ByVaTon.com

Top 10 rase de caini sunt ideale pentru capturarea sobolanilor

Top 10 rase de caini sunt ideale pentru capturarea sobolanilor
Top 10 rase de caini sunt ideale pentru capturarea sobolanilor

Câine rasă ca Excel la prinderea șobolanilor

Credeam că pisica era animalul universal pentru prinderea șoarecilor, șobolanilor și a altor rozătoare. Sau poate că am văzut prea multe episoade de Tom și Jerry. Se pare că pisicile nu sunt dispuse să-și alunge pradă, dacă nu simt asta. Am încercat o dată să-mi fac pisica să prindă un șobolan în grădină - ea a ignorat complet șobolanul și cu mine și tocmai a continuat să o așeze în iarbă.

Apoi, am făcut o cercetare online și am descoperit că pisicile vor aduce ocazional doar acasă o pradă de rozătoare doar ca să se laude despre asta, dar ele nu sunt la fel de predispuse să le prindă. Câinii, pe de altă parte, sunt soluția ideală pentru orice problemă cu șobolani. Există anumite rase care au fost create special pentru a controla populația de șobolani.

Cele mai multe dintre aceste rase sunt diferite tipuri de Terrier.

 • Terrierul vine de la cuvântul "terra", care înseamnă pământ. Acesta este motivul pentru care unii oameni se referă la terieri ca "câini de pământ". Ei au fost crescuți pentru a vâna rozătoare și alte animale mici care trăiesc sub pământ.
 • Acești câini au toate corpuri mici și o cantitate surprinzătoare de energie. Ei pot sape rapid o gaura pentru a-si prinde rugaciunea.
 • Terrierul are, de asemenea, o coadă groasă pe care proprietarul ar putea să o folosească pentru a scoate câinele din gaură dacă este necesar.

Există și alte rase de câini care sunt capcană destul de bună pentru șobolani, dar Terrierul este cu siguranță o majoritate. Acest articol va trece peste primele zece rase de câini, ideale pentru capturarea șobolanilor sau a rozătoarelor.

Top 10 rase de câini pentru prinderea șobolanilor

Rat Terrier

Cairn Terrier

Yorkshire Terrier

Norfolk Terrier

Jack Russell terrier

West Highland Terrier alb

Dachshund

Schnauzer miniatural

Lakeland TerrierPinscher german

1. Terrierul de șobolani

Rat Terrier
Rat terrier Sursă

Numele lor spune totul: acest câine este vânătorul perfect de șobolani. Rat Terriers sunt mici, active și pot fi un partener excelent.

 • Rat Terrier sunt foarte iubitori, ceea ce îl face potrivit ca un animal de companie dulce. Sunt foarte buni cu copiii, mai ales dacă câinele este crescut de către familie, deoarece el sau ea a fost un cățeluș.
 • Ele sunt foarte ușor de antrenat și vor juca și chiar vor înota cu tine. Energia lor este remarcabilă.
 • Puteți ridica această rasă chiar și într-un apartament. Trebuie doar să țineți minte că are nevoie de exerciții regulate pentru a-și folosi energia. Dacă locuiți într-o casă cu grădină, pregătiți-vă să aveți o gaură ocazională în pământ, deoarece terrierii șobolani place să se sapă. Este în natura lor.
 • Ele vin într-o varietate de culori de haina, inclusiv spotted, negru, roșu, ciocolată și alb.

2. Cairn Terrier

Cairn Terrier
Cairn Terrier Sursă

Terrierul Cairn este una dintre cele mai vechi rase Terrier. Au sute de ani de experiență în vânătoare și uciderea șoarecilor și șobolanilor.

 • Acest câine drăguț are un strat impermeabil și hipoalergenic, care necesită îngrijire și întreținere regulată. Cele mai comune culori ale acestora sunt negru, roșu, gri și cremă.
 • Cairn Terriers sunt foarte iubitori, loiali, veseli și prietenoși. De asemenea, ei doresc să fie independenți, dar dacă le arătați cine este șeful, nu veți avea probleme să-i antrenați.
 • Acești câini trebuie să se joace și să meargă pe o bază destul de regulată, așa că asigurați-vă că vă potriviți cu o plimbare zilnică în programul dvs.

3. Terrierul Yorkshire

Yorkshire Terrier
Terrierul Yorkshire | Sursă

Yorkshire Terrier, de asemenea, cunoscut sub numele de Yorkie, este un câine destul de mic, de jucărie. Dar nu lasati sa va pacaleasca dimensiunea, pentru ca acesta este unul dintre cele mai bune avantaje atunci cand capturati sobolani si alti paraziti.

 • Această rasă are o haină de mătase, iar cele mai comune culori sunt maro și negru. Perierea și periajul săptămânal vor asigura aspectul bun al blănii frumoase.
 • Yorkie este un câine foarte inteligent și energic. Poate fi uneori intenționat și să încerce să preia întreaga casă. Trebuie să fie instruit corespunzător pentru a deveni un companion uimitor.
 • Terrierul Yorkshire este perfect pentru o familie cu copii mari. Poate fi fericit atât într-un apartament, cât și într-o casă cu o curte. Rețineți că această rasă trebuie, de asemenea, să exercite zilnic.

4. Norfolk Terrier

Norfolk Terrier
Norfolk Terrier | Sursă

Terrierul Norfolk este o rasa de terrier britanic si este unul dintre cei mai mici caini de lucru. Mărimea mică este, din nou, un avantaj atunci când se vânează rozătoarele.

 • Acest câine are un strat drept care vine în culori roșii, negre sau cafeniu. Trebuie să fie periat zilnic.
 • Ele pot fi mici, dar curajul său este enorm. De asemenea, este foarte afectuos, prietenos și ușor de antrenat.
 • Dacă nu aveți o problemă cu șobolanii, puteți utiliza în continuare instinctul de coborâre pentru câine. Terrierul Norfolk va fi mai mult decât fericit să recupereze orice ai arunca pentru el - o minge, o jucărie sau un băț.

5. Jack Russell Terrier

Jack Russell terrier
Jack Russell Terrier Sursă

Terrierul Jack Russell este considerat unul dintre cei mai buni. Acesta provine dintr-o rasa de vânătoare de vulpi, astfel încât prinderea animalelor mici, cum ar fi șobolanii și șoarecii, este unul dintre instincturile sale de bază.

 • Haină este scurtă și netedă, cu culoare predominant albă. Este ușor să mătuiți și haina - pur și simplu folosiți o perie fermă de peri în mod regulat.
 • Jack Russell Terrier sunt câini foarte pricepuți, veseli, iubitori și jucăuși. Ei se întâlnesc cu copiii cu ușurință, atâta timp cât copiii nu-i tachinează și nu-i lovesc.
 • Dacă sunt pregătiți corect, acești terrieri pot efectua trucuri fascinante.
 • Deoarece Jack Russell Terriers sunt extrem de energici, trebuie să fie luați pe plimbări zilnice lungi. Luați în considerare acest fapt atunci când decideți dacă aceasta este cea mai bună rasă de câini pentru tine sau nu.

Un Jack Russell Terrier în acțiune

6. Terrierul alb de la West Highland

West Highland Terrier alb
West Highland Terrier albe Sursă

West Terrier White Highland, cunoscut și ca Westie, este una dintre cele mai populare rase din Regatul Unit și din S.U.A. Acest câine a fost creat pentru a controla populația de rozătoare în ferme și poate captura rapid orice șobolan sau șoareci.

 • Toate Westies sunt albe, cu un subțire moale și un strat exterior dur.
 • Acest câine poate fi un companion extrem de loial și va călători până la capătul lumii pentru proprietarul său.
 • Westie este foarte prietenos și este potrivit pentru familiile cu copii. Dar țineți cont de faptul că unele Westies pot fi destul de încăpățânați, iar pregătirea lor poate fi destul de dificilă. Odată pregătiți, aceștia vor arăta loialitate față de stăpânul lor.

7. Lakeland Terrier

Lakeland Terrier
Lakeland Terrier | Sursă

Terrierul Lakeland provine din districtul lacurilor din Anglia. Dimensiunea și nivelul de energie ale acestei rase le fac ideale pentru vânarea rozătoarelor în locuri greu accesibile.

 • Această rasă are, de asemenea, două straturi de straturi - tare și dulce pe partea de sus, și o blană mai moale dedesubt. Această rasă nu are nevoie de o mulțime de îngrijire, și ei pot trăi fericit într-un apartament.
 • Acești terieri iubesc copiii și sunt foarte bucuroși și jucăuși.
 • Este, de asemenea, în natura acestui câine să urmăriți animalele mai mici, deci, dacă aveți pisici sau alte animale mici, trebuie să socializați Terrierul Lakeland împreună cu ei la vârste fragede.

8. Schnauzer miniatural

Schnauzer miniatural
Miniature Schnauzer Sursă

Schnauzerul miniatural vine din Germania, unde a fost crescut de către fermieri pentru a fi eficienți.

 • Această rasă de obicei vine în culori de negru, negru și argintiu, alb sau un amestec de "sare și piper". Schnauzerul miniatural este, de asemenea, renumit pentru haina lui tăiată ca o barbă, mustață și sprâncene.
 • În ciuda mărimii sale, această rasă poate fi un câine mare de pază, care este dedicat în întregime stăpânului și familiei sale.
 • Schnauzerul miniatural este, de asemenea, un câine foarte inteligent, vesel care se bucură de a fi în jurul copiilor. Dacă locuiți într-un apartament, atunci acest câine este partenerul perfect pentru dvs. Această rasă este foarte calmă în interior, dat fiind faptul că își obține doza zilnică de exerciții fizice și de mers pe jos.

9. Dachshund

Dachshund
Dachshund | Sursă

Dachshundul, cunoscut și ca câine Wiener sau de cârnat, este renumit pentru picioarele scurte și corpul său lung. A fost creat pentru a vâna animale mici, cum ar fi șobolani, iepuri și câini de preerie.

 • Blana Dachshund vine în mai multe variante de culoare: maro, negru, cremă, bronz, gri, precum și alte combinații de culori diferite.
 • Acești câini sunt foarte activi, inteligenți, curajoși, fericiți și curioși. Dachshund-urile sunt potrivite pentru familiile cu copii mai mari și călătoresc bine.
 • La fel ca toate celelalte rase de rahitism, acesti caini iubesc sa sape si au un instinct pentru urmarirea animalelor mai mici, dar daca sunt instruiti in mod corespunzator, ei pot ajunge impreuna cu alte animale de companie.
 • Acordați o conducere omenească Dachshund și plimbări zilnice lungi și va deveni partenerul perfect al familiei.

10. Pinscher german

Pinscher german
Pinscher german | Sursă

Pinscherii germani datează din secolul al XVIII-lea, când au fost utilizați în principal pentru paza autocarelor și uciderea paraziților. În prezent, acești câini sunt mai degrabă un tovarăș de familie, dar pot fi încă văzuți căutând și urmărind șobolani în zone deschise sau în case.

 • Haină de Pinscher german este puternic și lucios și vine în culoare maro închis, negru și bronz sau roșu.
 • Pinscherul german este un gardian prin natura lui. Deci, de multe ori, va lătra să anunțe sosirea vizitatorilor. Însă curând se va calma și va deveni câinele dulce, plin de viață și jucăuș.
 • Această rasă necesită multe plimbări lungi și exerciții.

Concluzie

Toate rasele de câini de mai sus nu sunt doar tovarasii loiali și loiali, dar pot fi, de asemenea, un mare ajutor pentru dumneavoastră dacă aveți probleme cu rozătoarele. Cainii vor face tot posibilul ca proprietarul si stramosii lor sa fie mândri de eliminarea dăunătorilor nedoriti. Uneori, chiar și o echipă de control al șobolanilor nu poate să prindă un rozător la fel de rapid ca un câine de șobolan. Deci nu trebuie să subestimăm potențialul raselor mai mici.

Câinele tău este și un ratter? Vă rugăm să ne împărtășiți experiența de mai jos și să ne anunțați dacă aveți întrebări! Vă mulțumim pentru lectură!

Care dintre aceste rase va alegeți?

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com