ByVaTon.com

Semnele de avertizare un câine moare

Fetiță care ține câinele

Este relativ rar ca un câine să moară brusc și fără avertisment. Este mult mai probabil că câinele dvs. va da anumite indicii și simptome că el se apropie de sfârșitul vieții sale, mai ales dacă el a fost rău pentru un timp. Indiferent dacă alegeți să lăsați un animal de companie să moară în pace acasă sau să-l omoare eutanalizat, este util să fiți conștienți de semnele care semnalează că viața animalului vostru se apropie de sfârșit.

Semnează un câine care moare

Dacă câinele are o boală terminală, poate fi necesar să-l pese de el acasă în timpul ultimelor sale zile. Există unele semne comune că un câine muribund este în declinul său final. Rețineți că fiecare câine trăiește diferit, iar câțiva câini ar putea să nu prezinte toate simptomele enumerate. Vorbiți-vă medicului veterinar cu privire la semnele pe care câinele dvs. le-ar putea începe să le arate ca urmare a stării sale.

Lipsa de coordonare

Câinele devine foarte instabil în picioare și are dificultăți în mutarea de la un punct la altul. Acest lucru se poate datora slăbiciunii fizice, afectării funcției cerebrale sau chiar combinării celor două. Într-un câine decedat, slăbiciunea este cel mai probabil din cauza faptului că nu mănâncă, diaree severă sau pierdere de sânge. Cu toate acestea, după cum explică PetMD, un câine care devine brusc necoordonat poate avea o afecțiune care poate fi tratată, cum ar fi o infecție a urechii, așa că nu uitați să căutați atenția veterinară dacă aveți îndoieli.

Extreme Oboseala

Un caine de voma va avea mai putina energie si va fi mai putin activ, chiar daca conditia nu este grava. Cu toate acestea, atunci când un câine este în mod activ pe moarte, el va arăta semne de oboseală extremă. Cel mai probabil, el va muri într-un singur loc fără a mai încerca să se ridice și el nu mai are puterea să-și ridice capul. Din nou, acest lucru tinde să fie un declin lent și poate fi cauzat de anemie, circulație proastă sau lipsă de energie. Dacă gingiile devin albe în loc de roz, acest lucru poate indica anemia, care este un semn serios. De asemenea, în cazul în care gingiile sale sunt roz, dar atunci când sunt presate cu un deget devin alb și rămân albe pentru câteva secunde, acesta este un semn de colaps circulator, care este un precursor al morții.

Pierderea completă a apetitului

Câinele nu prezintă practic interes pentru hrană sau apă. Când mănâncă, adesea nu poate să-și mențină mâncarea. Pe măsură ce moartea se apropie, refuză să mănânce nimic. Din nou, fiți conștienți de faptul că un câine care se simte rău poate să nu vrea să mănânce, așa că interpretați lipsa de apetit ca parte a imaginii mai mari și căutați atenția veterinară acolo unde este cazul.

Vărsături

Vărsătura este un semn general care poate apărea din mai multe motive, de la boala de mișcare până la infecții sau un declin mai grav. Pentru câinele cu diagnostic terminal, atunci când sistemul digestiv începe să se închidă, alimentele nedigerate din stomac pot face ca câinele să se simtă greață. El poate vomita pentru a curăța conținutul stomacului său. Inceperea de a vomita este o complicatie grava, mai ales ca el nu poate tine apa in jos si sa devina deshidratata. Cu toate acestea, pentru câinele care a fost relativ bine și brusc începe să fie bolnav, ar putea exista opțiuni pentru al face mai confortabil și pentru a-l cumpăra mai mult timp.

Incontinenţă

Un câine pe moarte își pierde treptat controlul asupra funcțiilor sale corporale, deoarece poate fi prea slab pentru a se ridica și a avea accidente în care se află. Alternativ, pe măsură ce corpul său slăbește, el își pierde controlul asupra mușchiului sfincter, precum și asupra mușchilor care îi controlează vezica urinară. Îngrijirea medicală este crucială, astfel încât câinele să nu dezvolte leziuni secundare urinare sau fecale în contact prelungit cu pielea.

Nici un interes în împrejurimiMajoritatea câinilor încep să se retragă în ei înșiși, apropiindu-se de moarte. Ei nu mai răspund la ceea ce se întâmplă în jurul lor și pot înceta chiar să răspundă la oamenii lor preferați, pe măsură ce corpurile lor se închid.

Spasmul

Câinele se poate zdruncina sau se agită uneori. Acesta este, de obicei, un răspuns involuntar, dar câinele poate fi răcit atunci când temperatura corpului începe să scadă. Acesta poate ajuta la a face câine mai confortabil prin punerea lui pe un pad de încălzire sau furnizarea de căldură în plus.

Înrăutățirea bolii Terminale

Dacă câinele dvs. a fost diagnosticat cu o boală terminală, cum ar fi insuficiența cardiacă severă, atunci fiți atenți pentru o deteriorare a stării sale. De exemplu, în cazul în care câinele are insuficiență cardiacă, atunci respirația poate deveni mult mai multă muncă și pântecele său se poate umfla.

Modalitati de a-ti comfortiza animalul de companie

Dacă alegeți să lăsați animalul să plece acasă, iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă face mai confortabile ultimele ore pe pământ.

  • Furnizați un loc cald și liniștit pentru câinele dvs. să se odihnească confortabil. Monitorizați cu atenție interacțiunile cu alte animale de companie și copiii care nu înțeleg starea câinelui.
  • Puteți încerca să oferiți hrană pentru câini și apă dacă este dispus să o ia, dar nu încercați să-l forțați asupra lui. Câinii știu când mănâncă nu le mai folosesc.
  • Pet câțelul tău încet și vorbește cu el. Asigurați-l că totul este în regulă și că îl iubești. Chiar dacă este dificil, încercați să vă liniștiți și să vă liniștiți animalul. Poți să-ți iei emoțiile.
  • Puneți tampoane pentru animale de companie aproape sau sub câinele dvs. dacă nu poate ieși afară. De asemenea, puteți să-l purtați cu scutece pentru animale de companie, dacă acest lucru este mai ușor.
  • Asigurați-vă că câinele nu suferă sau nu suferă.

Împotriva încheierii impreuna

Multe dintre semne sunt destul de generale. Chiar și un câine care are o boală terminală poate avea o zi proastă unde va vomita și se va tremura. Cea mai bună sursă de sfaturi este medicul veterinar familiar cu cazul său, care poate oferi sfaturi despre existența unor opțiuni de tratament care să-l facă mai confortabil.

Dacă sunteți nedeterminat dacă sfârșitul este aproape, priviți imaginea mai mare. Un câine mai în vârstă, cu diagnostic terminal, care are gingii palide și care nu este mâncat de zile, este mai probabil să moară decât un câine tânăr, fără condiții medicale preexistente. În ansamblu, cu cât mai multe semne enumerate mai sus sunt prezente, cu atât mai gravă este perspectiva.

Când sfârșitul este aproape, îngrijirea și atenția pot face ca animalul dvs. să treacă puțin mai ușor. El va aprecia în continuare că știe cât de mult îl iubești, chiar dacă el a trecut de punctul de a răspunde la tine, și te poți simți confortabil în faptul că ai fost acolo pentru el când avea nevoie cel mai mult de tine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com