ByVaTon.com

Modalitatea toxicității algelor verzi la câini

Algae spumă

Este posibil să nu fiți auzit niciodată de toxicitatea algelor verzi verde la câini, dar este o adevărată amenințare la adresa sănătății în perioadele de secetă. Aflați mai multe despre această stare toxică, despre cum să identificați o sursă de apă contaminată și cum să vă păstrați în siguranță câinele.

Despre toxicitatea albă verde a algelor la câini

Incidentele de toxicitate algele verde-albastru la câini au fost raportate pe scară largă din cauza secetei care a afectat o mare parte a SUA în 2007. Rapoartele din regiunea lacului Minnesota au inclus doar 40 de cazuri de otrăvire algelor canine. În acel moment, în această regiune au fost raportate patru decese, dar acest număr se referă doar la cazurile cunoscute. S-ar putea să fi fost mai multe decese care nu au fost atribuite otrăvurilor alge, deoarece proprietarii de animale de companie nu știau câinii lor au fost expuși la contaminare.

Câinii dezvoltă intoxicații cu alge atunci când beau din surse contaminate de apă. Algele produc toxine care afectează organele interne ale câinilor și, în funcție de concentrația algelor din stomacul câinelui, animalul poate muri imediat sau poate ceda mai târziu dintr-o varietate de simptome.

Ce cauzează focurile de albastru alge verzi?

În perioadele de secetă, nivelurile scăzute ale apei și circulația redusă a aerului se combină pentru a stimula producția de alge în forță. În mod obișnuit, algele sunt distribuite în mod egal în apă, dar florile mari sunt adesea urmate de pierderi mari. Gazul produs de aceste morți împinge colonia algelor să se adune la suprafața apei, creând o situație periculoasă.

Din acest punct, chiar și o ușoară briză va servi pentru a împinge algele într-un strat concentrat de gunoi, adesea în apropierea marginii apei, unde câinii și alte animale sunt susceptibile să-l inghită în timp ce beau.

Semne de otrăvire cu alge

Semnele de toxicitate algei la câini variază, în funcție de faptul dacă sunt declanșate de toxine din sistemul nervos sau de toxine hepatice.

Semnele prezenței toxinelor hepatice includ:

 • Slăbiciune și / sau letargie
 • Membranele mucoase ușoare
 • Diaree de sânge
 • Mental instabilitate
 • Moartea eventuală

Semnele prezenței toxinelor din sistemul nervos includ:

 • Tulburări musculare
 • convulsii
 • Dificultăți de respirație
 • Dificultate în mișcare
 • Moartea eventuală

Să facem o diagnozăPentru a diagnostica intoxicații cu alge, un veterinar va lua în considerare simptomele câinelui și o istorie a locului în care a fost recent câinele. Cei mai mulți câini vor afișa un colorant verde-albastru pe bot, dacă au băut recent dintr-o sursă de apă contaminată cu alge și acest lucru poate contribui foarte mult la diagnosticare.

Tratament

Tratarea unui caz de intoxicare cu alge verde-albastru este dificilă în cel mai bun caz, deci este extrem de important să acționați repede dacă credeți că câinele dvs. a fost expus.

În unele cazuri, câinii au primit cărbune activ pentru a ajuta la legarea toxinelor și a le scoate din sistemul câinelui. Fortarea câinelui de a arunca înainte ca toxinele să părăsească stomacul sa dovedit utilă. Atropina este, de asemenea, administrată în unele cazuri.

După afectează

Dacă un câine reușește să supraviețuiască otrăvirii algele verzi verzi, va avea probabil efecte de durată în restul vieții.

Acestea pot include:

 • Sensibilitate ridicată la lumina soarelui
 • Probleme cronice cu greutate redusă
 • Incapacitatea de a prospera

Prevenirea este cheia

Prevenirea toxicității algelor verzi albastre la câini este mai ușoară decât tratarea cu succes a acestora. Cel mai bun sfat este să nu permiteți câinelui să bea de la apă stagnantă, iazuri sau lacuri, mai ales dacă acestea au o spumă albăstrui-albastră pe suprafață și în jurul marginilor.

Dacă ați contaminat apă pe proprietatea dvs., ar trebui să opriți imediat zona, astfel încât câinele și alte animale din apropiere să nu poată bea acolo. Tratați înflorirea algei prin stropirea cu sulfat de cupru peste suprafața apei la o concentrație de o parte per milion (PPM). Depozitul local de peisaj / iaz trebuie să vă ajute să descoperiți doza necesară pentru tratarea apei, precum și cum să o aplicați.

Concluzie

Deși toate algele verzi verzi trebuie tratate cu suspiciune, există multe tulpini și nu toate produc toxine. Pe termen lung, e mai bine eroare din partea prudenței și țineți-vă câinele departe de orice apă pe care aveți motive să o credeți că este contaminată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com