ByVaTon.com

Buldog francez

Vizitați o prezentare de franceză!

Bulldogul francez (denumit în mod obișnuit un francez) face un partener pozitiv încântător pentru familie, care poate oferi o atenție deosebită. Este un francez cainele potrivit pentru casa ta?

French Bulldog: Conexiunea franceză

Este un fapt interesant al istoriei acestei rase că francezul iubitor a început ca o versiune miniaturală a bulldogului englezesc în jurul valorii de la sfârșitul anilor 1800. Acești câini au fost crescuți până la o dimensiune mai apropiată, iar pe parcurs au atras atenția unui grup de crescători francezi de câini. Recunoscând atributele minunate ale mini-bulldog-urilor, crescătorii au importat rapid exemplare pe care le-au transmis la Terrierii francezi. Această încrucișare a dus la bulldogul francez modern.

Descriere generala

Sturdy și adorabil sunt două cuvinte care vin imediat la minte atunci când se uită la un Frenchie. Capul este o reminiscență a patrimoniului bulldog și este destul de patrat. Botul este foarte larg, dar scurt ca un Pug. Nasul se înclină ușor în sus, iar maxilarul este ușor subțire.

Ochii unui francez sunt plini, rotunzi și poartă o expresie foarte caldă. Cele mai bune exemplare nu vor arăta alb în ochi atunci când privesc direct înainte. Urechile sunt o caracteristică foarte distinctivă a acestei rase. Spre deosebire de buldogul englez, urechile buldogului francez sunt erect ca o bataie. Ele sunt largi, rotunjite și fixate la ora zece și două pentru un aspect ușor înclinat.

Gâtul câinelui este destul de lat și scurt, și se înțepenește în umeri care sunt mai largi decât spătarul din spate. Pieptul este, de asemenea, larg cu o adâncime bună, dar nu la fel de larg ca bulldogul englez. Corpul nu are decât o formă dreptunghiulară și solidă, cu patru picioare puternice care sunt, în general, mai drepte decât partea din față a lui Chippendale. Coada este puțin mai mult decât un ciot.

Înălțimea medie a acestei rase este de aproximativ 12 centimetri la umăr. Echilibrul și proporția sunt de o mare importanță, dar nici un specimen nu trebuie să cântărească peste 28 de kilograme.

Culorile acceptabile includ:

 • Brindă (cu sau fără alb)
 • Cafeniu
 • alb
 • Orice altă culoare care nu se află pe lista inacceptabilă


Culorile inacceptabile includ:

 • Solid negru
 • Negru și bronz
 • Alb-negru
 • Ficat
 • Mouse-ul gri

Personalitate și formare

La fel de drăguț ca și buldogul francez, personalitatea rasei este cu adevărat în evidență. Acesti caini sunt iubiti de clovni care vor sa se amuze si sa faca peste voi. Ele au fost crescute pentru companie, mai degrabă decât pentru performanță. Asta nu înseamnă că sunt fără inteligență. Ele pot părea dificil de antrenat din cauza statorniciei și a comportamentului dur. Aveți nevoie de răbdare și de persistență atunci când antrenați un bulldog francez. Francezii nu răspund bine la tactici grele și strigă. Făcând acest lucru va rezulta un animal foarte supărat care vă va mai asculta mai mult. Clicker training-ul este o abordare pe care mai mulți proprietari le găsesc deosebit de eficiente cu această rasă. Această formă de formare se bazează pe succese, nu pe pedepsirea pentru eșecuri.

În timp ce nu este chiar un barker neplăcut, acești câini pot fi destul de vocali. Acestea necesită o mare atenție personală. Unii câini sunt predispuși să se atașeze de o persoană preferată, așa că o socializare bună este o necesitate. Începeți cu o clasă de pui de bază și urmăriți-vă cu un curs de ascultare de bază atunci când câinele este destul de mare.

Îngrijirea nevoilor

Jucători de joacă

Blana scurtă a buldogului francez necesită foarte puțină grijă. Acești câini sunt medii de vânătoare. Este necesară periajul obișnuit pentru a preveni colectarea firelor de păr din haine și mobilier. O baie de lună este de obicei suficientă. Cu toate acestea, pliurile de carne din jurul feței ar trebui să fie șterse zilnic pentru a preveni acumularea mărăcintă. Acest lucru este ușor de realizat cu ajutorul unei ștergeri pentru animale de companie. O atenție deosebită ar trebui acordată și păstrării ochilor proeminenți fără mucus și alte resturi.

Urechile ar trebui verificate și curățate periodic. Poziția lor verticală promovează fluxul de aer mai bun decât media. Infecțiile la urechi nu sunt un fenomen comun cu această rasă.

Unghiile au o tendință de creștere destul de rapidă. Acestea ar trebui să fie tăiate sau împământate de două până la trei ori pe lună.

Sănătate

Rasa trăiește în medie între zece și doisprezece ani. Nevoile lor de exercițiu sunt ceva mai mici decât alte rase, însă plimbările zilnice sunt necesare pentru a preveni creșterea în greutate excesivă. Bulldogul francez are câteva probleme de sănătate cum ar fi:

 • Ochii sunt predispuși la răniri și infecții.
 • Obezitatea este o problemă care de obicei conduce la probleme de respirație.
 • Ei pot experimenta dureri de gaze. Acest lucru poate fi redus cu exerciții adecvate.
 • Un număr considerabil de gunoi trebuie livrate de secțiunea C.
 • Ele sunt predispuse să se înece atunci când sunt lăsate nesupravegheate în jurul valorii de apă deschisă datorită dimensiunii lor stufoase.

Resurse aditionale

 • Clubul francez de buldog din America
 • Franceză Bulldog Village Rescue
 • American Kennel Club rasă standard
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com