ByVaTon.com

Circovirus la câini

Câine foarte bolnav la clinica veterinară

Rapoartele unei tulpini de circovirus nou-identificate au determinat multi iubitori de caini la margine. Potrivit Fundației Americane de Medicină Veterinară (AVMA), virusul a fost identificat în cel puțin un caz de boală, însă nu sa stabilit încă dacă circovirusul funcționează singur sau în combinație cu alți agenți patogeni pentru a face bolile bolnavilor de câini. Proprietarii câinilor ar trebui să fie conștienți de virus, dar nu este nevoie de panică în acest moment.

O prezentare generală a Circovirusului canin

Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC), circovirusurile sunt "virusi sferici neinvelopați cu un genom circular ADN circular". Aceste virusuri nu sunt complet noi. Sunt cunoscute tulpini diferite, care cauzează pierderi la purcei minori și boală de coc și feather la păsări. Potrivit AVMA, tulpina canina a fost identificată în iunie 2012, ca parte a screening-ului genetic pentru a căuta noi viruși.

Semne si simptome

Circovirusul produce simptome care sunt comune multor boli, cum ar fi parvo și corona, care pot face virusul dificil de diagnosticat fără teste veterinare. Simptomele principale par să fie:

  • Vărsături severe
  • Diaree de sânge
  • Letargie

Diagnostic

Potrivit Asociației Americane de Medicină Veterinară, este necesară o analiză completă a diagnosticului pentru a diagnostica prezența circovirusului, precum și a oricăror altor agenți patogeni care ar putea contribui la boală. Postmortemele, adică necropsiile, ar trebui să se desfășoare și pe câini decedați în cazurile în care virusul este suspectat.

TratamentAVMA afirmă că în prezent nu există vaccin sau cure pentru circivirusul canin. Tratarea câinilor infectați implică acordarea de îngrijiri de susținere în timp ce sistemul lor imunitar încearcă să lupte împotriva virusului. Administrarea fluidelor IV a fost utilă în unele cazuri, mai ales dacă câinele a primit îngrijire precoce, deoarece elimină deshidratarea cauzată de vărsături și diaree.

Transmisie

Potrivit lui Nancy Kay, DVM, medicii veterinari nu sunt complet siguri cum se transmite virusul de la un câine la altul, dar suspectează că un câine poate ridica virusul prin contactul cu fecalele sau vărsăturile unui câine infectat. Sunt necesare mai multe studii pentru a determina dacă virusul poate fi transmis prin secreții respiratorii, așa cum este cu circovirusul porcin.

AVMA și CVMMSU confirmă atât faptul că circovirusul nu este transmis de la câini la oameni. Cu toate acestea, este totuși o bună practică ca proprietarii de câini să-și spele mâinile după manipularea animalelor de companie, în special celor bolnavi, pentru a se asigura că nu transferă boala de la un câine la altul.

Sunt necesare mai multe informații

Pana in prezent, exista doar un numar mic de cazuri de circovirus pentru a studia, deci ceea ce este cunoscut in prezent despre virus se poate schimba pe masura ce se colecteaza mai multe informatii. Pentru moment, solicitați ajutor din partea medicului veterinar dacă câinele dvs. dezvoltă oricare dintre simptome, deoarece deshidratarea pe care o provoacă face într-adevăr cel mai mare obstacol în calea recuperării unui câine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com