ByVaTon.com

Înțelegerea limbajului corpului câinelui

Câine agresiv

Înțelegerea limbajului corpului câinelui este cheia dvs. de a comunica cu orice câine pe care îl puteți întâlni, inclusiv pe propriul dumneavoastră.

Cheia pentru înțelegerea limbajului corpului câinelui

Când vine vorba de înțelegerea limbajului corpului câinelui, este vorba despre postură. Cum se păstrează câinele dvs. este direct legată de modul în care el se simte în legătură cu lumea din jurul lui. De cele mai multe ori, câinele dvs. este probabil destul de relaxat, dar de îndată ce există un fel de acțiune care are loc, animalul dvs. de companie va răspunde rapid stimulului.

Deși câinii își folosesc vocile pentru a comunica, principalele lor mijloace de comunicare sunt prin miros și postură. Aceste două instrumente îi ajută pe fiecare câine să-și stabilească locul în ordinea în care se cultivă, fie că este vorba de oameni sau de alți canini.

Citirea semnelor

Nu este chiar atât de greu de înțeles ce spune câinele tău. Să examinăm unele dintre stările de bază ale câinelui dvs. și pozițiile care îi însoțesc.

Încrezător

Încrederea este destul de ușor de observat. Un câine încrezător va sta cu toate cele patru picioare plantate pătrat, dar nu chiar înrădăcinate la sol. Capul lui este în sus, și urechile lui sunt perked. Ochii lui sunt concentrați, dar încă mai au o expresie relaxată despre ei. Gura poate fi deschisă, dar nu există nici un efort de a expune dinții.

Coada, dacă are una, este ținută în sus sau în afară, și probabil va fi ventilat într-o manieră relaxată dacă nu se întâmplă ceva să-i atragă atenția. Apoi, va fi lăsat să stea până când curiozitatea lui este satisfăcută și el va relua fanarea din nou.

Un câine de încredere creează o atmosferă prietenoasă, dar nonșalantă, ușor de detectat.

Câine jucăuș

FericitLuați poziția încrezătoare a câinelui, dați-i un picior sau două și aveți un câine fericit. Coada se accelerează de la răsturnare până la răsucire completă. Mai degrabă decât să stea într-un singur loc, câinele se va chinuie mai mult sau se va plictisi înainte și înapoi cu entuziasm. Lăcrimarea este, de asemenea, comună în acest moment, dar va fi lipsită de orice amenințare.

Jucăuş

Un câine fericit se poate simți, de asemenea, jucaus. Dacă o face, el vă va invita pe dvs. sau pe un alt câine să interacționeze folosind poziția de joc. El va lăsa fața corpului pe podea cu picioarele din față întinse. Între timp, spatele lui este încă în aer, iar coada este în sus și se învârte invitant. Se pare că așteaptă în așteptare ca cineva să răspundă și să se alăture jocului.

Supus

Un câine supus prezintă o imagine foarte diferită de cea a unui încrezător. Câinele supus îl avertizează cu degetul și, de obicei, își coboară capul cu o ureche plină. Corpul este coborât la sol, iar câinele poate chiar să se rostogolească pe spate pentru a-și expune burta. Coada se va ventila la catargul inferior. Atitudinea generală este foarte dură, ca și cum ar fi să spunem: "Nu caut probleme".

Fricos

Un câine înfricoșător se instalează în apropierea pământului pentru a-și proteja burta. Capul lui este coborât cu urechile fixate în spate. Coada este de obicei ascunsă între picioarele din spate, în timp ce câinele bâlbâie cu înverșunare.

Agresiv

O postură agresivă de câine începe cu toate cele patru labele plantate pătrat pe pământ ca și cum ar fi spus: "Asta este mele teritoriu ". Există un aer de electricitate în jurul animalului, iar firele de păr de-a lungul umărului, sau hackles, stau la capăt.

Capul poate fi ținut înalt sau ușor coborât, în funcție de cât de agresiv este câinele. Urechile sunt bine fixate în spate, iar gura este deschisă și zgomotată sau mârâind. Ochii sunt fixați ferm pe adversarul perceput al câinelui într-o stare intensă și provocatoare. Atitudinea generală este una de amenințare.

Reacționând în consecință

Acum, având o mai bună înțelegere a limbajului corpului câinelui, este timpul să decideți cum să reacționați la mesajul trimis de câine.

Câine supus
  • Încrezător: Încrederea nu necesită nici o reacție din partea ta. Câinele se descurcă bine.
  • Fericit: Bucurați-vă de momentul și dați câinii ceva afecțiune.
  • Jucăuş: Luați invitația dacă sunteți în starea de spirit sau spuneți-i să se stabilească dacă nu sunteți. Doar faceți-o ușor, astfel încât să nu-i strici starea de spirit fericită.
  • Supus: Din nou, această dispoziție nu necesită întotdeauna o reacție de la dvs., dar puteți să profitați de ocazie pentru a vă oferi câinelui o bună frecare a burții și a accepta gestul său de respect.
  • Fricos: Un câine înspăimântător poate fi imprevizibil. Dacă este propriul tău câine, poți folosi un ton liniștit de voce, ca să-l liniștiți și să-l convingi cu blândețe. Dacă nu este câinele tău, e mai bine să te retragi încet de la situație.
  • Agresiv: Un câine agresiv poate fi foarte periculos. Dacă este propriul tău câine care arată agresiune față de tine sau de un alt câine, este important să-și recapete rapid dominația asupra lui. Oferiți o comandă puternică și fermă "NU". Apoi, dacă v-ați făcut datoria de a vă stabili ca lider de pachete, câinele dvs. ar trebui să renunțe la provocare și să arate unele semne de supunere. Dacă câinele care arată agresiunea nu este al tău, este mai bine să te elimini pe tine însuți și pe propriul tău câine de la situația încet și calm, fără a arăta teama.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com