ByVaTon.com

7 Plante repulsive împotriva țânțarilor pentru casa ta

Nu vrei să te plictisești în spray-ul de bug-uri, mai ales în confortul casei tale? Pregătiți-vă să puneți un capac pe pulverizatorul pentru că există plante repulsive împotriva țânțarilor care vor ține țânțarii din casa dvs. doar prin a fi în jur!


Cele mai bune știri? Aceste plante împotriva țânțarilor sunt o companie minunată - nu doar pentru a ține departe țânțarii, ci și pentru a adăuga pastele, pentru a face ceaiuri mai ușoare de digestie și pentru a avea un parfum natural care vă calmează și vă relaxează mintea.

Și nu vă faceți griji dacă locuiți în cartiere strânse - aceste plante ușor respingabile împotriva țânțarilor nu suportă deloc spațiu. Puteți să le potriviți cu toții într-o grădină de plante cu pervaz, pentru a evita insectele care doresc să se strecoare prin fereastră.

Bine, gata să vă întâlniți cu colegii de cameră preferați în curând?

-Țânțar hidrofug-plante-busuiocAcesta miroase delicios, îl puteți folosi pentru a biciuiți pesto proaspăt, și îl ține departe de țânțari - ce mai doriți de la o plantă?

Se pare că mirosul de busuioc delicios pe care îl iubim cu toții este ofensator pentru țânțarii și muștele. Chiar și răcitor - un studiu din 2009 a arătat că uleiul esențial din această plantă scrumpoasă este toxic pentru larvele de țânțari.

Există o varietate largă de busuioc în jurul valorii de, dar optați pentru busuioc de lamaie sau scorțișoară, deoarece acestea sunt cele mai puternice repelent-uri de țânțari. Indiferent de varietatea busuiocului pe care îl obțineți, trebuie să fie umezite cu drenaj adecvat și cu mult soare.

-Țânțar hidrofug-plante-lamaie-balsamDe asemenea, cunoscut sub numele de horsemint și beebalm, aceasta este o plantă ușor de a crește și de a menține. Este un supraviețuitor dur care este rezistent la umiditate și rezistent la secetă, deci nu este nevoie de un deget verde pentru a face să prospere.

Pe de altă parte, poate crește puțin de asemenea bine și a fost cunoscut pentru a prelua agresiv o grădină.

În plus, are tendința de a atrage polenizatori ca albinele, pe care probabil nu doriți să le atârnați în jurul grădinii dvs., așa că vă recomandăm să creșteți această plantă într-un vas în interior pentru a evita preluarea balsamului de lamaie.

Când aveți suficientă balsam de lămâie care ține țânțarii departe, simțiți-vă liber să strângeți niște frunze și să le uscați pentru un ceai de plante relaxant. Balsam de lămâie este cunoscut pentru a calma supărat digestiv, calm mintea, încuraja somn de bună calitate și chiar au beneficii anti-îmbătrânire!

-Țânțar hidrofug-plante-lemongrassDragi bucătari asiatici și urâți țânțarii? Aceasta este planta pentru tine!

Mai ales că acesta este Adevărat planta de citronella. Ce înțelegem prin asta?

Ei bine, când credeți că citronella, mintea dumneavoastră, probabil, conjure imagini de la "citronella geranium", mai Pelargonium citrosum.

Dar planta are un fel de miros ca citronella și de fapt are un conținut foarte mic de citronellal! Nu vă va proteja de țânțari - este doar o neînțelegere care a fost propagată de prea mult timp.

Citronella care este extrasă pentru a fi utilizată în repellenții de țânțari provine din diferite specii de lemongrass, cunoscută și sub numele de iarba citronella.

Deci, ia-ți niște lemongrass în loc de geranium citronella - acesta este cel care conține uleiurile esențiale ucise de țânțarii. Este, de asemenea, una dintre cele mai scăzute plante de întreținere din jur și se va prospera în interior, atâta timp cât se obține o mulțime de soare.

Aduceți-vă aici. 

Sfat: Destul de mult toate plantele de lămâie-y sunt urâte de țânțarii. Deci, dacă nu sunteți un fan al balsamului de lamaie sau al frunzei de lemonă, mergeți mai departe și obțineți în schimb niște cimbru de lămâie sau verbena de lamaie.

-Țânțar hidrofug-plante-mentăMajoritatea insectelor și chiar a rozătoarelor disprețuiesc mirosul și gustul de menta care mănâncă casa dvs. cu plante de menta este un mod inteligent, parfumat pentru a menține oaspeții nedorite de la sneaking.Să nu mai vorbim că frunzele proaspete de menta sunt o tratație reală pe care o aveți în jurul dvs. - le puteți amesteca în piureuri verzi, le puteți adăuga la supă și le puteți folosi pentru a vă îmbogăți ceaiurile gheață.

Puteți chiar freca frunzele direct pe piele pentru un tratament natural de mâncărime dacă aveți o mușcătură de țânțari.

Oh, ca parte a familiei mentă, menta crește ca o buruiană și se poate răspândi agresiv prin grădina ta. Odată ce va prelua, este dificil să eliminați din putere, astfel încât acestea să crească în ghivece!

-Țânțar hidrofug-plante-rozmarinO altă ierburi delicioase pentru a adăuga la rețetele dvs., aroma lemnoasă de rozmarin păstrează dăunători nedorite cum ar fi țânțarii, molii și zboară în timp ce atrage mai mulți oaspeți de bun venit ca fluturii.

În timp ce planta vii este grozavă pentru a descuraja țânțarii să cadă, puteți, de asemenea, să uscați niște sprigs de rozmarin pentru a arde atunci când doriți să scoateți țânțarii care au ajuns prinși în casa dumneavoastră.

Va miroase minunat pentru tine, dar dăunătorii găsesc mirosul ofensator.

Rozmarinul este destul de ușor să crească și să păstrați, dar rețineți că acestea fac cel mai bine în climă caldă și uscată, deci dacă trăiți undeva cu ierni reci și dure - veți dori să le păstrați în interior.

Aduceți-vă aici.

-Țânțar hidrofug-plante lavandaMmmm. Lavandă. Atât de frumos, atât de relaxant, atât de minunat parfumat și cel mai bun din toate - un astfel de dăunător natural eficace, repellent excelent pentru păstrarea țânțarilor, moliilor și zboară departe.

Totul este datorită mirosului său minunat, pe care noi îl iubim oamenii, dar se crede că împiedică mirosul unui țânțar - ceea ce este o veste bună pentru că așa te găsesc.

Dar nu este vorba de mirosul de lavandă - mirosul de lavandă este, de asemenea, cunoscut pentru a ajuta la relaxare, pentru a elimina stresul și a promova somnul odihnitor. Așa că nu ezitați să îndepărtați și să uscați câteva cârlige de lavandă pentru a le pune în dulapuri (ajută la respingerea moliei în timp ce țineți hainele dvs. mirosind frumos), precum și pentru a le lega în buchete pentru a le pune în jurul casei.

În ceea ce privește planta levănțică viu? Nu sunt la fel de delicate cum arata si vor prospera atâta timp cât devin pline de soare si drenaj corespunzator. Nu este nevoie de un deget verde.

Aduceți-vă aici. 

-Țânțar hidrofug-plante-venus-fly-capcanăBine, ierburile de mai sus sunt frumos parfumate și minunate pentru a menține țânțarii departe, dar au puțin ajutor atunci când un țânțar reușește să se strecoare.

Introduceți capcana Venus fly fly.

O frumoasă bucată de conversație, precum și o planetă carnivoră nemiloasă, care devorează orice dăunător care îndrăznește să vină prea aproape, capcana zborului Venus nu va mânca doar țânțarii, ci zboară, molii, păianjenii și orice alunecare înspăimântătoare, care este nefericită să perie trecut mai mult de unul dintre firele sale mici, sensibile.

Dezavantajul este că acestea necesită o întreținere puțin mai mare decât planta medie anti țânțar, dar încă constă în elementele de bază: o mulțime de soare, apă (trebuie să fie pură, fără minerale) și sol umed.

Un ucigaș natural de țânțari fascinant, dacă ar exista vreodată unul. Ia-o aici. 

Cel mai simplu mod de a ține țânțarii din casă este să-i țineți departe de curtea dvs. - verificați cele mai bune plante care resping tantarii să crească în curtea dvs.!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com