.

Majoritatea producătorilor de microcip oferă instrucțiuni detaliate care evidențiază modul în care proprietarii ar trebui să înregistreze chips-urile pe care le au animalele de companie. Odată ce proprietarii își înregistrează câinii, ei ar trebui să stocheze documentația microcipului într-un loc sigur. Dacă se mișcă, schimbă numerele de telefon sau dacă au un set diferit de detalii de contact, va trebui să contacteze compania de jetoane și să își actualizeze detaliile de contact.

Producatori comuni

Există un număr de producători care dezvoltă și vând microcipuri pentru animale de companie, dar două dintre cele considerate cele mai fiabile includ HomeAgain și Avid.

Din nou acasă

Compania HomeAgain susține că oferă un produs care va rămâne în loc pentru o localizare ușoară. Multe microcipuri pot migra de pe site-ul original de plasare, făcându-le mai greu de găsit, dar împachetarea pe produsul HomeAgain ar putea face acel cip mai potrivit pentru a rămâne acolo unde îi aparține. Înregistrarea cipului HomeAgain este rapidă și ușoară, deși pot exista taxe în schimbarea adreselor și a informațiilor de contact.

Avid

Această companie produce microcipuri pentru animale de companie de peste 20 de ani, iar compania utilizează un număr unic de 9 cifre, care poate fi recunoscut rapid și ușor de către majoritatea profesioniștilor din domeniul medical. Avid deține, de asemenea, personalul la îndemână în timpul ceasului, astfel încât să poată răspunde la întrebări în orice moment și să reunească animalele de companie pierdute cu proprietarii lor cât mai repede posibil. Inscrierea in acest sistem este gratuita.

Alte optiuni

Magazinele de hrană și comercianții cu amănuntul online vând deseori soluții de microchip DIY pentru proprietarii care nu sunt squeamish despre folosirea unui ac pe câinii lor. În timp ce aceste produse pot fi mult mai puțin costisitoare decât un cip standard vândut într-o clinică, este posibil ca acestea să nu fie cea mai bună alegere pentru persoanele care doresc cu adevărat să-și păstreze în siguranță animalele de companie. Aceste companii pot avea birouri foarte mici, cu membri ai personalului, disponibili numai în anumite ore ale zilei, ceea ce face dificilă o clinică veterinară de urgență ocupată să reunească un animal de companie pierdut cu proprietarul său. În general, ar fi mai bine să rămâi cu marcile mari și să plătiți mai mult pentru a avea un profesionist care să implanteze.

A face o alegereVeterinarii sunt deseori cumpărătorii de microcipuri din prima linie, iar multe oficii oferă clienților lor un singur cip. Ca urmare, nu este neobișnuit ca proprietarii câinilor să aibă puține opțiuni atunci când vine vorba de jetoane, cu excepția cazului în care aleg să viziteze o altă locație pentru îngrijire. Uneori, ar fi o idee bună să faceți niște cumpărături.

Scanere comune

Câinii care scapă au tendința să rămână aproape de casă, ajungând în adăposturi sau birouri veterinare în doar câteva mile de locuri unde au plecat. Scopul acestor facilități ar trebui să fie prima oprire a procesului de descoperire.

Multe facilități de animale au așa-numitele "scanere universale" care pot furniza informații despre aproape orice tip de cip pe care îl poate avea un animal. Aceste scanere ar putea chiar să poată citi microcipurile care sunt mai vechi sau cele care au fost făcute în străinătate. Dar, uneori, instalațiile ar putea avea un scaner specific care citește doar un singur cip.

Dacă adăposturile și clinicile din apropiere au scanere care pot citi doar un tip de cip, acesta este tipul pe care trebuie să îl obțină un proprietar. Acesta este chipul cel mai probabil de a ajuta oamenii să se reunească cu animalele lor de companie, deci este cea mai bună alegere.

Alte considerații

Veterinarii pot avea motive foarte bune pentru alegerea jetoanelor pe care le oferă și această alegere se poate baza pe informațiile pe care un proprietar nu le-a luat în considerare, inclusiv mărimea animalului de companie sau calitatea produsului sau numărul de complicații asociate acelui cip.

Cel mai bine este să lăsați medicul veterinar să explice aceste motive, dacă scanerul folosit în adăposturile și clinicile din apropiere nu este compatibil. Medicul veterinar poate chiar să încurajeze producătorul de cipuri să trimită un scanner la aceste organizații, astfel încât produsul să fie și mai valoros.

Alte detalii

Alegerea produsului potrivit este cheia, dar există și alte detalii importante pe care trebuie să le aveți în vedere.

Cost

Costul pentru introducerea unui microcip variază în funcție de servicii de marcă și servicii veterinare, dar de obicei variază între 20 și 65 USD. Unele companii solicită comisioane suplimentare, cum ar fi:

  • O taxă de înregistrare
  • O taxă de abonament lunar
  • O taxă de transfer
  • O taxă de schimbare a informațiilor despre proprietar

Aceste taxe se pot adăuga, astfel încât comparațiile de cumpărături se pot achita pe termen lung.

Siguranță

În general, microcipurile sunt considerate sigure, dar există întotdeauna un risc neașteptat și procedura nu va merge așa cum a fost planificată. Cel mai bine este să monitorizați îndeaproape locul de injectare și să căutați semne de necazuri. Cereți personalului să scaneze cipul în fiecare an în timpul unei verificări, doar pentru a vă asigura că dispozitivul funcționează încă.

O alegere inteligentă

Nimic nu ia locul unui proprietar vigilent, care ține pasul aproape de un animal iubit. Cu toate acestea, uneori un animal de companie poate fugi sau poate scăpa. Când o face, un microcip poate fi foarte util. Un studiu publicat în 2009, publicat în Jurnalul Asociației Medicale Veterinare din SUA, a constatat că câinii cu microcipuri sunt de 20 de ori mai multe șanse să se întoarcă acasă. Acest lucru face ca microcipul să fie bine meritat, indiferent de ce chip de chip ar putea alege o persoană.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com