ByVaTon.com

Simptomele unui câine în căldură

O pereche de câini din Pomerania

Dacă dețineți o femeie nesupravegheată, cunoașterea simptomelor unui câine în căldură poate fi foarte importantă pentru gestionarea ciclului său de reproducere. Învățarea etapelor ciclului vă va permite să recunoașteți simptome precum schimbări de personalitate, modificări ale apetitului și mai mult ca simptome ale unui câine în căldură decât ceva care necesită o vizită la medicul veterinar. De asemenea, vă poate ajuta să împiedicați să aveți pui noi pe mâinile dvs. atunci când nu ați planificat pentru ei și vă va permite să planificați pentru pui atunci când le doriți.

Recunoscând simptomele unui câine în căldură

Pentru a înțelege mai bine numeroasele simptome ale ciclului de căldură pentru câini, este mai bine să defalcați diferitele etape ale ciclului mediu de încălzire de 21 de zile. Acest lucru vă poate ajuta să stabiliți în ce parte a ciclului vă este târfa și vă poate ajuta, de asemenea, în planificarea sau prevenirea unei așternuturi. Rețineți că ciclul de 21 de zile este doar o îndrumare și fiecare câine este diferit. Potrivit VetInfo.com, un ciclu de caldura poate fi oriunde de la sapte zile la patru saptamani. Ciclul de căldură apare de obicei de două ori pe an, deși unii câini vor merge mai mult sau mai puțin de șase luni între cicluri.

Săptămâna 1: Proestrus

Proestrus este termenul folosit pentru a descrie porțiunea inițială a ciclului de încălzire. Această perioadă poate dura de la șapte la zece zile, dar multe cățele de obicei experimentează aproximativ nouă zile în proestrus. Potrivit DogBreedInfo.com, primul semn că câinele intră în căldură este umflarea vulvei. Cu toate acestea, umflarea în legătură cu sângerarea nu este complet previzibilă. Vulva se poate umfla o săptămână până la o zi înainte de începerea sângerării.

În acest timp, veți observa multe, dar nu toate, simptomele unui câine în căldură.

 • O schimbare de personalitate: Schimbările pot varia de la ușoară la mai severă. Uneori, o cățea va deveni mai afectuoasă și mai aglomerată cu proprietarul ei, alteori ar putea părea un pic înfricoșătoare sau nemulțumită. Unele femele acționează direct în opoziție cu caracterul lor obișnuit, în timp ce altele măresc pur și simplu personalitatea lor naturală.
  Câine` src=
 • Chiar se schimbă apetitul: Nu este neobișnuit ca o cățea să-și piardă mâncarea puțin în această primă săptămână a ciclului de estrus, deși mai rar o cățea devine mai înfocată până la punctul de a ataca coșul de gunoi pentru resturile rămase. Oricare ar fi schimbarea, luând act de aceasta poate fi un indiciu semnificativ că ciclul de încălzire a început.
  Fara apetit
 • Umflarea vulvei: Cantitatea de umflare a vulvei variază de la o cățea la alta. Unii câini se umflă ușor, în timp ce alții se umflă destul de mult. Pe măsură ce umflarea progresează, aceasta nu se observă doar din vulva însăși, dar poate fi de asemenea văzută până la deschiderea pelviană chiar sub anus.
 • Sarcina de sânge din vulvă: De asemenea, cantitatea de sângerare variază, dar, de obicei, sângerarea este ușoară în primele zile și crește puțin mai greu la mijlocul săptămânii.
 • Coacerea coada: Aceasta este o tendință de a păstra vulva, fie prin împingerea cozii între picior sau așezat în jos ori de câte ori un alt câine se apropie de zona imediată.
  Coacerea coada

Săptămâna a doua: Estrus

Debutul estrului marchează porțiunea fertilă din ciclul de căldură în care ovarele încep să elibereze ouăle pentru fertilizare. În această perioadă, simptomele includ:

 • Declanșarea ușoară: Roșu aprins în prealabil, descărcarea se face acum la o pată de culoare roz.
 • Înmuierea vulvei: Umflarea inițială este suficientă pentru a face ca vulva să se înmoaie suficient pentru a se penetra.
 • Coadă și flirt: Dacă o cățea poate să-și fi ascuns deja coada pentru a se îndepărta de avantajele unui bărbat, ea începe să se comporte flirtativ. Aceasta poate include invitarea bărbatului să se rostogolească prin întoarcerea spre el și ținând coada în sus și în afara Ea o va ventila cu ușurință pentru a se asigura că îi prinde mirosul, dacă condițiile sunt cu adevărat corecte, poate avea loc o împerechere completă.
  Coadă și flirt

Săptămâna a treia: Diestru

Pe măsură ce diestrul preia, porțiunea fertilă a ciclului de căldură se termină.

Semnele sfârșitului ciclului includ:Descărcarea treptată a umflăturii vulvei: Cea mai mare parte a umflarea a dispărut timp de o săptămână, dar vulva poate rămâne ușor mărită după ce primul ciclu de căldură a avut loc.

Încetarea flirterii: Indiferent dacă sunt crescuți sau nu, catea nu are acum condițiile de a se împerechea și nu mai este interesată de flirturi.

Încetarea flirterii

Încetarea graduală a descărcării: Evacuarea de trandafir de trandafiri roșu se înroșește din nou, dar acum se sfârșește în cursul săptămânii trecute.

Diestrul poate fi extins pentru a cuprinde perioada de 63 de zile a sarcinii canine medii dacă o creștere a avut succes.

Stadiul de repaus: anestezic

Dacă nici o sarcină nu rezultă dintr-o reproducere în timpul ciclului de căldură, târfa se întoarce în anestru. Aceasta este perioada de cinci până la unsprezece luni de inactivitate care în cele din urmă cicluri înapoi în proestrus pentru a începe ciclul din nou.

Acordați atenție semnelor

Acordând atenție simptomelor atunci când câinele se duce în căldură vă va permite să vă pregătiți pentru pui sau să împiedicați împerecherea să aibă loc. Înțelegerea și sincronizarea ciclului este imperativă dacă aveți un câine care nu a fost spayed.

„>
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com