ByVaTon.com

2017 Ar putea fi cel mai rău sezon de ticketing vreodată

Controlul căpușelor asupra dvs. și a animalului dvs. de companie este cel puțin la fel de important ca atunci când aveți de-a face cu puricii. Atât căpușele cât și puricele sunt inconfortabile pentru oameni și animale - chiar provoacă boli grave în ambele. În această vară, este chiar mai important să luați măsuri de precauție pentru controlul puricilor și al căpușelor. Mulți oameni de știință au prezis că, grație schimbărilor climatice și a iernilor și a izvoarelor mai calde, numărul căpușelor va crește. Aceasta, la rândul său, ar putea duce, de asemenea, la un salt masiv al numărului de boli cauzate de căpușe.

Motivele pentru care 2017 ar putea fi cel mai rău sezon de ticketing vreodată

Există două motive principale pentru care vedem o creștere a numărului de căpușe:

  • Ierni mai calde din cauza schimbărilor climatice.
  • Creșterea populației șoarecilor cu picioare albe. Aceste rozătoare sunt cunoscute ca purtând căpușe și sunt, de asemenea, vectori ai bolii Lyme și a altor virusuri mortale.

Zonele afectate

Aproape toate Statele Unite văd o creștere a căpușelor în acest an. Cu toate acestea, regiunile cele mai afectate sunt statele din Atlanticul de Nord, statele din nord-estul și Midwest-ul superior. Dacă locuiți în aceste zone, trebuie să urmați câteva măsuri de precauție de bază pentru a evita mușcăturile de căpușe.

Tipurile de căpușe și lunile lor active

Cainii americani

Acestea sunt de obicei văzute în statele estice și sunt cele mai active din martie până în septembrie. Sunt cunoscuți pentru a transmite febra Rocky Mountain sau rickettsia la animale și la oameni.

Imagine: CDC.gov

Căpușe singuratice

Această specie de căpușe poate fi ușor recunoscută de prezența unui singur spot alb pe spate la femele. Se întâlnește în principal în habitatele împădurite și în zonele cu iarbă densă. Căpitanii singuratici sunt văzuți pe cerbul alb, care este unul dintre principalii lor gazde. Adulți căpușe singuratice stele se găsesc din februarie până la începutul lunii iunie, deși larvele lor și nimfele pot fi găsite frecvent prin vară și toamnă.

Imagine: CDC.gov

Carnea de câine maro

Aceasta este o căpușă roșiatică maronie, despre care se știe că infectează locuințele umane și caniculele din America de Nord. Ele sunt prezente pe tot parcursul anului în clădiri încălzite.Imagine: CDC.gov

Căpușe negre

Aceasta este o specie care se găsește tot drumul de la Florida la centrul Texas și de la Maine la Minnesota. Nimfele sunt văzute din mai până în iulie, în timp ce adulții predomină din septembrie până în decembrie, până la primăvara devreme.

Imagine: CDC.gov

Boli transmise de căpușe și purici

  • Blefele pot provoca dermatită alergică la purici care provoacă mâncărime intense pe pielea animalului. Poate duce la stres, căderea părului și, în cazuri extreme, anemie. Infecțiile secundare ale pielii sunt, de asemenea, posibile.
  • boala Lyme - Aceasta este cea mai frecventă dintre toate bolile cauzate de căpușe. Poate duce la febră, erupții cutanate și modificări ale apetitului. Boala poate continua să cauzeze simptome cum ar fi dureri articulare, oboseală și letargie de ani de zile la unii pacienți.
  • Bartonella - Ambii purici și căpușe pot transmite paraziți Bartonella la sângele oamenilor, pisicilor și câinilor. Aceasta poate duce la multiple boli.
  • Ehrlichia - Bătăile de bici provoacă această boală. Acești paraziți atacă celulele albe din sânge și duc la letargie, scădere în greutate, febră și ganglioni limfatici extinse.
  • Rickettsia - Atât puricii cât și căpușele pot provoca acest lucru. Infecția ar putea fi sub formă de tifos, febră în vârf Rocky Mountain sau febră muscată.
  • meningoencefalită - Aceasta este o boală mortală care afectează creierul și măduva spinării. Simptomele sale sunt febră, durere, convulsii și paralizie.
  • Virusul Powassan - Oamenii infectați cu acest virus sunt în general mușcați de căpușe și au un risc estimat de 10% de a muri. Spre deosebire de boala Lyme, care durează cel puțin o zi pentru a transmite gazdei, virusul Powassan se transmite în mai puțin de o oră.

Unde și când poți să faci călărite și purici?

Câinii și pisicile pot dobândi purici și căpușe dintr-o varietate de locuri, chiar dacă nu merg în aer liber. Alte animale și oameni pot aduce, de asemenea, purici și căpușe în interiorul casei. Iepurii, ratonii și alte animale sălbatice poartă căpușe și purici. Acesta este motivul pentru care ar trebui să folosiți grila de toate vârstele și grija pentru animalele de companie. Chiar dacă vedeți un singur puricător sau bifați pe animalul dvs. de companie, asigurați-vă că îl faceți baie cu un șampon aprobat împotriva vărsătorilor / căpușelor și îl urmăriți cu tratament la fața locului, spray-uri sau folosirea gulerelor pentru protecția suplimentară.

Măsuri de precauție

Oamenii dobândesc în principal căpușe și purici de la drumeții în zonele cu iarbă. Deci, este mai bine să evitați ierburile înalte, buruienile și zonele de bușteni. De asemenea, trebuie să restricționați animalele de companie să nu meargă în astfel de zone. Purtați cămăși și pantaloni cu mâneci lungi și cu pantaloni scurți, colorați în interiorul șosetelor, pentru a evita apariția căpușelor. Protejați-vă și capul cu o pălărie sau o eșarfă. Imediat ce vă aflați în interior, aruncați toate uneltele și hainele în mașina de spălat și spălați-le la cele mai înalte setări. De asemenea, inspectați-vă corpurile celorlalți pentru a vă asigura că nu există căpușe încorporate în piele. Curățați-vă cu apă caldă și săpun, șampon și părul. Dacă sunteți un excursionist avid, folosiți produse chimice cum ar fi DEET pentru a respinge căpușele de la haine și încălțăminte. Reaplicați produsele la fiecare câteva ore pentru a vă asigura o protecție de lungă durată.

Dacă găsiți o căpușă înglobată în piele, îndepărtați-o vertical în sus utilizând o pereche de pensete sau un instrument special de îndepărtare a căpuței. Bagați bifurcația și luați-o la medicul dumneavoastră pentru identificare. Feriți-vă de semne de febră, letargie sau modificări ale apetitului în următoarele câteva zile. Dacă observați aceste semne, solicitați imediat asistență medicală.

Concluzie

Cicatricele și puricii nu sunt chestii de râs și ar trebui să le luați în serios. Dacă dvs. sau animalul dvs. petreceți timp în aer liber sau trăiți într-o zonă predispusă la bifurcare, presupuneți că ați luat căpușe. Este important să folosiți protecția împotriva căpușelor și puricilor pe tot parcursul anului, cum ar fi gulere, tratamente la fața locului sau alte metode aprobate de veterinari.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com