ByVaTon.com

Ciobănesc german

Ciobănesc german

Dacă doriți un animal de companie care oferă atât afecțiune, cât și o măsură de protecție, luați în considerare ciobanescul german. Acești câini foarte inteligenți sunt iubitori, loiali și ușor de antrenat. Ei fac tovarăși excelenți și pot fi de asemenea pregătiți pentru a servi ca câini de vânătoare, câini de poliție, câini de căutare și salvare și multe altele. Aflați mai multe despre rasă, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză dacă aducerea acestui tip de canină în casa dvs. este potrivită pentru dvs.

Păstorul german adevărat

Ciobanescul german (de obicei greșit scris ca Sheperd german sau Shepard german) este o viziune familiară în cartiere și la televizor. De fapt, este cea mai bună alegere a rasei pentru Unitățile Canine de Poliție, în conformitate cu Clubul Kennel American. Deși se zvonește fals că este prea agresiv, câinele ciobanesc german (GSD) ar trebui să fie cu adevărat apreciat pentru inteligența sa mare și loialitatea puternică față de tovarășii umani.

Așa cum sugerează și numele, această rasă a fost dezvoltată în Germania pentru a fi câinele cald perfect. Aspectul său oarecum asemănător cu lupul și coaja profund amenințătoare pare să fie sursa zvonurilor despre chinul rasei de a ataca oameni și animale, dar acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Un bine crescut și bine crescut ciobanesc german este un membru de încredere al oricărei familii.

GSD colorarea ar trebui să fie un bronz bogat și negru, dar această colorare variază de la un bronz alb până la un aur roșcat. Păstorii vin, de asemenea, într-un izbitoare negru și negru. În timp ce rasa este disponibilă într-o versiune albă solidă, această colorare nu este recunoscută de standardele Kennel American și în prezent nu poate fi prezentată la spectacolele de câine AKC.

Păstorul german personalitate

Ca pui, GSD-urile sunt destul de ciudate, dar treptat devin mai rezervate cu maturitate. Acești câini sunt foarte afectuoși de tovarășii lor obișnuiți. Cu toate acestea, majoritatea GSD vor considera străini cu prudență până la introducerea corectă. Această tendință le face minunate pentru a oferi o măsură de securitate proprietarilor lor și ar trebui să fie lăudat, nu deranjat. Acești câini sunt extrem de inteligenți, foarte devotați familiilor lor umane și pot să se înțeleagă bine cu alți câini atunci când sunt în mod corespunzător socializați cu ei.

trainability

Deoarece păstorii germani au inteligență fermă, ei sunt foarte instruiți pentru o serie de utilizări. Păstorii se comportă foarte bine la formarea de ascultare, adesea primind scoruri mari în competiții. Formarea de ascultare a câinilor este, de asemenea, extrem de utilă în viața de zi cu zi, deoarece, deși acești câini nu sunt animalele vicioase, unele ar crede că sunt destul de mari. Predarea acestora pentru a răspunde la comenzile dvs. instantaneu este un instrument valoros. Cu această rasă, antrenamentul de oliți este destul de rutină, atâta timp cât sunteți consecvent.

În cazul în care păstorul strălucește cel mai bine este atunci când este folosit în unitățile de câine de poliție, și ca câine de căutare și de salvare. În timp ce activitatea polițienească a contribuit și la stereotipul negativ al rasei, trebuie să ne dăm seama că, dacă acești câini erau atât de neîncrezători, niciun ofițer nu ar fi dispus să lucreze cu ei și nici o echipă de căutare și salvare nu ar fi dispusă să îi trimită pe acești câini victime. GSD-urile sunt puse în funcțiune în aceste situații tocmai datorită naturii și capacității lor de încredere de a-și gîndi drumul prin situații dificile.Această rasă a contribuit, de asemenea, la lumea câinilor de orientare pentru persoanele cu handicap.

Sfaturi pentru îngrijire

Majoritatea câinilor de ciobanesc german au un strat scurt, gros, cu mobilier ușor mai lung la coate și spate. Unii păstori germani sunt de soiuri de lungă durată, fiind în formă de lână. Vărsarea pentru ambele tipuri este destul de frecventă, astfel că periajul zilnic este avantajos pentru a reduce cantitatea de păr căzută pe haine și mobilier.

Trebuie remarcat faptul că GSD are un miros natural de miros, deci este o idee bună să faceți o baie de două ori pe lună. Cuiele sunt de obicei uzate în mod natural, dar pot avea nevoie de tunsori din când în când.

Probleme de sanatate

Răspunzătorii radiologi răspund tuturor stocurilor de reproducere pentru semne de displazie de canal și de cot. Aceste raze X sunt apoi prezentate și revizuite pentru a primi o certificare OFA. Potrivit Fundației Ortopedice pentru Animale, această evaluare rulează oriunde de la:

  • slab
  • echitabil
  • Bun
  • Excelent

Este de la sine înțeles că orice rating de animale mai mic decât "bun" ar trebui eliminat din programul de reproducere. Certificarea nu poate fi încheiată până când un animal nu a împlinit vârsta de doi ani, deci asigurați-vă că primiți o garanție de sănătate scrisă pentru orice catelus pe care îl puteți achiziționa, deoarece Canina Hip Displazia nu poate fi observată imediat.

Alte amenințări posibile pentru sănătate includ, dar nu se limitează la:

  • Gastronomie Torsion
  • Panosteitis
  • Boala lui Von Willebrand

Este un drept GSD pentru tine?

Numai tu poți decide dacă un ciobanesc german este animalul potrivit pentru tine. Dacă sunteți în căutarea unui animal de companie foarte inteligent, care este iubitor și loial și sunteți pregătit pentru provocările unice de a trăi cu un câine mare, alegerea unui GSD poate fi cea mai potrivită opțiune pentru dvs. Atâta timp cât vă angajezi timpul și energia necesare pentru a-ți instrui corespunzător noul animal de companie, probabil că vei forma o legătură puternică și iubitoare cu tovarășul tău canin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com