ByVaTon.com

Șoareci de șobolani - xenopsylla cheopis sau nasopsyllus fasciatus

Rat Fleas - Xenopsylla Cheopis sau Nosopsyllus Fasciatus BitesȘoarecele de șobolan poate să nu fie la fel de obișnuit ca puricii de pisică sau câine, dar ei sunt vectori importanți ai unor boli mortale, cum ar fi ciuma bubonică. De fapt, se crede că puricii de șobolani au ucis aproape un sfert din populația europeană în secolul al XIV-lea prin răspândirea bacteriei numită Yersinia Pestis responsabilă pentru infamul "ciumă neagră".

Șoarecele de șobolan este de două tipuri. Puricele de șobolan din nord sau Nosopsyllus Fasciatus infestă predominant rozătoarele, șobolanii, șoarecii și alte animale mici (veverițe sălbatice, chipeșuri, câini de prerie etc.) din SUA și Europa. Cea de-a doua varietate este puricele de șobolani orientali (Xenopsylla Cheopis), care este cel mai frecvent vector de ciumă umană.

Ciuma de la Nosopsyllus Fasciatus / Xenopsylla Cheopis în Statele Unite

În Statele Unite, ciuma este frecvent văzută în zonele situate în apropierea pășunilor din vest și a regiunilor împădurite în țări precum Arizona, Colorado, New Mexico și Utah. Efectul patogen al ciumei este transmis oamenilor în următoarele moduri:

  • Puricele infectate de șobolan caută alte surse de hrană atunci când șobolanii gazdă sunt puțini în număr. Oamenii și animalele de companie din vecinătatea șobolanilor infectați sau a șoarecilor morți sunt mai predispuși să fie mușcați de purici infectați de șobolani.
  • Animalele de companie care se afundă în aer liber sunt, de asemenea, susceptibile de a aduce purici infectați cu Nosopsyllus Fasciatus sau purici Xenopsylla Cheopis în casă. Expunerea la purice infectate de șobolan poate determina ciumă primară de bubon sau ciumă septicemică.
  • Intrarea în contact direct cu fluidele animalelor infectate (în special în cazul vânătorilor sau al măcelarilor), fără a se respecta precauțiile adecvate de manipulare a cărnii este un alt mod de a prinde ciuma bubonică.
  • Pisicile care mănâncă rozătoare infectate sau moarte pot, de asemenea, să intre în contact cu puricii infectați de șobolani și să se îmbolnăvească de boală, pe care apoi o transmit prin picături proprietarilor sau veterinarilor.

Șoarecele de șobolan: ciclul de viațăAmbele Xenopsylla Cheopis și Nosopsyllus Fasciatus încep viața ca niște ouă albe mici, care se găsesc de obicei în jurul lenjeriei de animale și a locuințelor șobolanilor. Larvele care provin din ouă sunt de aproximativ 2,5 până la 3 mm lungime. Ei nu beau sânge ca adultul Xenopsylla Cheopis sau Nosopsyllus Fasciatus, ci mai degrabă supraviețuiesc prin excremente de purici, păr de animale etc. Acesta este urmat de etapa pupa. Cuibul ieșea din coconi ca un purici de șobolani adulți capabili să bea sânge de la animale și oameni.

Simptomele și tratamentul mușcăturilor de purici de șobolani de la Xenopsylla Cheopis și Nosopsyllus Fasciatus

Primul semn al mușcăturilor de purici de șobolan este umflarea glandelor limfatice dureroase. Tulburările bongonice și sistemice sunt ambele boli foarte grave, iar ajutorul medical trebuie căutat imediat. Uneori, din cauza lipsei de simptome, singura modalitate de a diagnostica ciuma este printr-un test de sânge / laborator. După ce a fost diagnosticată ciuma, trebuie urmate procedurile adecvate de tratament și de carantină.

Prevenirea puricilor de șobolan

Prevenirea este cel mai bun mod de a controla răspândirea ciumei de la puricii de șobolan.

  • Este esențial să se reducă locuințele de rozătoare și șobolani. Pentru aceasta, trebuie să eliminați gunoi, aglomerație, grămezi de lemn și alte surse posibile de hrană din jurul caselor. Zonele rezidențiale, clădirile de birouri, școli și centrele de zi trebuie să fie făcute cu dovezi împotriva rozătoarelor.
  • Este important să purtați mănuși atunci când tratați sau jupuiți animale mici, veverițe etc. Toate precauțiile de manipulare a cărnii trebuie urmate de vânători și măcelari pentru a preveni bolile prin transmisia de lichide infectate.
  • Șoarecele de șobolan este obișnuit în locurile de campare, în locurile de drumeții, în drumeții etc. Flea Repellentele trebuie folosite atunci când cineva se angajează în astfel de activități. Multe produse aprobate de FDA, cum ar fi DEET și permethrin, pot fi aplicate în siguranță animalelor și oamenilor. Atunci când utilizați aceste produse, trebuie respectate toate măsurile de siguranță menționate pe etichete.
  • Este important să păstrați puricii de șobolan în afara animalelor de companie. Animalele infectate cu fulgi trebuie tratate prompt cu produse aprobate de veterinari.
  • Animalele de companie care sunt libere să se deplaseze în aer liber sunt mai susceptibile de a intra în contact cu purici infectați de șobolani. La primul indiciu de boală la astfel de animale, este important să solicitați imediat ajutor medical. De asemenea, este esențial să împiedicați animalele de dormit să se culce pe pat, mai ales atunci când trăiesc în zonele endemice.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
© 2020 ByVaTon.com