ByVaTon.com

Câine de munte din Berna

Berner

Informații privind rasele

La fel ca multe rase, originea câinelui de munte Bernese nu este cunoscută - deși, cel mai probabil, au fost inițial găsite ferme de lucru în Munții Elvețieni. Aspectul lor pare să indice că aceasta a fost o rasă care a fost crescută la lucru. Bernese este cu siguranta o rasa robusta. Câinii stau la 24-28 inci la greaban și cântăresc 85-110 de lire sterline, în timp ce femelele stau la 23-27 inci la greabăn și cântăresc aproximativ 80-105 de lire sterline. Acest lucru le face o rasă impresionantă din punct de vedere al mărimii. Rasa are, de asemenea, o haină excelentă pentru a lucra în elemente dure. Sunt o rasa cu parul lung, cu un strat dublu rezistent la intemperii, care face suportabile elementele durabile suportabile. În ceea ce privește marcajele, Câinele de Munte Bernese ar trebui să aibă alb pe placa, capul și degetele de la picioare și ar trebui să fie negru cu marcări simetrice ale ruginei.

Temperamentul câinelui de munte din Berna

Această rasă de câine face un animal de companie minunat. Prin natura, acesti caini iubesc copiii si sunt blandi si chiar temperati, facandu-i ideali ca un animal de familie. Ele sunt de asemenea foarte inteligente, ceea ce simplifică foarte mult procesul de instruire. Inteligența și dorința lor de a instrui îi fac pe studenți excelenți care pot învăța atât ascultarea de bază, cât și o varietate de trucuri. Ele sunt totuși foarte sensibile și, prin urmare, sunt considerate câini moi și ar trebui să fie instruiți foarte ușor, cu întăriri pozitive și niciodată cu corecții dure. Câinele de munte din Berna este, în general, bun de natură cu străinii și, de obicei, face destul de bine cu alte animale de companie, dar trebuie avut grijă atunci când sunt tineri pentru a oferi o socializare adecvată pentru a evita orice problemă de învățare comportamentală.

Bernese poate fi extrem de exuberant și poate fi lent pentru a se maturiza. Aceștia pot prezenta comportament păpușar, precum și neplăcere pentru primii câțiva ani de viață, înainte de a se maturiza într-un câine bine întreținut. Acest comportament poate fi dificil de gestionat având în vedere dimensiunea rasei, astfel încât ascultarea de bază ar trebui să fie predată de la o vârstă fragedă. Câinele de formare va asigura că această rasă nu permite comportamentul catelusului să devină problematic.

Temperamentul acestui câine de dimensiuni mari este mai presus de toate celelalte caracteristici loiale. Acest câine rămâne extrem de loial proprietarului său și, ca urmare, poate fi dificil să re-acasă dacă nevoia vreodată apare. Ei se leagă foarte mult de familia lor și se așteaptă la aceeași loialitate în schimb. Ei pot, de asemenea, să facă paznici excelenți, deși nu sunt prea agresivi.

Probleme de sănătateCâinii de munte Bernese sunt, din nefericire, afectați de durata de viață care crește din ce în ce mai scurtă. În urmă cu câțiva ani, speranța lor de viață a variat de la 10-12 ani, ceea ce este destul de comun pentru câinii de dimensiunile lor, ultimii ani și-au văzut scăderea speranței de viață la doar 6-8 ani. Din păcate, această rasă blândă este predispusă la cancer, care pretinde viețile multor berneni de la o vârstă fragedă. Cu excepția tendinței spre cancer, câinele de munte Bernese are foarte puține probleme de sănătate. Alte probleme de sănătate includ displazia soldului și a cotului, problemele legate de umflături și pleoape.

Cerințe de întreținere

Câinele de munte Bernese nu este cu siguranță o rasă redusă de întreținere. Stratul lor lung și gros necesită perierea cel puțin săptămânal și la fel de des ca și zilnic. Sunt vărsători sezonieri, iar vărsarea în această perioadă este extremă. Ele sunt, de asemenea, destul de active și necesită exerciții zilnice.

Această rasă nu se dezvoltă într-un mediu de apartament. Ei au nevoie de exerciții regulate pentru a împiedica plictisirea și distrugerea lor. Deși au nevoie de exerciții, în timpul verilor trebuie să se acorde atenție pentru a evita supraîncălzirea. Stratul gros al câinelui de munte Bernese poate face exerciții în căldură extrem de dificil pentru această rasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com